نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در واکنش به خبر «ممنوعیت واردات آلات موسیقی و عینک آفتابی به کشور» گفت که بود و نبود این دو کالا «هیچ تفاوتی در زندگی مردم ایجاد نمیکند» و افراد ناراضی میتوانند از ایران بروند.
کاظم موسوی در مصاحبه با سایت دیدبان ایران افزود استفاده از عینک آفتابی باید در چارچوب ساز و کار قانونی و در صورت «تجویز پزشک متخصص» انجام گیرد.
این اظهارات پس از آن بیان میشود که غلامعلی آهنکوبنژاد، رئیس اتحادیه عینکسازان و عینکفروشان اهواز، اخیرا از ممنوعیت ورود «عینک آفتابی» به کشور خبر داد و گفت، عینک آفتابی نیز جزو کالاهای غیرضروری و «لوکس» محسوب میشود.
از سوی دیگر، سازمان گمرک ایران اوایل آذر ماه امسال از مرجوع کردن ۱۱ کانتینر آلات موسیقی بهدلیل قرار گرفتن در فهرست کالاهای ممنوعه خبر داده بود.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در تایید این خبر، ورود انواع ساز و آلات موسیقی به کشور را «صلاح» ندانسته است.
کاظم موسوی تصریح کرده است افرادی که به دنبال استفاده از این قبیل کالاها هستند از ایران بروند، «چون کشور ما جمهوری اسلامی است».
پس از انقلاب ۵۷، موسیقی در ایران همچون سایر عرصههای هنری با محدودیتهای بسیاری از جمله عدم نمایش آلات موسیقی در رسانه حکومتی و آواز خواندن زنان مواجه شده است.
در پی افزایش این محدودیتها در چهار دهه گذشته از سال ۱۳۹۷، آلات موسیقی در فهرست گروه چهار گمرک قرار گرفته است. این گروه شامل کالاهایی میشود که واردات آن به کشور ممنوع است.