سعید دهقان، وکیل دادگستری”آشویتسِ جمهوری اسلامی کجاست؟” نگرانی از وضعیت بازداشت‌شدگان

By | ۱۴۰۲-۰۵-۰۵

سعید دهقان، وکیل دادگستری و عضو اتحادیه بین‌المللی وکلا روز چهارشنبه ۴ مرداد (۲۶ ژوئیه) در رشته توییتی با عنوان “آشویتسِ جمهوری اسلامی کجاست؟” نسبت به وضعیت برخی از بازداشت‌شدگان ابراز نگرانی کرده است.

این وکیل با بیان اینکه اطلاع دقیقی از تعداد مخالفان جمهوری اسلامی که قربانی این پروژه شده‌اند در دست نیست، گفته است: «اما همین تعدادی که می‌شناسیم و تنوع افکار سیاسی‌شان و تفاوت شهرهایی که اجبارا آنجا بستری شده‌اند، گویای وجود یک پروژه امنیتیِ تمام‌عیارعلیه مخالفان است.»

دهقان با نام بردن از برخی از این افراد هم‌چون #بهنام_محجوبی، کیانوش سنجری، سکینه پروانه، لیلا میرغفاری، هنگامه شهیدی، ملیکا قره‌گوزلو، میثم بهرام آبادی، زهرا جباری و …. به بررسی وضعیت برخی از این افراد پرداخته است.

او در این رشته توییت به خصوص به وضعیت #سامان_یاسین، خواننده رپ ۲۷ ساله کُرد پرداخته که ۱۰ ماه پس از بازداشت و شکنجه در حالی که به وکیل انتخابی دسترسی نداشت، در روزهای اخیر اجبارا به بیمارستان روانپزشکی امین آباد منتقل شده است.

این وکیل حقوق بشری از کمیته حقیقت‌یاب سازمان ملل خواسته است، وضعیت سامان یاسین را به عنوان یکی از جوانان معترض که در جریان جنبش “زن، زندگى، آزادى” بازداشت شده، مورد بررسی دقیق قرار دهد.

آقای دهقان در بررسی پرونده‌های موکلانش متوجه شده است، بسیاری از آنها در شرایط مشابهی نگهداری می‌شوند.

بنا به آنچه او منتشر کرده است، بسیاری از بازداشت‌شدگان در امین آباد پس از خوردن اجباری قرص‌های ناشناخته و ویرانگر، قرار گرفتن تحت شوک‌های برقی با ولتاژ بالا، اجبار به استفاده از پابند و دستبند در محیطی که فرار از آن ممکن نیست و صلیبی بستنِ دست هایشان به تخت در طول شب و عریان‌سازی گروهی در حمام اجباری هم‌چون آشویتس، حتی دیگر توان دوباره ایستادن ندارند و نمی‌توانند آنچه بر آنها گذشته را روایت یا اطلاع رسانی کنند.

بنا بر آنچه این وکیل دادگستری منتشر کرده است، “اجسادی که از این پروژه بیرون آمده‌اند” بیش از تنها بهنام محجوبی است اما خانواده‌ها اغلب تحت فشار و تهدید مجبور به سکوت می‌شوند.

بهنام محجوبی در جریان تجمع دراویش گنابادی در خیابان گلستان تهران در سال ۹۶ دستگیر و به دو سال زندان محکوم شده بود.

پس از دستگیری اعلام شد، او به “اختلال پانیک” مبتلا است و به همین خاطر او را برای مدتی در بیمارستان روانپزشکی امین‌آباد بستری کردند.

پس از گذشت سه سال محجوبی در ۲۵ بهمن ۹۹ در حالی که در اغما بود، از بهداری زندان به بیمارستان لقمان تهران منتقل شد و چند روز بعد درگذشت.

دویچه وله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *