علیرضابیگی: وزیر کشور برای گریز از استیضاح، گشت حجاب را مطرح کرده / مردم هزار بدبختی اقتصادی دارند، اولویت‌شان حجاب نیست

By | ۱۴۰۲-۰۴-۲۹

مشابه چنین ماجرایی را در دولت آقای احمدی نژاد هم سراغ داریم، یعنی رئیس جمهوری که وزیر خارجه خود را در آسمان عوض کرد، نتوانست فرمانده نیروی انتظامی را عوض کند، چرا که او پشت گشت ارشاد پنهان شده بود. مدام پیش علما و مراجع می رفت و می گفت، می‌خواهم با برهنگی و فساد و بی حجابی مقابله کنم ولی نظر رئیس جمهور این نیست و بنا دارد مرا برکنار کند و یک جماعتی هم برداشت شان این بود که این بنده خدا «سیف الاسلام» است و اصلا نباید عوض شود.

جواد مرشدی: روز یکشنبه بود که سخنگوی فراجا از استقرار گشت های خودرویی و پیاده پلیس در سراسر کشور با هدف انجام مأموریت ها و برخورد با افرادی که بر هنجارشکنی های اجتماعی اصرار دارند، خبر داد.خبری که با قرار گرفتن در خروجی خبرگزاری ها بلافاصله با واکنش افکار عمومی روبرو شد،فضای مجازی هم آکنده از این خبر شد وموج سواران این فضا تا سر حد ممکن تاختند.اگر چه طی روزهای گذشته بصورت چراغ خاموش این بازگشت مورد بررسی قرار گرفت ولی به زعم اکثر صاحب نظران در فضای موجود بستر لازم برای بازگشت گشت ارشاد فراهم نیست و حضور آنها می تواند التهاب آفرین باشد.از سوی دیگر ظاهرا هیچ نهاد و ارگانی مسئولیت گشت ارشاد را بر عهده نگرفته و باید دید کدام نهاد پاسخگوی عواقب این حضور خواهد بود.در متن پیش رو این موضوع و داستان تحقیق و تفحص از سازمان اوقاف و امور خیریه را «خبرآنلاین »با احمد علیرضا بیگی نماینده تبریز در میان گذاشته ،همچنین از وی در مورد حکم یکسال حبس تعزیری ایشان در ارتباط با پرونده شاسی بلند ها نیز پرسیدیم.

شما سال ها فرماندهی نیروی انتظامی در استان های مختلف را بر عهده داشتید،این روزها زمزمه هایی از بازگشت گشت ارشاد به سطح شهر مطرح است و حتی چند روز پیش سخنگوی فراجا از بازگشت این گشت خبر داد.این درحالی است که تاکنون هیچ نهادی مسئولیت این گشت را بر عهده نگرفته است.بنظر شما کدام نهاد متولی حضور و عملکرد گشت ارشاد خواهد بود؟

مشخصا الان وزارت کشور در حال تعقیب موضوع است، من بعنوان نماینده مردم احساسم این است که این موضوع بی ارتباط با استیضاح وزیر کشور نیست و نگرانم که وزیر کشور برای اینکه خود را در خصوص حجاب فعال نشان دهد، موضوع گشت ارشاد و گشت حجاب را مطرح کرده تا مجلس را با توصیه ها و سفارش هایی مواجه کند تا به نمایندگان بگویند، حالا وقت استیضاح نیست، چرا که وزیر کشور وسط میدان جنگ است. مشابه چنین ماجرایی را در دولت آقای احمدی نژاد هم سراغ داریم، یعنی رئیس جمهوری که وزیر خارجه خود را در آسمان عوض کرد، نتوانست فرمانده نیروی انتظامی را عوض کند، چرا که او پشت گشت ارشاد پنهان شده بود. مدام پیش علما و مراجع می رفت و می گفت، می‌خواهم با برهنگی و فساد و بی حجابی مقابله کنم ولی نظر رئیس جمهور این نیست و بنا دارد مرا برکنار کند و یک جماعتی هم برداشت شان این بود که این بنده خدا «سیف الاسلام» است و اصلا نباید عوض شود، لذا آقای احمدی نژادی که وزیر خارجه اش را در آسمان عوض کرد،ولی تا پایان دولتش نتوانست فرمانده نیروی انتظامی خود را عوض کند.

یعنی به نظر شما این یک فرار رو به جلو وزیر کشور برای گریز از استیضاح است؟

بله.

با توجه به شرایط پیش رو ، یعنی سالگرد درگذشت مهسا امینی گرفته تا انتخابات پایان سال چنانچه این گشت مجددا احیا شود با چه واکنشی از سوی مردم مواجه خواهیم شد؟

ببینید درست است که وزیر کشور فرار رو به جلو می کند، لیکن ظاهر کار را حفظ می کنند، ظاهر کارطوری نشان داده می شود که مثلا در شرایط فعلی اولویت ما حجاب است ، ولی این اولویت با اولویت مردم انطباق ندارد چرا که اولویت مردم وضعیت زندگی، خوراک ،پوشاک و مسکن و … است. فلذا با هزار بدبختی که مردم دارند، اصلا موضوع حجاب محلی از اعراب ندارد. الان انرژی ما دارد معطوف به حجاب می شود که اصلا این موضوع در اولویت زندگی مردم نیست. ضمن اینکه مصداق بارز نا امنی است، یعنی وقتی اولویت های مردم با اولویت های دولت انطباق پیدا نمی کند، بدیهی ترین و آشکار ترین نشانه نا امنی است.

بسیار خوب اجازه بدهید به موضوعی دیگر بپردازم، چه شد که برای شما باوجود نداشتن شاکی در داستان شاسی بلندها، حکمی مبنی بر یکسال حبس صادر کردند؟

من جزئیات موضوع را در هر مرحله مرتبا برای مردم شرح داده ام ،در بازپرسی احساس من این بود که یک کار فوری و باعجله در حال انجام است و نتیجه هم این شد که بنده را بدون شاکی به دادگاه فرستادند .وقتی شاکی در دادگاه نبود اصلا دادگاه محملی برای حضور به پرونده نداشت،بنابران قرار شد که شاکی را پیدا کنند و از ایشان شکایت را دریافت کنند. وقتی به فاصله دو هفته بعد به دادگاه رفتیم خواسته من دایر بر اینکه جرم من سیاسی است و باید دادگاه جرائم سیاسی به پرونده من رسیدگی کند بود، ولی، قاضی استدلال آورد که نه شما شاکی خصوصی دارید و این جزو جرایم قابل گذشت است و جرم سیاسی محسوب نمی شود.من عرض کردم قانون به هیچ عنوان یک چنین قیدی را برای جرم سیاسی منظور نکرده است وشما به من اتهام نشر اکاذیب می زنید و هیچ جا نوشته نشده که این نشر اکاذیب شاکی خصوصی و یا غیر خصوصی باید داشته باشد.

در هر حال باز آقای قاضی گفت استدلال شما منطقی نیست و من مجددا عرض کردم محاکمه من به این سرعت دارد مورد رسیدگی قرار می گیرد، و در مجلس تریبون ام را که نماینده مردم هستم، می بندند که از عهد مظفر تا کنون چنین چیزی سابقه نداشته است. در ادامه در ارتباط با اتهامم تاکید کردم در دفاع و رعایت از حقوق متهم، قانونگذار جرم سیاسی را مطرح کرده تا با حضور هیات منصفه رسیدگی شود که باز ایشان قبول نکرد و از من خواست دفاعیات خود را بگویم، من هم بعد از تقدیم لایحه دفاعیات خیلی سریع از دادگاه خارج شدم و به فاصله ۲۴ ساعت هم رای صادر شد که بواسطه نشر اکاذیب یک سال حبس برای من منظور کرده اند که البته بالاخره با تمام تنگناهایی که وجود دارد، من از طریق قانونی موضوع را دنبال خواهم کرد و تجدید نظر خواهم خواست. بالاخره مردم را در جریان آنچه که بر سر ما گذشته قرار خواهم داد.

این حبس تغزیری است یا تعلیقی؟

تعزیری.

قبلا مجلس طرحی را مصوب کرد تا برای کسانی که سوت زن هستند و فساد را معرفی می کنند جایزه تشویقی در نظرگرفته شود. اینجا این سوال مطرح می شود که وقتی با یک نماینده اینگونه برخورد می شود افراد عادی چگونه جرات افشاگری فساد را خواهند داشت؟

اصلا جایزه به کنار، اینکه از نماینده مجلس که تکلیف دارد سوال کند و رابطه ماشین ها با استیضاح را جویا شود، بگویند که این سوال تو معنی می داده است، به طور طبیعی این پاسخ خوبی به جامعه منتقل نمی کند، خصوصا اینکه خود مجلس این موضوع را باور ندارد و می گوید اینکاری که نماینده انجام داده در چارچوب نمایندگی نبوده است.

اخیرا داستان فساد در سازمان اوقاف خیلی بحث برانگیز شده،اوایل تیرماه هم یکی از نمایندگان مجلس گفته بود به رغم گذشت یک ماه از طرح موضوع تحقیق و تفحص از سازمان اوقاف هیات رئیسه اجازه طرح این موضوع را نمی دهد، ولی حالا این با این طرح موافقت شده است، عاقبت این طرح را چگونه می بینید؟

من خیلی خوف دارم از اینکه این تحقیق و تفحص هم به سرنوشت دیگر تحقیق و تفحص های ما گرفتار شود. این طرح زمانبر است ،الان باید هیات تحقیق و تفحص تعیین شود و بعد تحقیق و تفحص آغاز شود. از طرفی مجلس در پایان کار خود قرار گرفته و نمایندگان بیشتر درگیر حوزه های انتخابیه خود هستند . من دعا می کنم گزارشی از آنچه در سازمان اوقاف می گذرد بیاید و در منظر مردم قرار بگیرد و مجلس بتواند به وظیفه خودش در این خصوص عمل کند.

علت اینکه هیات رئیسه برای پذیرش تحقیق و تفحص کوتاه آمده، در چه می بینید؟

خُب فشار افکار عمومی بسیار تعیین کننده است ،یعنی قدرت افکار عمومی رئیس جمهور را وادار می کند که داماد خود را که بعنوان معاون وزیر معرفی کرده، برگرداند یا شهردار را وادار می کند که داماد خود را که مشاور خود کرده، برگرداند .فشار افکار عمومی را نمی توان دست کم گرفت،الان با توجه به همین فشار افکار عمومی آنچه در سازمان اوقاف گذشته و افشاگری هایی که صورت پذیرفته به هیچ عنوان دیگر قابل توجیه نیست.

فکر می کنید در نهایت تحقیق و تفحص از اوقاف چه فرجامی داشته باشد؟

زمان کم است و بعد هم همانطور که گفتم نمایندگان گرفتار حوزه های انتخابیه هستند ،البته خود من هم تلاش خواهم کرد با عضویت در گروه هیات تحقیق و تفحص به اینکار سرعت بدهم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *