وزیر امورخارجه ایران میگوید بسیاری از مردم از اینکه گفته بود ««ما خودمان انتخاب کردیم که جور دیگری زندگی کنیم» ناراحت شدند و اگر بار دیگر از او در این زمینه سؤال شود، چنین جملهای را نخواهد گفت.
محمدجواد ظریف در گفتوگویی که دوشنبه، ۲۹ دیماه، در روزنامه همدلی منتشر شده، روایتهایی از ابراز ناراحتی مردم از بیان چنین جملهای را مطرح کرده و گفته است یکی از شهروندان به او اعتراض کرده که «فلانی، من تو را نمیبخشم، چون ما انتخاب نکردیم».
اشاره آقای ظریف به برنامه تلویزیونی «حالا خورشید» باز میگردد که تابستان ۹۷ پخش شد و پس از اینکه مجری از وزیر خارجه ایران پرسید «مردم میپرسند اینهمه کشور در دنیا روابط خوبی با دیگر کشورها دارند و فشاری رویشان نیست، چرا فشار روی ایران است؟»، ظریف پاسخ داد که «یک دلیل وجود دارد و این است که ما خودمان انتخاب کردیم یک جور دیگر زندگی کنیم».
این اظهارات با واکنش گسترده منفی کاربران ایرانی مواجه شد و با هشتگهایی مثل #من_انتخاب_نکردم و #ما_خودمان_انتخاب_کردیم به نمونههای متعددی از وضعیت بد اقتصادی، نقض حقوق بشر و فقدان آزادیهای سیاسی و اجتماعی در ایران اشاره کردند و گفتند چنین وضعیتی انتخاب آنها نیست.
آقای ظریف به روزنامه همدلی گفته که برخی رسانهها دوست دارند موجبات دلخوری مردم از او را فراهم کنند ولی در عین حال تأکید کرده که اصل گفتهٔ خود درباره اینکه «مقاومت» عامل وضع کنونی مردم ایران است را قبول دارد.
او در عین حال شرکت مردم در مراسم خاکسپاری قاسم سلیمانی را که در ایران به عنوان «نماد مقاومت» معرفی میشود ، دلیلی برای حمایت عمومی از سیاست «مقاومت» قلمداد کرده است.
منظور آقای ظریف از «مقاومت»، سیاستهای جمهوری اسلامی در دشمنی با آمریکا و اسرائیل است که در سالهای اخیر به کشورهایی چون عربستان سعودی هم تسری یافته و باعث بروز بحرانهای گسترده در دیپلماسی و اقتصاد ایران شده است.
ستایش ظریف از بایدن و نفی کاندیداتوری
محمدجواد ظریف در این گفتوگو همچنین با ستایش از شخصیت جو بایدن، رئیسجمهور منتخب آمریکا، گفته است در سالهایی که نماینده ایران در سازمان ملل بوده، «دیدارهای متعددی» با بایدن داشته است.
آقای ظریف بایدن را «بسیار زیرک» خوانده و گفته است او «در روابط خارجی بسیار متخصص است».
بهگفته ظریف، جو بایدن در «درون سیستم سیاسی و نخبگی سیاسی آمریکا بالا آمده و مراحل مختلف را طی کرده، بنابراین آدم کارکشتهای است و روشهای کار در داخل امریکا را خوب بلد است».
او در عین حال نامزدی خودش در انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۴۰۰ ایران را رد کرده و گفته است که دوگانه «ظریف-بایدن» اتفاق نمیافتد.
محمدجواد ظریف در بخش دیگری از این مصاحبه، وظیفه خود را دفاع از سیاستهای جمهوری اسلامی در هر وضعیتی عنوان کرده و گفته است حتی از نهادهایی چون سازمان اطلاعات سپاه که علیه او سریال گاندو را ساختند، دفاع میکند.
سریال گاندو سال گذشته پخش شد و مقامهای دولت روحانی با اشاره به اینکه در سریال گاندو تلاش شده از وزیر و وزارت امور خارجه «یک چهره منفعل و بیعمل و واداده نشان داده شود»، به آن اعتراض کردند.
آقای ظریف در همان زمان در نامهای به علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، نسبت به محتوای این سریال اعتراض کرد.