مخالفت بهروز افخمی با سیاست‌های سخت‌گیرانه کرونا بدون سند و مدرک! گفته‌های افخمی مجرمانه است؟ دایی جان ناپلئون کی بودی، آقای افخمی؟

By | ۱۳۹۹-۱۱-۱۷

تصور او از بحران کرونا شبیه یک فیلم هالیوودی است که در آن عده‌ای با سیاست‌های “ددمنشانه”، تلاش می‌کنند چوب لای چرخ انسان‌های جهان بگذارند.

بهروز افخمی

عصر ایران؛ حسن ظهوری _ با اطمینان می‌گوید که مجموعه‌ای از سیاست‌های سخت‌گیرانه دولت درباره مهار کرونا 《غلط است》. چون کارگردان سینماست، با دفاع تمام قد از برگزاری جشنواره فیلم فجر، تعطیلی سینماها را غلط می‌داند. به نظر می‌رسد برایش فرقی نمی‌کند بیش از ۵۰ هزار نفر طی یک سال در ایران جانشان را به دلیل کرونا از دست داده‌اند و آمار جهانی مرگ و میر از مرزهای میلیونی هم فراتر رفته است. آنچه اهمیت دارد زدن مهر تایید بر افکار بدون سند مدرک خودش است.

بهروز افخمی آنقدر در سینما غرق شده که تفکیک واقعیت و فیلم را از دست داده‌است. تصور او از بحران کرونا شبیه یک فیلم هالیوودی است که در آن عده‌ای آدم خبیث با سیاست‌های “ددمنشانه”، تلاش می‌کنند چوب لای چرخ انسان‌های جهان بگذارند. برای همین است که در گفتگو با یک خبرنگار، می‌گوید برنامه جهانی وحشت که احتمالا با اهداف سیاسی آمریکا و انگلیس طراحی شده در ایران به گونه‌ای پیاده‌سازی شده که ما کاسه داغ‌تر از آش شده‌ایم. او در این گفتگو با صراحت تعطیلی مدارس، اجباری کردن ماسک و تعطیلی سینماها را غلط می‌داند.

شاید افخمی نمی‌داند که قرنطینه و سیاست‌های سخت‌گیرانه کرونا اتفاقا نه از آمریکا انگلیس که از چین و استان ووهان آغاز شد. همانجایی که بیش از یک سال قبل کرونا در آن متولد شده‌است. هنوز هم طبق آنچه می‌دانیم هیچ کشوری موفقیت چینی‌ها را در انجام قرنطینه سختگیرانه نداشته‌اند. درواقع آمریکایی‌های دوران ترامپ از اول هم خیلی موافق سیاست‌های سختگیرانه نبودند و حتی برای مخالفت با این اقدام دست به اسلحه و شورش هم زده‌اند.

غلط دانستن سیاست‌های سخت‌گیرانه دولت در مبارزه با کرونا، پشت پا زدن به کادر درمانی است که طی یک سال سختی کشیده‌اند و اتفاقا خیلی از آن‌ها را به دلیل همین کرونا از دست دادیم. غلط دانستن پروتکل‌ها، آن‌هم از سوی کسی که قرار است نقش روشنفکر جامعه را ایفا کند، زدن داغ تازه بر دل مادران و پدران فرزند از دست داده و تازه کردن داغ فرزندان پدر و مادر از دست داده، است.

اتفاقا همین چند روز قبل بود که دو فوتبالیست محبوب ایرانی، به دلیل رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی در یک برنامه زنده تلویزیونی، کرونا گرفتند و هر دو فوت کردند. حالا تصور کنید چه بر سر، عده‌ای که به راحتی حرف‌های بدون سند و مدرک آقای افخمی را باور می‌کنند و به استناد گفته‌های او، رعایت پروتکل‌های بهداشتی را نادیده می‌گیرند، خواهد آمد. تصور کنید حتی یکی از آن‌ها گفته‌های افخمی را باور کند، طبق آنچه شنیده، به تحمیل ماسک علیه خودش پایان بدهد، کرونا بگیرد، خانواده‌اش را هم گرفتار کند و بمیرد. آیا مرگ او تقصیر افخمی نیست؟

اظهارات یک حقوقدان در این‌باره “نظر به اینکه حسب ماده یک قانون جرم سیاسی مصوب بیستم اردیبهشت ماه یکهزار و سیصد و نود و پنج مجلس شورای اسلامی که در تاریخ 95/2/29 به تایید شورای نگهبان رسیده، هر یک از جرائم مصرح در ماده(۲) قانون مارالذکر چنانچه با انگیزه اصلاح امور کشور علیه مدیریت و نهادهای سیاسی یا سیاست های داخلی یا خارجی کشور ارتکاب یابد، بدون آنکه مرتکب قصد ضربه زدن به اصل نظام را داشته باشد جرم سیاسی محسوب می شود نظر به اینکه حسب قواعد حاکم بر حقوق عمومی ستاد ملی مبارزه با کرونا یک مرجع حاکمیتی فرابخشی می باشد لذا در صورتی که مرتکب قصد ضربه به زدن به اصل نظام را نداشته باشد و انگیزه و داعی ایشان اصلاح امور باشد اما نتیجتا برخلاف حقیقت و مبانی و اصول علمی و فنی مطالبی را بیان کند بنظر می رسد حسب مواد 1 و 2 قانون جرم سیاسی قابل تعقیب قانونی می باشد مضافا دادگاه رسیدگی به جرایمی که مطابق قانون مذکور، سیاسی محسوب می‌شود، با حضور هیأت منصفه و به صورت علنی و برابر مقررات مواد ۳۰۵ و ۳۵۲ قانون آئین دادرسی کیفری و قانون مطبوعات برگزار می گردد.”

در شرایطی که علم حقیقی موفق به جلب اطمینان عمومی جامعه برای ریشه‌کنی کرونا شده، آیا رواست فیلمسازی که هیچ سررشته‌ای در علم پزشکی، ویروس‌شناسی و علوم مربوطه ندارد، بدون سند و مدرک، همه دستاوردهای علمی که پشتوانه سیاست‌های سخت‌گیرانه بوده را به چالش بکشاند و از وهم مداخله سیاست‌های کثیف سخن بگوید؟ آیا چنین کسی که به عواقب مرگبار گفته‌های خود فکر نمی‌کند، نباید مورد پیگیرد قانونی قرار بگیرد؟ آیا بهتر نیست قوه قضاییه که بارها در این‌باره تذکر داده، علیه افخمی اعلام جرم کند؟ آیا او نباید در یک دادگاه صالح، برای گفته‌های خود دلیل و سند بیاورد؟

تصور کنید سیاست‌های سخت‌گیرانه دولت درباره تعطیلی سینماها، مدارس و اجباری کردن ماسک نبود؛ آیا میزان مرگ و میر امروز به زیر ۱۰۰ نفر می‌رسید؟ آن‌هم ویروسی که از طریق تنفس منتقل می‌شود و نه تنها میزان همه‌گیری آن از ویروس‌های مشابه قویتر است که مرگ و میر بیشتری هم داشته‌است. ویروسی که هر ماه شاهد جهش تازه‌ای در آن هستیم و هنوز هم به درستی نمی‌دانیم با زدن واکسن از شرش خلاص می‌شویم یا نه.

در چنین شرایطی، آقای افخمی که مرزهای زندگی واقعی و سینما را گم کرده ادعا می‌کند که سیاست‌های سختگیرانه غلط بوده و وحشت جهانی کرونا احتمالا ساخته و پرداخته ذهن خبیث آمریکا و انگلیس است. اما وقت آن رسیده او با سند و مدرک گفته‌های خود را اثبات کند وگرنه حق همه شهروندان ایرانی‌است که به دلیل تشویش اذهان عمومی و انتشار کذب از افخمی به دادگاه شکایت کنند، تا از این طریق جان عزیزان‌شان را که امکان دارد گفته‌های او را باور کنند، حفظ کنند.

حق شکایت از آقای افخمی برای نگارنده این متن هم محفوظ است.

دایی جان ناپلئون کی بودی، آقای افخمی؟

شاید همه کسانی که در این مدت قربانی این ویروس شدند، سوار یک هواپیما بودند و آن هواپیما در اقیانوس آرام سقوط کرده و حکومت نمی‌خواهد به ما بگوید و کرونا را بهانه کرده تا آن ماجرا را به حاشیه ببرد.

عصرایران؛مصطفی داننده- بهروز افخمی که کارگردان سینماست و در مجلس ششم به اعتبار فهرست اصلاح‌طلبان نماینده مجلس بود و به کرسی‌های سرخ آن زمان پارلمان تکیه زده بود، در تکمیل چرخش و تغییر عجیب و غریبش در این سال‌ها گفته است:« تعطیل کردن سینماها و مدارس و تحمیل کردن ماسک به مردم کار غلطی بوده است. برنامه جهانی وحشت که احتمالا با اهداف سیاسی در آمریکا و انگلیس طراحی

شده در ایران طوری اجرا شد که به اصطلاح ما کاسه داغتر از آش شدیم.»

سعدی علیه الرحمه دارد که:« تا مرد سخن نگفته باشد/عیب و هنرش نهفته باشد» آقای افخمی، کاش به حرف ما نه، به نصیحت سعدی گوش می‌کردی.

تغییر کردن خوب است اما به نظر می‌رسد شما از آن سوی بوم به روی زمین افتاده‌ای! مردم طی همین چند روز دو داغ بزرگ از کرونا دیدند. مهرداد میناوند و علی انصاریان به خاطر کرونا از میان ما رفتند، مرگ این دو

نفر را چگونه تحلیل می‌کنی؟ نکند آدم‌ فضایی‌های قاتل این دو فوتبالیست محبوب کشور بودند؟

شاید همه کسانی که در این مدت قربانی این ویروس شدند، سوار یک هواپیما بودند و آن هواپیما در اقیانوس آرام سقوط کرده و حکومت نمی‌خواهد به ما بگوید و کرونا را بهانه کرده تا آن ماجرا را به حاشیه ببرد.

آقای افخمی از تو خواهش می‌کنیم اگر اطلاعات دیگری داری، در اختیار ما بگذاری تا ما از آن استفاده کنیم و در خاموشی نمانیم.

آقای افخمی اصلا ما غرب زده و وابسته به آمریکا و به قول شما کاسه داغ‌تر از آش، رفتار مقام رهبری را نمی‌بینید؟ ایشان هم از ماسک استفاده می‌کنند و هم تمام دیدارهای حضوری خود را به صورت مجازی برگزار می‌کنند.

آقای افخمی، ماسک زدن فقط در ایران اجرا نمی‌شود و بسیاری از مردم جهان از ماسک استفاده می‌کنند و این فعلا یک راه اثبات شده برای همه جهان است. و چه عجیب که با توصیه بزرگان کشور به رعایت پروتکل‌های بهداشتی شما همچنان اصرار به تئوری توطئه دارید و برای خود دایی جان ناپلئونی شده‌ای؟

به گمانم، افخمی از دسته آدم‌هایی است که فکر می‌کند «بدنامی بهتر است بی‌نامی» است. و گرنه کیست که نداند ویروس کرونا یک خطر جدی برای انسانیت و زندگی پیش روست. آقای افخمی کمی هم فراموش کار شده و یادش رفته است که کرونا از چین به جهان صادر شد.

آقای افخمی در این سال‌ها تغییر کرده‌ای حتی بیشتر از الهام چرخنده! اشکالی ندارد. یک زمانی به طرف اصلاح‌طلبان غش می‌کردی حالا به سمت اصول‌گرایان رادیکال. همه این تحول را متوجه شده‌اند. الان می‌دانند شما یگانه کارگردان ضد غرب و نظام سرمایه‌داری هستید و دیگر احتیاجی به اینگونه سخنان برای نشان دادن این تحول عظیم نیست.

احتیاجی نیست به اعتبار خود چوب حراج بزنید. ما به برخی فیلم‌های شما علاقه مندیم. ما فیلم «عروس» شما را دوست داریم و به خاطر این علاقه اصلا نمی‌خواهیم مردم بعد از شنیدن حرف‌هایی از این جنس شما را مسخره کنند.

بهتر است در مورد سینما و این مساله مهم که تمام  جشنواره‌ها برنامه و بازیچه نظام سرمایه‌داری هستند حرف بزنید و وارد مسائل کرونایی و اجتماعی نشوید. و اگر در مورد مساله ای علم ندارید به توصیه های افراد صاحب علم و نظر گوش فرا دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *