در اسنادی که بر اساس آخرین افشاگری گروه هکری بلکریوارد درباره هک پایگاه اینترنتی دانشگاه امام صادق منتشر شده است، این دانشگاه در حال درآمدزایی از مزرعه استخراج رمزارز بوده است. بخش دیگری از اسناد محرمانه هک شده هم حاکی از مشخص نبودن تعداد و مختصات سکههای طلا و مدالهای مصادره شدهی این دانشگاه در زمان انقلاب ۵۷ است.
از زمان آغاز جنبش زن، زندگی، آزادی و اعتراضات انقلابی در ایران، بارها گزارشهایی مبنی بر هک شدن پایگاههای اینترنتی متعلق به موسسات و نهادهای مالی، اقتصادی، آموزشی، فرهنگی تا قضایی وابسته به جمهوری اسلامی منتشر شده است، گزارشهایی که به تایید منابع جمهوری اسلامی نیز رسیده است.
در تازهترین گزارش، گروه هکری موسوم به “بلکریوارد” مسئولیت انجام یک حمله هکری به پایگاه اینترنتی دانشگاه امام صادق را برعهده گرفت، ادعایی که در ابتدای امر از سوی خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران مورد تایید قرار گرفت.
بر اساس گزارش منتشر شده از سوی خبرگزاری تسنیم، در روز جمعه ۳۰ دی ماه، «پایگاه اینترنتی دانشگاه امام صادق» در اواسط روز، هدف «حمله هکری» قرار گرفت و از دسترس خارج شد. این خبرگزاری نزدیک به سپاه پاسداران، تصویری از صفحهی اول هکشدهی پایگاه اینترنتی دانشگاه امام صادق را نیز منتشر کرد.
در پی این گزارش، روابط عمومی دانشگاه امام صادق نیز در بیانیهای، ضمن تایید این حمله هکری، هدف از این اقدام را «برهم زدن آرامش و امنیت روانی استادان، دانشجویان و پژوهشگران این مجموعه و ایجاد خلل در حرکت علمی کشور» عنوان کرد.
نکته قابل تامل در بیانیه روابط عمومی دانشگاه امام صادق، «مخدوش» خواندن بخشی از اطلاعات منتشر شده از سوی گروه هکری بلکریوارد بود، در حالی که این گروه هکری، تا پیش از انتشار این اطلاعیه، هیچ سند یا متنی از اطلاعات به دست آمده از این حمله هکری را منتشر نکرده بود.
در بیانیه دانشگاه امام صادق تاکید شده بود: با توجه به سابقه اخیر گروه حملهکننده، در جهت «تخریب وجهه مجموعههای موثر»، بخشی از اطلاعات منتشر شده، «بهویژه در زمینههایی غیر از مطالب موجود در مراکز علمی»، «مخدوش» خواهد بود. این اظهارنظر، پیش از انتشار هرگونه اطلاعات از سوی گروه حملهکننده بلکریوارد، بر کنجکاوی درباره احتمال دستیابی به اطلاعات حساس در این حمله هکری افزود.
روز دوشنبه ۳ بهمن، ۳ روز پس از حمله هکری گروه بلکریوارد، به پایگاه اینترنتی دانشگاه امام صادق، ادعای «درآمدزایی مزرعه استخراج رمز ارز از سوی دانشگاه امام صادق»، مطرح شد.
بخش دیگری از اسناد منتشر شده از سوی گروه بلکریوارد، متشکل از نامهای محرمانه به امضاء علی رضائیان، عضو هیات امنای دانشگاه امام صادق و رییس بازرسان این دانشگاه، خطاب به صادق آملی لاریجانی، رییس هیات امنای دانشگاه، درباره «سکهها و مدالهای»، از جمله داراییهای متعلق به این نهاد فرهنگی در دوران پیش از انقلاب ۵۷، جلب توجه نمود.
استخراج رمز ارز در بحبوحه قطعی برق
در اسناد محرمانهای که توسط گروه بلکریوارد منتشر شده است، به موضوع «ضرورت رسیدگی به فعالیتهای درآمدزای» موسوم به “موسسه جامعهالامام الصادق” (دانشگاه امام صادق)»، پرداخته شده و آمده است: «عمده فعالیتهای موسسه در پروژههای “ساختمان غفاری، ساختمان سعدی، زمین فردوسی، استخراج رمزارز، مشارکت اقتصادی به منظور سودآوری در شرکتها”» بوده است.
در این نامه تصریح شده است که «رفع مشکلات مربوط به مزرعه استخراج رمزارز» با اخذ «جواز تاسیس» از «سازمان صمت خراسان رضوی در سال ۱۳۹۹» امکانپذیر شده است.
در حالیکه در این نامه به «سودآوری بالای استخراج رمز ارز و وجود نیروگاه تولید برق در کارخانجات پوشاک» به عنوان «اقدامی مثبت» اشاره شده است، در تابستان ۱۴۰۰، موضوع «تاثیر استخراج رمزارز بر قطعی برق» به یکی از موضوعات عمده در ایران منجر شده بود.
ماجرای نامشخص سکهها و مدالهای باقیمانده از انقلاب ۵۷
در بند دیگری از سند منتشر شده از سوی گروه هکری بلکریوارد، به «ضرورت بررسی مجدد تعداد سکهها و مدالهای باقیمانده از قبل از انقلاب» (۱۳۵۷) اشاره شده است.
در این بخش از نامه به امضاء علی رضاییان، با توجه به «بررسی اسناد و نامههای بانک مرکزی در فاصله سالهای ۱۳۵۷ تا ۱۳۹۰»، آمده است: «به نظر میرسد تعداد و مختصات دقیق سکهها و مدالها به صورت دقیق و روشن معلوم نبوده است».
بر اساس این سند، «احتمال میرود که داراییهای مختلف دیگری اعم از سکه، مدال طلا و دارایی ثابت هم وجود داشته باشد که نیازمند بررسی و شناسایی است».
در بند متمم این نامه به تعداد سکهها «تعداد ۲۶۷۹ سکه و مدال» اشاره شده و تاکید شده است: «در سنوات قبل این تعداد به امانت در بانک مرکزی سپرده شده بود».
همچنین با اشاره به پیگیریهای اداره نشر اسکناس و خزانه در سال ۱۳۹۲ در زمان ریاست محمدرضا مهدوی کنی در این موسسه و موضوع «کمیسیون رسیدگی به مدالهای طلای موسسه در سال ۱۳۵۸» درباره این داراییها، در این نامه، تصمیم برای «ذوب و ضرب مجدد» سکهها با طرح جدید یادآوری شده است.
بر اساس این سند افشاشده، «بانک مرکزی» اعلام آمادگی کرده بود تا «معادل وزن طلای موصوف»، «سکه بهار آزادی» یا «شمش طلا»، معادل ۱۵۵ هزار میلیون ریال در سال ۱۳۹۳، مبلغی معادل «حدود ۱۵ هزار و ۸۹۹ سکه بهار آزادی» به این موسسه بپردازد.
در این نامه تاکید شده است که سکههای باقیمانده از زمان انقلاب ۵۷ «ارزش تاریخی» و «عتیقه» دارند ولی «بازرسان از ارزش تاریخی آن که به نوعی عتیقه حساب میشود، بیاطلاع هستند».
همچنین بر اساس اعلام این مقام دانشگاه امام صادق، علاوه بر تعداد ۲۶۷۹ سکه و مدال که در اختیار بانک مرکزی است، «تعداد ۴۹۲ سکه» نیز در سپردهی «بانک خاورمیانه» است اما «وزن و ارزش آن برای بازرسان مشخص نیست».
ار.اف.ای