علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، روز سهشنبه ششم تیر خواستار برخورد «برنامهریزیشده» قوه قضائیه با افرادی شد که بهگفته او «امنیت روانی جامعه» را به هم میزنند و «روی اعصاب مردم راه میروند».
او که در حضور رئیس قوه قضائیه و گروهی از کارکنان این قوه سخن میگفت، اظهار کرد: «اینکه یک عدهای بنشینند آنجا با استفاده از فضای مجازی یا غیرمجازی روی اعصاب مردم راه بروند و امنیت ذهنی مردم را به هم بزنند و مردم را بترسانند، این خلاف احقاق حقوق عامه است و قوه قضائیه باید وارد بشود.»
او تأکید کرد که قوه قضائیه در این مورد «باید با برنامهریزی و انضباط و باقاعده» وارد بشود.
علی خامنهای توضیح بیشتری در مورد «عدهای» که به گفته او باعث «به هم ریختن امنیت ذهنی» شدهاند، نداد.
رهبر جمهوری اسلامی همواره نسبت به کافی نبودن محدودیتهای ایجادشده توسط حکومتش در اینترنت و فضای مجازی برای ایرانیان گلایه کرده و پیش از این نیز فضای مجازی ایران را «ول و رها» توصیف کرده بود.
او پس از آن از برخورد «برنامهریزیشده» با افراد «در فضای مجازی و غیرمجازی» سخن میگوید که در روزهای اخیر، حلقه سانسور حکومت او بر سریالهای تولیدشده در شبکه خانگی نیز تنگتر شده و این هفته نظارت بر شبکه خانگی به صدا و سیما واگذار شد.
در واکنش به این اقدام، روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران، با انتشار یادداشتی در صفحه اول خود، ریزش مخاطبان رادیو و تلویزیون حکومتی جمهوری اسلامی را تأیید کرد، اما آن را به «کودتای خزنده» پلتفرمهای آنلاین نمایش خانگی علیه «مهمترین بلندگوی رسانهای نظام» نسبت داد.
بازداشت گردانندگان کانال اینترنتی جوانان محلات مشهد، پخش تصاویری از «اعترافات اجباری» دو جوان، و بازداشت شماری از فعالان شبکه اجتماعی گفتوگوی صوتی کلابهاوس در تهران از اقدامات محدودکننده در روزهای اخیر است، اما علی خامنهای در سخنرانی روز سهشنبه با اظهار اینکه برخی از دادستانها در برخی موارد «کارهایی انجام دادهاند» این اقدامات را کافی ندانست.
رهبر جمهوری اسلامی سپس در کلیت از بخشهای دیگر عملکرد قوه قضائیه تمجید کرد اما گفت که تصویر رسانهای قوه قضائیه «تصویر خوبی نیست.»
آقای خامنهای افزود که به باور او، «از رسانه و تبلیغات برای نشان دادن و اطلاعرسانی کارهای فراوان انجام گرفته در این قوه به درستی استفاده نمیشود.»
با استفاده از گزارشهای ایسنا و فارس؛ پ.پ / ب.ب