همزمان با خیزش جهانی علیه جمهوری اسلامی و دور دیگری از تجمعها و اعتراضات در سراسر ایران در روز چهارشنبه ۲۰ مهر، گزارشها حاکی از قطع اینترنت جهانی در تلفنهای همراه است.
نتبلاکس، نهاد ناظر بر ترافیک جهانی اینترنت، از اختلال گسترده در ترافیک اینترنت ایران از حدود ساعت شش صبح چهارشنبه ۲۰ مهر ماه و همزمان با فراخوانها برای اعتراضات سراسری خبر داد.
بر اساس این گزارش، در حال حاضر «اینترنت ملی» در همه اپراتورهای موبایل فعال شده و دسترسی به اینترنت جهانی قطع است.
همزمان با این قطع گسترده اینترنت در ایران، برخی از رسانههای داخلی از اجرای طرح «اینترنت ملی» در تمام اپراتورها خبر دادند.
مرداد ۱۴۰۰، قانون «صیانت از حقوق کاربران» که هدف آن قطع دسترسی ایرانیان به اینترنت جهانی است، به شکل آزمایشی اجرا شده بود.
زهرا نقوی، فعال در بخش توسعه کارآفرینی روستایی و مشاور طرح توانمندسازی اقتصاد زنان سرپرست خانوار اما با بیان اینکه «محدودیت اینترنت موجب شده خیلی از زنان سرپرست خانوار مجددا مجبور به دستفروشی شوند» گفت: «محدودیت اینترنت ضربه زیادی به گروهی از کسب و کارهای روستایی و زنانی زده است که به دلیل سطح سواد پایین و همچنین دسترسی محدود به ابزارهای ویژه از طریق پلتفرمی مانند اینستاگرام کسب درآمد می کنند.»
این در حالی است که غلامحسین کرمی، نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس در واکنش به فیلترینگ شبکههای اجتماعی مدعی شد: «اعتقادم بر این است که کار خوبی انجام شده و باید کنترل میشد. این اتفاقات، شلوغی و فتنهای که شکل گرفت، باعث شد که این کار فیلترینگ سریعتر صورت گیرد.»
محمدحسن آصفری، یک نماینده دیگر مجلس شورای اسلامی هم با دفاع از قطع اینترنت در ایران گفت: «ناآرامیهای روز شنبه ۱۶ مهر اینطور که من شنیدم به واسطه پنج میلیون پیامکی بود که برای بعضی از افراد فرستاده شده بود.»
او گفت: «باید زیرساختهای این مساله در کشور فراهم شود که ما شاهد سوءاستفاده از فضای مجازی برای جریانات برانداز نباشیم.»
ایران اینترنشنال: