رعنا سلیمانی داستان‌‌نویس: ادبیات می‌تواند در رشد فرهنگی جامعه نقش مهمی ایفا کند

By | ۱۴۰۲-۰۹-۰۵
رعنا سلیمانی داستان‌نویس ایرانی ساکن سوئد در روزهای گذشته جایزه بزرگ فرهنگی شهرداری منطقه سولنتونا در استکهلم را به خاطر فعالیت‌های ادبی‌اش در زمینه مسائل اجتماعی و به ویژه آگاهی رساندن در رابطه با تبعیض نژادی و جنسیتی را دریافت کرد. در مارس ۲۰۲۲ از همین نویسنده در بلژیک به عنوان یکی از زنان تاثیرگذار تقدیر شده بود. رعنا سلیمانی این جایزه را به کلیه زنانی «که در سراسر جهان در مقابل نابرابری و ستم ایستاده‌اند» تقدیم کرد.

«خَنش» آخرین رمان رعنا سلیمانی روایت زندگی  سخت مردی است که می‌خواهد آنی باشد که واقعاً هست، نه آنچه از بدو تولد به او تحمیل شده. او سال‌هاست با زن درون خود در جدال است و بالاخره به مرحله‌ای رسیده که می‌خواهد خود واقعی‌اش را بپذیرد تا دیگران هم مجبور به پذیرفتن آن شوند. انتخابی سخت در جامعه‌ای سنتی و ایدئولوژی‌محور چون ایران امروز که تحت یک حکومتی دینی است.

دیگر رمان‌های رعنا سلیمانی نیز همه دغدغه اجتماعی دارند. «زنده‌باد زندگی» روایت ۲۴ ساعت آخر چهار زن زندانی است که قرار است روز بعد، هرکدام به جرمی متفاوت از دیگری  اعدام شوند. «لورکا در خیابان فرشته»، «هرتا می‌دونستی»، «سندروم اولیس» و  «یک روز با هفت هزار سالگان» نیز دیگر رمان‌های این نویسنده هستند که هر کدام بخشی از دغدغه‌های جامعه امروزی را روایت می‌کنند.

احمد رأفت با رعنا سلیمانی گفتگوئی انجام داده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *