مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان سیستان و بلوچستان روز شنبه، دهم مهر، از آمادهباش کلیه نیروهای امدادی این سازمان در استان برای مقابله با حوادث احتمالی از وقوع توفان حارهای و هشدار قرمز هواشناسی خبر داد.
دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان نیز شامگاه جمعه، نهم مهر، با صدور اطلاعیهای دستور تخلیه روستاهای در معرض خطر طوفان حارهای جنوب این استان را صادر کرد.
بر این اساس، سالنهای مسقف سیستان و بلوچستان برای اسکان اضطراری درنظر گرفته شدند.
همزمان، مسئولان شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان در مورد «احتمال قطع آب» و تحت تاثیر قرار گرفتن تاسیسات شبکه این استان هشدار دادند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان نیز از «تخلیه اضطراری» روستاهای در معرض خطر سیلاب و بالا آمدن آب دریا در پی طوفان حارهای «شاهین»، در شرق هرمزگان خبر داده است.
مهرداد حسنزاده صبح شنبه در جمع خبرنگاران تصریح کرد هشدار «سطح قرمز» برای شرق هرمزگان صادر شده است و در حال حاضر، ستادهای بحران شهرستانهای جاسک و سیریک فعال شده و در حالت آمادهباش هستند.
پیش از این، با نزدیک شدن طوفان حارهای «شاهین» به دریای عمان هشدارهایی درباره آن صادر شده و استاندار سیستان و بلوچستان نیز جمعه گفته بود، طوفان هشت شهرستان این استان را تحت تاثیر قرار میدهد.
به گزارش رویترز، سازمان هواشناسی عمان گفته است در ۲۴ ساعت آینده طوفان شاهین به یک چرخند سیکلونیک شدید تبدیل میشود و مسقط و سواحل این کشور را تحت تاثیر قرار میدهد.
طبق این گزارش، به ماهیگیران هشدار داده شده است که از رفتن به دریا خودداری کنند.
طوفان حارهای شاهین همچنین به سمت غرب و شمال حرکت خواهد کرد و مکران و چابهار در استان سیستان و بلوچستان را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
طوفان حارهای «شاهین» بر اساس پیش بینیهای هواشناسی بامداد شنبه با شروع بارندگی به شهرستان چابهار در جنوب سیستان و بلوچستان رسید.
استاندار سیستان و بلوچستان هم شامگاه جمعه گفت: «شهرستان چابهار، کنارک، زرآباد، سرباز، قصرقند، راسک، نیکشهر و دشتیاری در جنوب استان تحت تاثیر طوفان حارهای «شاهین» قرار میگیرند.»
حسین مدرس خیابانی اضافه کرد: «طوفان حارهای هماینک در حدود ۱۵۰ کیلومتری جنوب بندر چابهار بوده که با سرعت بین ۱۰ تا ۱۵ کیلومتر در حال حرکت است که بر اساس پیشبینیها فردا مناطق جنوبی استان را تا عمق ۱۰۰ کیلومتر یعنی هشت شهرستان ذکر شده را تحت تأثیر قرار میدهد.»
استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرده است که تمام مدارس جنوب این استان که به صورت حضوری بودند تعطیل شدند.
حسین مدرس خیابانی با بیان اینکه «جان شهروندان در اولویت ستاد بحران قرار دارد» گفته است: «تمام پارکهای ساحلی جنوب استان تعطیل است و از شهروندان خواسته شده ضمن حفظ آرامش از تردد در حاشیه رودخانههای محلی خودداری کنند.»
طوفان حارهای «شاهین» هشت شهر سیستان و بلوچستان را تحت تاثیر قرار میدهد#طوفان_شاهین در کنارک و دریای عمان امروز شنبه ۱۰ مهرماه ساعت ۶/۵ صبح pic.twitter.com/ZVMACCLE9B
— ایران آزادی (@iranazadi1395) October 2, 2021
گزارشها همچنین حاکی از تعطیلی کلیه ادارات استان جز دستگاههای امدادرسان و خدماترسان در روز شنبه دهم مهر است.
معاون توسعه و پیشبینی هواشناسی سیستان و بلوچستان هم گفته است: «مدلهای پیشیابی نشان میدهد که تا ۴۸ ساعت آینده و در مناطق فراساحل بیشینه سرعت وزش باد ناشی از این چرخند به ۱۱۰ تا بیش از۱۱۰ کیلومتر بر ساعت میرسد و بارشهای رگباری آن تا حدود ۳۰۰ میلی متر برآورد میشود.»
دوست محمد کلیم اضافه کرد: «از امروز تا نیمههای هفته آینده محدودیتهای شدید دریانوردی در جنوب کشور اعمال شده و فعالین دریایی از رفتن به دریا منع شدهاند.»
به گفته معاون توسعه و پیشبینی هواشناسی سیستان و بلوچستان در ۳۰ سال اخیر تنها یک چرخند حارهای به نام «گونو» به سواحل جنوب ایران برخورد کرده است.