پرداخت وام «۵۰۰ هزار» تا «۱۵۰ میلیون» تومانی به فرهنگیان برای «واریز مستقیم به حساب عتبات عالیات»

By | ۱۴۰۰-۱۰-۲۸

اداره آموزش و پرورش دزفول بخشنامه‌ای صادر و اعلام کرده است که بین ۵۰۰ هزار تا ۱۵۰ میلیون تومان وام به فرهنگیان داده می‌شود ولی از آن می‌توانند «فقط» برای مشارکت در ساخت «طرح صحن بنای نور حرم امام حسین» استفاده کنند. مجری ساخت این بنا، ستاد عتبات عالیات است.

در این بخشنامه که به تاریخ ۲۸ دی ماه ۱۴۰۰ صادر ولی روز سه‌شنبه ۲۷ دی رسانه‌ای شده است، آمده که «وام دریافتی، مستقیم به حساب ستاد عتبات عالیات برای هزینه‌کرد در حرم مقدس امام حسین جهت صحن بنای نور واریز می‌گردد».

اداره آموزش‌وپرورش دزفول گفته است که این وام «بدون سود، کارمزد و ضامن» است.

معلوم نیست این بخشنامه سراسری است یا فقط مربوط به اداره آموزش و پرورش دزفول است.

ارائه چنین تسهیلاتی برای فعالیت‌های خارج از آموزش‌وپرورش در حالی است که معلمان و مربیان این وزارتخانه در سال‌های اخیر بارها برای بهبود وضعیت معیشتی و افزایش پایه حقوق خود دست به اعتراض‌های گسترده‌ای زده‌اند.

این اعتراض‌ها در ماه‌های اخیر تشدید شده است ولی مقامات جمهوری اسلامی ایران هنوز اقدامی برای پاسخگویی به مطالبات این قشر انجام نداده‌اند.

مهم‌ترین خواسته معلمان شاغل و بازنشسته در تجمعات اعتراضی اخیر اجرای کامل رتبه‌بندی به میزان ۸۰ درصد هیئت علمی دانشگاه‌ها برای معلمان شاغل و اجرای همسان‌سازی حقوق برای معلمان بازنشسته است.

بر اساس گزارش سازمان «مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران»، طی سال گذشته میلادی، ۲۵۴۱ تجمع و اعتصاب صنفی و کارگری در ایران در اعتراض به وضعیت معیشتی معلمان و کارگران برگزار شده است.

فعالیت‌های ستاد عتبات عالیات

فعالیت‌های ایران در بازسازی اماکن مذهبی شیعیان در عراق از سال ۱۳۸۲ شروع شده و این ستاد در شهرهای مختلف عراق مانند نجف، کربلا، کاظمین، کوفه، سامرا، مسیب و شهر بلد از توابع سامرا فعالیت دارد.

این ستاد در حال حاضر یک دفتر مستقل در سوریه دارد که وظیفه‌اش بازسازی اماکن مذهبی در این کشور است.

مسئولان ستاد بازسازی عتبات عالیات، وابسته به نیروی قدس سپاه پاسداران، روز سه‌شنبه اعلام کردند: پروژه‌های بازسازی اماکن مذهبی شیعه در عراق و سایر کشورها که هزینه‌های آن توسط ایران تامین می‌شود، تا ۲۰ سال آینده ادامه دارد.

مجید نامجو و یوسف افضلی، جانشین و معاون این ستاد، گفته‌اند تاکنون بیش از ۱۵۰ پروژه بازسازی اماکن مذهبی شیعی خارج از ایران انجام شده است.

آن‌ها درباره هزینه‌ این ۱۵۰ پروژه اطلاعاتی ارائه نکرده‌اند ولی قبلا هزینه یکی از این پروژه‌ها یعنی «شبستان حضرت زهرا» حدود ۶۰۰ میلیون دلار برآورد شده بود.

بر اساس رونوشت بخشنامه آموزش‌وپرورش و گزارش‌های رادیو فردا/ک.ر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *