ورود مردان به «بیش از ۲۰۰ پارک» تهران ممنوع می‌شود

By | ۱۴۰۱-۰۱-۲۱

محمد آقامیری، عضو شورای شهر تهران، در واکنش به انتشار بنری از سردر یک پارک در منطقه ۱۴ شهرداری تهران مربوط به ممنوعیت ورود مردان به پارک، این مطلب را تأیید کرد و افزود که تصمیم گرفته شده است تا از ورود مردان به بیش از ۲۰۰ پارک در تهران جلوگیری شود.

او روز شنبه ۲۰ فروردین در گفت‌وگو با پایگاه خبری «دیده‌بان ایران» گفت که «بالای ۲۰۰ پارک مختص بانوان و مادر و کودکان خواهد شد» و درباره این تصمیم نیز مدعی شد که به باور او، حضور مردان در پارک‌ها «به صلاح بانوان نیست».

این عضو شورای شهر تهران همچنین مدعی شد که «دلیل اجرای چنین طرحی، تقاضای زیاد مردم شهر تهران بوده و ما فقط خواسته مردم را اجرا کردیم.» وی شواهدی مربوط به این ادعای خود یا نظرسنجی در این مورد ارائه نداد.

علیرضا زاکانی، شهردار تهران نیز پیشتر در توئیتی از آنچه «مناسب‌سازی» ۳۵۲ بوستان در تهران برای مادران، کودکان، زنان و دختران» نامیده خبر داده بود.

بر اساس آمارهای منتشرشده، طرح تفکیک جنسیتی پارک‌های تهران در ماه‌های گذشته به‌صورت جدی از سوی آقای زاکانی که از اواسط تابستان ۱۴۰۰ سکاندار شهرداری تهران شد، پیگیری شده است، تا جایی که بنا بر اعلام شهرداری تهران، از اواخر دی پارسال و شروع این طرح تا اواخر اسفند یعنی در کم‌تر از دو ماه، ۲۷ «بوستان مادر و کودک» در تهران «بهره‌برداری» شده است.

شهرداری تهران پیشتر در یک گزارش رسمی اعلام کرده بود که تا پایان سال ۱۴۰۱ خورشیدی، ۳۲۵ بوستان محلی دیگر به زنان اختصاص خواهد یافت و ساخت دو بوستان جدید در دستور کار قرار گرفته است و بر این اساس شمار بوستان‌های اختصاصی بانوان در پایتخت قرار است تا پایان امسال به ۹ مورد برسد.

محمد آقامیری، عضو شورای شهر تهران، روز شنبه به عنوان «دلیل» این تصمیمات همچنین مدعی شد که جلوگیری از «دزدیده شدن کودکان» می‌تواند دلیل دیگر ممنوعیت ورود مردان به این بخش ها از سطح شهر باشد.

وی مدعی شد: «مادرانی که کودکان‌شان را برای بازی به پارک‌ها می‌بردند، نمی‌توانستند از ترس دزدیده شدن فرزندانشان تکان بخورند»، «این که یک زن بتواند یک کودک را بدزدد بسیار کمتر از مردها است».

اقدام شهرداری تهران در «مردانه- زنانه» کردن پارک‌ها و دفاع شورای شهر تهران با انتقادات گسترده‌ای از سوی کاربران شبکه‌های اجتماعی و کارشناسان مواجه شده است.

در همین حال برخی رسانه‌های وابسته به حکومت، روز یک‌شنبه با انتشار مطالبی از این طرح دفاع کرده‌اند، از جمله خبرگزاری مهر این رویکرد شهرداری تهران را «حاکی از توجه ویژه مدیریت شهری به موضوع مقام زن و رعایت شأن بانوان» عنوان کرده است.

بسیاری از منتقدان این طرح را علاوه بر جداسازی زنان و مردان در فضای عمومی شهری، موجب جدا کردن اعضای خانواده از یکدیگر، هم‌چنین محرومیت شماری از شهروندان مانند مردان سالمند و بازنشسته از دسترسی به بوستان‌های محلی می‌دانند.

برخی کاربران نیز این اقدام شهرداری‌ها را با اقدام مشابه طالبان در هفته‌های گذشته مقایسه کرده‌اند.

اولین «بوستان بانوان» در پایتخت در سال ۱۳۸۶ و در زمان مدیریت محمدباقر قالیباف که از حامیان اصلی و مبدعان این طرح بود، ایجاد شد.

آقای قالیباف در مراسم افتتاح این بوستان که جداسازی‌ها در آن دو سال طول کشیده بود، گفته بود: «قبول ندارم پارک‌های مجزایی با عنوان پارک مختص بانوان ایجاد کنیم، اما می‌توانیم در پارک‌ها نقاطی را‌ آماده کنیم تا بانوان بهتر و راحت در این مکان‌ها ورزش کنند».

در سال‌های گذشته شهرداری‌های شهرهای دیگر نیز با الگوبرداری از شهرداری پایتخت، طرح تفکیک جنسیتی پارک‌ها را در دستور کار قرار داده‌اند، از جمله در روزهای گذشته ویدیوهایی از دیوارکشی در یکی از پارک‌های بجنورد با انتقادهای گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی مواجه شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *