نرگس محمدی: ایجاد رعب و وحشت در جامعه با اعدام

By | ۱۴۰۲-۰۲-۱۴

نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی، پس از دریافت جایزه جهانی آزادی مطبوعات یونسکو در پیامی هشدار داد که جمهوری اسلامی با حملات شیمیایی به مدارس قصد دارد مانند طالبان مانع تحصیل دختران شود.

نایب رییس کانون مدافعان حقوق بشر در بخشی از پیامش با اشاره به مسموم‌سازی دختران دانش‌آموز نوشت: «حکومت به دنبال تدارک و پشتیبانی از سیاستی است که با ایجاد رعب و وحشت، مانع رفتن دختران به مدرسه گردد.»

راه انداختن موج کشتار از سوی حکومت برای ایجاد رعب و وحشت

ایران اینترنشنال در گزارشی گفت: صبح امروز (۱۴ اردیبهشت)، حکم اعدام یک زندانی بلوچ دیگر اجرا شد تا شمار بلوچ‌های اعدام شده در پنج روز اخیر به ۱۹ تن برسد. برخی گروه‌های حقوق بشری با اشاره به سرعت گرفتن اعدام زندانیان بلوچ، آن را «سیاست رسمی حکومت برای ایجاد رعب و وحشت در معترضان استان سیستان و بلوچستان» دانستند.

«کمپین فعالین بلوچ» موج جدید اعدام زندانیان را نشان‌دهنده یک سیاست رسمی حکومتی دانست و نوشت پیش از این نیز در چند دوره اعدام‌ها در بازه‌های زمانی مشخص و به صورت یک موج هم‌زمان صورت گرفته‌اند.

برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی نیز با پیوستن به کارزاری توییتری، از اعدام این شهروندان به عنوان «نسل‌کشی بلوچ‌ها» یاد کرده و خواستار توقف کشتار این شهروندان شدند.

گسست‌ها و گسل‌های جامعه بی‌پاسخ مانده

این در حالیست که تقی آزادارمکی، جامعه‌شناس به روزنامه “فرهیختگان” متعلق به ولایتی مشاور خامنه‌ای گفته: جامعه از دستور کار جنبشی عبور کرد و دستور کار شورشی مطرح شد. جنبش‌های اجتماعی به حاشیه رفتند و شورش های اجتماعی که به‌ معنایی همه گروهها درون آن بودند در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: وقتی ماجرا از حالت جنبشی به شورشی تبدیل می‌شود در این مرحله ماجرای فروپاشی هم از درون آن در می‌آید و انقلاب هم می‌تواند از درون آن در‌آید. این ماجرایی است که ما امروز با آن درگیریم. اگر این وضعیت استمرار پیدا کند ممکن است ساحت شورشی بودنش فرو بریزد و فراگیر شود و چیزی به نام انقلاب بروز و ظهور کند.

این جامعه شناس گفت: روزبه‌روز مسائل و مشکلات بیشتر می‌شود و انباشت مسائل دیگر نیز وجود دارد و جامعه به سطح شورشی تبدیل می‌شود و عامل شورش های بزرگ می‌شود. ما امروز اساساً با جامعه‌ ای شورشی روبه‌رو هستیم و این بسیار بسیار خطرناک است و نیاز به بازنگری بنیادینی در نظام سیاسی و فرهنگی و اجتماعی ایران وجود دارد. تنها راه این است که نظام سیاسی عقب‌نشینی کند و نخبگان کشور به میدان بیایند و به مشکلات سر و سامان بدهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *