سخنان روز گذشته ابراهیم رئیسی برای شناسایی”پشت پرده” گرانیها، بازتاب گستردهای در رسانهها و شبکههای اجتماعی داشت و شماری از موافقان و منتقدان رئیسی سیاستهای دولت را عامل افزایش قیمتها اعلام کردند.
در یکی از صریحترین انتقادها به سخنان رئیس جمهور ایران، روزنامه جوان نوشت “آقای رئیسی! گرانیها پشتپرده ندارد، هرچه هست آن را در مدیریت همکارانتان و در دولت جستوجو کنید”.
روزنامه جوان که نزدیک به سپاه پاسداران است، تیتر نخست روزنامه را نیز با عنوان “از شما سوال میشود” اختصاص داد و در یادداشتی به قلم غلامرضا صادقیان با اشاره به مافیای خودرو، دام، دارو، دانش بنیان، سیبزمینی، گوجه، میوه، شکر، روغننباتی، موز، کنکور، ومافیای کتابهای درسی نوشته “هیچ مافیایی بدون نفوذ در بدنه دولتها موفق نبوده است” و خطاب به آقای رئیسی گفته معرفی این مافیا کف خواستههای مردم است و “رئیسجمهور انقلابی باید از دستوراتش، حرارت بلند شود و حرکتش، موج بلند و فریادش، آتش بهپا کند”.
روز گذشته ابراهیم رئیسی در نشست هیات دولت از افزایش قیمت کالاهای اساسی در روزهای اخیر ابراز نارضایتی کرد و به دستگاههای نظارتی دستور داد تا پشت پرده این گرانیها را بررسی و عوامل آن را شناسایی کنند.
آقای رئیسی در حالی از “بی قاعده بودن گرانیها” انتقاد کرد که روز سهشنبه شماری ازنمایندگان مجلس در جلسه علنی در قالب تذکرات شفاهی و نطقهای پیش ازدستور، نسبت به گرانی و تورم “افسارگسیخته” در کشور ابراز نگرانی و اعتراض کردند.
روزنامه رسالت، دیگر روزنامه نزدیک به حکومت نیز روز چهارشنبه ۲۴ فروردینماه در یادداشتی با عنوان “لزوم خردورزی در حل مسائل خرد” از عملکرد دولت انتقاد کرد و نوشت “مردم بیش از رشد فروش نفت، رشد قیمتها را لمس کردهاند و بیش از افزایش حقوقها، افزایش نرخ خدمات را تجربه کردهاند” و عملکرد دولت را در این حوزه ” نامطلوب و ضعیف” ارزیابی کرد.
سخنان آقای رئیسی در تعدادی از روزنامههای اصلاحطلب نیز با واکنشهایی روبرو بود.
روزنامه اعتماد با انتشار یادداشتی از محمد جواد حقشناس با عنوان “سگ گردانی یا اقتصاد، مساله این است” اشاره دارد که دولت وعدههای انتخاباتیاش را فراموش کرده و به جای مشکلات معیشتی، فقر و اشتغالزایی به مسائلی مانند حیوانات خانگی و ممانعت از حضور زنان در ورزشگاهها میپردازد.
روزنامه آفتاب یزد نیز در یادداشتی با اشاره به زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم نوشته “حجم انتقادها غیرطبیعی است و به جرات میتوان گفت این دولت از مرحله ماه عسل خود خیلی زود وسریع عبور نموده است”.
این روزنامه تفاوت شعارهای انتخاباتی با شرایط امروز کشور را نتیجه این انتقادها دانسته است.
در شبکههای اجتماعی مانند توییتر، ایسنتاگرام و تلگرام یادداشتها و نوشتههای زیادی درباره سخنان ابراهیم رئیسی به چشم میخورد.
عبدالناصر همتی رئیس سابق بانک مرکزی و رقیب انتخاباتی اقای رئیسی در توئیتر نوشته “دنبال پشت پرده گرانیها نباشید!”.
آقای همتی با برشمردن دلایل گرانیها، اعلام حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی و دارو، محاسبات جدید حقوق گمرکی و نرخ دلار در بودجه سال جاری و تداوم نقدینگی با اضافه برداشت را پشت پرده گرانیها معرفی کرده است.
پدارم سلطانی کارشناس اقتصادی به طعنه نوشته “مدیریت دو زاری، حرفهای مفت، تصمیمات صدمن یک غاز و حراج آینده” دلیل پشت پرده گرانیها است.
بهنام صمدی روزنامهنگار، دولت آقای رئیسی را عامل گرانیها دانسته و گفته “کی بود، کی بود، من نبودم، راه نیندازید”.
در شبکههای اجتماعی به دلایل مشابهای برای گرانیها اشاره شده و کسانی مانند مصطفی تاجزاده فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به سخنان سابق آقای رئیسی که گفته بود بانیان وضع موجود نباید در عرصههای مدیریتی مورد استفاده قرار بگیرند گفته “موافقید از ملت بپرسیم چه کسی بانی وضع موجود است؟”
بی بی سی: