جنجال تحصیل متقلبان کنکور در دانشگاه‌های ایران؛ مجلس به وزیر علوم هشدار داد

By | ۱۴۰۲-۰۴-۲۳

در ادامه خبرهای جنجالی درباره تحصیل متقلبان کنکور سراسری در دانشگاه‌های ایران، نصرالله پژمان‌فر، رییس کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی مجلس شورای اسلامی، به محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم، تحقیقات و فن‌آوری دولت ابراهیم رئیسی نامه نوشت و هشدار داد.

در این نامه که روز پنج‌شنبه ۲۲ تیر منتشر شد، آمده است: «مجلس شورای اسلامی به هیچ وجه نمی‌پذیرد افرادی که در مظان اتهام تقلب و تخلف در آزمون سراسری هستند، پس از طی مهلت قانونی برای رسیدگی، دانشجو شوند و باید جلوی این تخلف گرفته شود.»

پژمان‌فر اظهارات اخیر وزیر علوم را در گفت‌وگو با رسانه‌ها مبنی بر اینکه «هزار نفر از متقلبین کنکور به علت استفساریه مجلس توانسته‌اند به تحصیل خود ادامه دهند»، «نادرست و خلاف واقع» دانست.

او همچنین نوشت: «استفساریه مذکور به این علت بوده که روند اشتباه و نادرست سابق که توسط سازمان سنجش صورت می‌گرفت و در آن متهمان به تقلب در آزمون سراسری، دانشجو شده و گاه پس از چندین ترم تحصیل به عنوان دانشجو، از آن‌ها مجددا آزمون گرفته می‌شد، منتفی شود. لذا اساسا استفساریه مجلس مانع از آزمون مجدد از چنین افرادی نیست و این دسته از افراد نباید تا تعیین تکلیف شبهه تقلب، دانشجو شوند.»

رییس کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی، ماده ۱۱ قانون رسیدگی به جرایم آزمون‌های سراسری را یادآوری کرده که بر اساس آن، باید برای این متقلبان راه‌یافته به دانشگاه آزمون مجدد برگزار شود.

او هشدار داد: «چنانچه از تقلب برخی از این افراد مطمئن هستید، طبق قانون باید با اثبات آن نسبت به تعلیق آنان از تحصیل و برخورد با آنان مطابق با قوانین و مقررات اقدام نمایید و از همین جهت شما مسوول اصلی برای پاسخگویی در زمینه‌ جرایم این اشخاص هستید و لازم است اشکالات رخ داده را در اسرع وقت جبران و اصلاح کنید.»

زلفی‌گل پیشتر در پاسخ به انتقادها از ادامه تحصیل هزار دانشجوی متقلب کنکور سال گذشته، به رسانه‌ها گفت که وزارت علوم از مجلس تفسیر خواسته و مجلس گفته که این داوطلبان متقلب چون دانشجو شده‌اند باید ادامه تحصیل بدهند.

از سوی دیگر اما محمدرضا نیک‌نژاد، عضو کانون صنفی معلمان، در گفت‌وگو با سایت «فراز» گفته است: «تعارض منافع نمی‌گذارد عاملان تقلب کنکور معرفی شوند.»

او گفت: «باید برای جلوگیری از تقلب و لو رفتن سوالات با متخلفان سال‌های گذشته برخورد جدی شود و نتیجه این برخوردها به صورت علنی و شفاف به اطلاع مردم برسد.»

این مقام صنفی تاکید کرد: «اما سازمان سنجش چنین نمی‌کند. قبلا هم به انتقادها گوش نداده و این بار هم به نقدها گوش نخواهد داد. مثل هر باری که از مافیای کنکور و موسسات درگیر با کنکور گفته شده و این داستان تعارض منافعی است که گویی پایی در جامعه دارد و پایی در قدرت. برای همین کنکور در غبار عدم شفافیت به مسیر خود ادامه می‌دهد و سرنوشت دانش‌آموزان در سایه ابهام و زیر فشار سکوت عاملان برگزاری کنکور که مسیری به غیر از شفافیت برگزیده‌اند فرو می‌رود.»

در سال‌های اخیر موضوع تقلب در کنکور ورودی دانشگاه‌های کشور به یک معضل جدی برای داوطلبان تحصیلات تکمیلی تبدیل شده است.

در روزهای گذشته خبرگزاری فارس در گزارشی خبر داد «کانال‌های مجازی فروش سوالات کنکور اقدام به فروش ابزار آلات تقلب کرده» و از جمله «انواع هندزفری نامریی را به داوطلبان کنکور پیشنهاد می‌دهند».

همچنین عبدالرسول پورعباس، رییس سازمان سنجش، با بیان اینکه «اینترنت در زمان برگزاری کنکور ۱۴۰۲ قطع نمی‌شود»، گفت: «برای تقلب باید از سوال‌ها عکس گرفته شود و مهم برگشت پاسخ به جلسه امتحان است که با طراحی سیگنال‌هایی مانع از این کار می‌شویم.»
ایران اینترنشنال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *