سخنگوی دولت در یادداشتی تمامی تقصیر انتشار فایل صوتی مصاحبه ظریف را بر گردن رسانههای خارج از کشور انداخت و آن را در راستای “کشاندن جنگ به داخل ایران” دانست.
علی ربیعی که پس از انتشار فایل صوتی ماصحبه ظریف به جای حسامالدین آشنا رییس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری شد، در یادداشتی از “سرقت و انتشار زودهنگام و گزینشی و پخش القائی” این فایل صوتی گفت و تقصیر آن را متوجه رسانههای فارسی زبان خارج از کشور و به طور مشخص ایران اینترنشنال کرد.
او که هم زمان سخنگوی دولت نیز هست، انتشار این فایل صوتی را در راستای “کشاندن جنگ به داخل ایران” دانسته است. اشاره ربیعی به اظهارات محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی است که در سال ۲۰۱۷ گفته بود “جنگ را به داخل ایران میکشانیم”.
به عقیده ربیعی انتشار این فایل صوتی که اولین بار از سوی تلویزیون ایران اینترنشنال صورت گرفت، برنامه از پیش تعیین شدهای برای ساختن “دوقطبی جعلی و ویرانگر میدان و دیپلماسی” بوده است؛ دوقطبیای که از نظر ربیعی اصلا وجود خارجی ندارد بلکه: «وزیر خارجه همانقدر که به دیپلماسی به عنوان یکی از ارکان سیاست خارجی و کارویژه وزارت خارجه متعصب است به سیاست دفاعی به عنوان رکن دیگر سیاست خارجی هم اهمیت داده و متوجه آن بوده است و اینگونه نیست که آن را یک امر بیرونی و خارج از حیطه وظایف و متعلقات مسئولیتش بداند.»
این در حالی است که ظریف در سخنانش به طور مشخص به این دو عرصه اشاره کرده و گفته بود: «من دیپلماسی را بیشتر برای میدان هزینه کردم تا میدان برای دیپلماسی هزینه شده باشد.»
ربیعی اما این دو عرصه را از یکدیگر جدا ندانسته و گفته است: « بهخاطر همین پیوستگی بود که شهید سلیمانی هم میتوانست فرمانده میدانی باشد و هم در نقش دیپلمات ظاهر میشد و باز هم به همین دلیل است که ظریف در همان مصاحبه گفت که بدون تلاشهای شهید سلیمانی و دستاوردهای میدان در افغانستان کاری از دیپلماسی ساخته نبود.»
ربیعی در پایان یادداشت خود به مشکلاتی که دولت هم اکنون با آنها درگیر است اشاره کرده و توصیه کرده که “اتهامزنی و جاسوسسازی را کنار بگذاریم و در دام نقشه بزرگ ربایندگان و انتشاردهندگان قرار نگیریم”.
این سخنان ربیعی در شرایطی بیان شده که قوه قضاییه به دلیل لنتشار این فایل صوتی ۲۰ نفر را ممنوع الخروج کرده و برخی نمایندگان مجلس نیز خواهان استیضاح ظریف شدهاند.
دویچه وله: