ایرنا نوشت: وزیر امور خارجه کویت گفت: میدان گازی الدره یک موضوع سه جانبه میان این کشور، عربستان و ایران است.
بی. بی. سی عربی روز سه شنبه به نقل از «احمد ناصر الاحمد الصباح» در جریان کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای فرانسویاش «ژان ایو لودریان» گزارش کرد: میدان گازی الدره یک موضع سه جانبه میان این کشور، عربستان و ایران است.
سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان روز دوشنبه در واکنش به توافق اعلام شده جدید میان عربستان سعودی و کویت درخصوص میدان مشترک گازی آرش / الدره تاکید کرد که حق ایران برای بهره برداری از این میدان مشترک گازی محفوظ است.
وی افزود: میدان گازی آرش/الدره یک میدان مشترک بین کشورهای ایران، کویت و عربستان سعودی است و بخشهایی از آن در محدوده آبهای تحدید حدود نشده بین ایران و کویت قرار دارد.
پیش از این عربستان و کویت، دیگر کشورهای سهیم در این میدان گازی توافقی را برای توسعه این میدان گازی امضا کردند که به موجب آن شرکت نفت کویت و شرکت آرامکو اقدامات لازم برای توسعه این میدان گازی و استخراج آن را انجام میدهند.
این دو کشور تاکید کردهاند که تولید گاز از این میدان گازی یک میلیارد فوت مکعب در روز و ۸۴ هزار بشکه میعانات گازی خواهد بود که درآمد حاصل از آن به صورت مشترک میان دو کشور تقسیم میشود.
ذخیره گاز این میدان که در أواخر دهۀ ۱٩۶٠ کشف شد، حدود ۲۲٠ میلیارد متر مکعب برآورد شده است
وزیر خارجه کویت در عین حال گفت: نقش فرانسه در چالشهای پیش روی منطقه و جهان بسیار مهم است.
او همچنین مدعی شد: برای کویت و خلیج (فارس) در خصوص توافق هستهای ایران نگرانیهایی وجود دارد که امیدواریم مورد توجه قرار گیرد.
لطفپوزیر امور خارجه کویت همچنین بر حمایت کشورش برای حل بحران اوکراین از طریق گفت و گو و روش های مسالمت آمیز تاکید کرد.
ژان ایو لودریان وزیر خارجه فرانسه هم گفت: ما از میانجیگری کویت برای خروج لبنان از بحرانی که گرفتارش شده قدردانی میکنیم.
او همچنین از حمایت اوکراین توسط مردم کویت تشکر کرد و گفت: ما تاکید کردیم که به همکاری نزدیک برای خدمت به صلح و امنیت منطقه ادامه خواهیم داد.
لودریان افزود: فرانسه مشتاق هماهنگی با متحدان و شرکا برای رویارویی با پیامدهای بحران اوکراین است.
پیش از این وزیر امور خارجه کویت در گفت و گوی تلفنی با همتای روس خود درباره تحولات بحران اوکراین گفت وگو و بر پایبندی کشورش به اصول حقوق بین الملل و منشور سازمان ملل متحد و حمایت مجدد آن از تمامی تلاشها و تلاشهای بین المللی برای آتش بس، کاهش تنش و حل بحران از طریق گفت و گو تاکید کرد.