بحران درمان در ایران؛ درخواست «افزایش ۴۰ درصدی» تعرفه‌های پزشکی

By | ۱۴۰۱-۱۲-۲۲

باوجود گزارش‌های متعدد از افزایش قیمت دارو به همراه کمبود اقلام مختلف آن، شورای عالی بیمه سلامت جمهوری اسلامی خواستار «افزایش ۴۰ درصدی» تعرفه‌های پزشکی برای سال آینده شده است.

به گزارش رسانه‌های ایران، محمدمهدی ناصحی، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با بیان اینکه ظرفیت «سازمان بیمه سلامت» برای «افزایش تعرفه‌های پزشکی» در سال آینده، پس از نهایی شدن بودجه سال ۱۴۰۲ مشخص می‌شود، تاکید کرد که پیشنهاد شورای عالی بیمه سلامت، «افزایش ۴۰ درصدی تعرفه‌های پزشکی» در سال آینده است.

این مقام حوزه بهداشت و درمان جمهوری اسلامی با اعلام اینکه در لایحه بودجه ۱۴۰۲ بودجه «۶۹ هزار میلیارد تومانی» برای طرح «دارویار» در نظر گرفته شده، افزوده است: با توجه به اینکه «احتمال دارد تجهیزات پزشکی نیز وارد این طرح شود»، برای اجرای طرح دارویار به حداقل «۱۰۷ هزار میلیارد تومان» بودجه نیاز است.

دولت جمهوری اسلامی اردیبهشت‌ماه سال جاری اعلام کرد که یارانه بسیاری از اقلام را به منظور «جلوگیری از هدررفت یارانه‌ها» و «توزیع عادلانه یارانه‌ها» قطع یا تغییر شکل می‌دهد و قیمت آنها را «آزادسازی» می‌کند اما در مواردی همچون نان و دارو، سازوکاری مشخص را ارائه خواهد کرد.

وب‌سایت «رکنا» پیشتر به نقل از یک شهروند نوشته بود داروی «‎اپدیوو» که برای مداوای ‎سرطان استفاده می‌شود، در دی‌ماه «کمتر از پنج میلیون تومان» بود و حالا قیمتش «۸ برابر» و نزدیک به «۴۱ میلیون تومان» شده است.

سرانجام در تیرماه وزارت بهداشت جمهوری اسلامی اعلام کرد که در طرحی به نام «دارویار» یارانه داروها به «انتهای زنجیره» منتقل می‌شود و از طریق بیمه‌ها به «مصرف‌کننده نهایی» تخصیص می‌یابد.

این طرح که همراه بود با حذف دفترچه‌های بیمه درمانی و نسخه‌های کاغذی، چالش‌های جدی را برای بیمه‌شوندگان چه در حوزه دریافت خدمات به سبب آماده نبودن زیرساخت‌ها و چه در بخش هزینه به دلیل عدم تخصیص بودجه لازم همراه داشت.

در همین ارتباط حسین‌علی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی روز گذشته بیست و یکم اسفند ماه به «خانه ملت»، خبرگزاری قوه مقننه گفته بود که مسئولان «آمار دقیقی از کمبودهای دارویی ندارند» و به رغم خطر مصرف نکردن کامل داروها، برخی از بیماران به دلیل «مشکلات اقتصادی از خرید بخشی از داروهایشان صرف نظر می‌کنند.»

از دیگر سو، بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت و درمان جمهوری اسلامی بیست و هفتم بهمن‌ماه و در میانه کمبود شدید دارویی کشور، از آمادگی وزارتخانه برای تعامل با حوزه‌های علمیه و «جامعه المصطفی» در تدوین «پیوست فرهنگی سلامت» خبر داده بود.

علی فاطمی، نایب رئیس انجمن داروسازان ایران بهمن‌ماه با اعلام اینکه «تحمل مردم» هم از نظر «کمبود دارو و هم از نظر قیمت دارو» طاق شده، به وب‌سایت «خبرآنلاین» گفته بود: هنوز کمبودهای «سرم‌ و آنتی‌بیوتیک‌ها» به‌طور کامل برطرف نشده است.

صدای آمریکا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *