«خانه آزادی» گزارشی تازه از سرکوب های فرامرزی دولت هایی نظیر ایران، عربستان، ترکیه، روسیه، چین و رواندا برای ساکت کردن مخالفان، منتشر کرده است. این گزارش می گوید دولت ها با استفاده از روش های مختلف، سعی دارند مخالفان خود و مردم در تبعید را در آن سوی مرزها، سرکوب کنند.
خانه آزادی بامداد پنجشنبه ۱۶ بهمن، این گزارش را منتشر کرد و می گوید گزارش تازه خود را با استفاده از اطلاعات علنی که در اسناد دولتی و اسناد سازمان ملل متحد، و همچنین در گزارش های نهادهای حقوق بشری و منابع معتبر خبری منتشر شده، تهیه کرده است تا تصویری با جزئیات، درباره پدیده جهانی سرکوب های فرامرزی توسط دولتها، تهیه کند.
در این گزارش به مواردی نظیر بازداشت و ربایش افراد، حمله فیزیکی، تهدید فیزیکی، اخراج غیرقانونی از کشورهای میزبان و موارد دیگری نظیر ترورهای احتمالی در ده ها کشوری که میزبان مخالفان بوده اند، اشاره شده است.
در بخش ایران این گزارش، از روح الله زم مخالف جمهوری اسلامی نام برده شده است. رژیم ایران او را به عراق کشاند و پس از ربایش، زم را از آنجا به ایران منتقل و در نهایت اعدام کرد.
خانه آزادی می گوید بازداشت خانواده مخالفان، یکی دیگر از روشهایی است دولت ها برای سرکوب مخالفانی که در آن سوی مرزها هستند، از آن استفاده می کنند.
گزارش این نهاد آمریکایی می گوید دولت ها با استفاده از اینترنت و ابزار دیجیتال و بدافزارها، مخالفان را هدف قرار می دهند. خانه آزادی می گوید موارد ذکر شده در این گزارش قطعا تنها بخشی از صدها مورد دیگری است که اسناد کافی برای آنها در دسترس نیست.
خانه آزادی هشدار می دهد روند سرکوب نشان می دهد که این آزار و اذیت های فرامرزی در حال تبدیل شدن به یک پدیده «معمول» است. بسیاری از سرکوب های فیزیکی فرامرزی با استفاده از دولت های کشورهای میزبان برای دسترسی به مخالفان در تبعید صورت گرفته است. خانه آزادی می گوید برای بازداشتن دولت ها از انجام سرکوب های فرامرزی، در حال حاضر تنبیه کافی بازدارنده وجود ندارد.
طبق این گزارش تازه، هرچند آزار و اذیت های آنلاین یا کنترل رفت و آمد ها و استفاده از برنامه های جاسوسی دیجیتال هم سطح ترورهای فیزیکی نیست، اما این نوع موارد سرکوب که کمتر به چشم می آید به طور نزدیکی با حملات فیزیکی پیوند دارد.
«خانه آزادی» که مقر آن در آمریکا قرار دارد، می گوید هدفش پیشبرد دموکراسی، آزادی سیاسی و حقوق بشر است.
صدای آمریکا: