۲۹ نفر از اعضای هیاتمدیره مجمع انجمنهای علمی گروه پزشکی ایران با صدور بیانیهای نسبت به «تحدید گسترده اعضای هیات علمی» در دانشگاههای علوم پزشکی هشدار دادند.
به گزارش روزنامه اعتماد، دراین بیانیه هشدار داده شده که تداوم بازنشستگی اجباری و واداشتن چهرههای شاخص آموزش پزشکی به استعفا در دانشگاههای علوم پزشک باعث افت جدی کیفیت آموزش پزشکی خواهد شد.
در بین امضا کنندگان بیانیه اسامی ایرج فاضل، وزیر پیشین بهداشت،علی نوبخت، رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس دهم، محمدرضا ظفرقندی، رییس سابق سازمان نظام پزشکی کشور،علی تاجرنیا، رییس جامعه دندانپزشکی ایران، محمدتقی جغتایی، رییس سابق دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، رضا ملکزاده وزیر پیشین بهداشت به چشم میخورد.
در بخشی از بیانیه آمده: «جامعه پزشکی ایران، سخت نگران اخبار باور نکردنی حاکی از برنامهای هماهنگ برای کنار گذاشتن اساتید برجسته از هیات بورد و همزمان، بازنشستگی اجباری یا محدودیت گروهی دیگر است».
همچنین گفته شده «کنار گذاشتن برنامهریزی شده اعضای صاحبنام و بعضا منحصربفرد هیات علمی از صحنههای مختلف آموزشی آثار زیانبار در تربیت دانشجویان و فراگیران علوم پزشکی و سقوط کمی و کیفی خدمات بهداشتی و درمانی و به مخاطره افتادن جان بیماران و محتاج پزشک بیگانه شدن هممیهنان عزیز را به همراه خواهد داشت».
در ادامه این بیانیه از جامعه پزشکی خواسته شده در برابر روند جاری تنها ناظری بیطرف نباشند و از سازمان نظام پزشکی خواسته شده مطابق وظایف قانونی خود جامعه را از عواقب درازمدت چنین تصمیمگیریهایی آگاه کند.
یک منبع آگاه به «اعتماد» گفته طبق روال معمول، استادان باسابقه میتوانند تا ۳۵ سال عضو هیات علمی دانشگاه باشند و به تدریس ادامه دهند اما در یک سال و نیم اخیر بخاطر واکنش استادان مستقل به مساله واکسن کرونا و همراهی با «اعتراضات مردمی» رویه بازنشستگی اجباری و استعفای پیش از موعد و زودهنگام در دستور کار وزارتخانه قرار گرفته و به نظر میرسد پای تسویه حساب سیاسی هم در کار باشد.
این منبع آگاه اقدام وزارت بهداشت را «کودتای خزنده» خوانده و گفته«طبق اطلاعی که کسب کردهایم قصد اصلی این است که به جای استادان صاحبنام و پیشکسوت که تفکرات مخالف یا مستقل از تفکرات وزیر بهداشت و روسای دانشگاههای علوم پزشکی دارند و چهرههای برتر در آموزش پزشکی کشور محسوب میشوند، «فارغالتحصیلانی با تفکرات نزدیک به بسیج جامعه پزشکی و وزیر بهداشت در هیات علمی دانشگاههای علوم پزشکی جایگزین شوند که این رویکرد حتما در کیفیت آموزش پزشکی و ترکیب هیات علمی دانشگاهها تاثیرات منفی جبرانناپذیر خواهد داشت.»