ادامه اعتصاب در بازار طلا؛ جنگ زرگرها و دولت ادامه دارد

By | ۱۴۰۳-۰۲-۲۳

خبرهای رسیده به صدای آمریکا نشان می‌دهد که با وجود تلاش دستگاه‌های امنیتی، وزارت «صمت» و اتحادیه طلا و جواهر در ایران، بازار طلا در بیشتر شهرهای ایران همچنان در اعتصاب به سر می‌برد.

تا لحظه تنظیم این گزارش و براساس گزارش‌های رسیده، امروز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه نیز طلافروشان در شهرهای مختلف از جمله تهران، در محل کسب خود حضور ندارند و واحدهای صنفی فعال نیز هیچگونه خرید و فروشی انجام نمی‌دهند.

تداوم اعتصاب در بازار طلا در حالی است که طی روزهای گذشته دستگاه‌های امنیتی با فشار به اتحادیه طلا و جواهر سعی در پایان دادن به «جنگ زرگرها» با دولت داشتند.

در همین رابطه رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران جمعه ۲۱ اردیبهشت ماه گفته بود که اعتصاب واحدهای طلافروشی در اعتراض به اجرایی شدن ثبت معاملات طلا در سامانه جامع تجارت است.

نادر بذرافشان تاکید کرده بود که طی ١٠ روز گذشته جلسات متعددی میان هیات مدیره اتحادیه تهران، مشهد، شیراز، یزد، اصفهان و تبریز در تهران با مسئولان ذیربط در رابطه با اعتصاب برگزار شده و وزارت «صمت» نیز بخشنامه‌ای در این رابطه صادر کرد.

بذرافشان همچنین اعلام کرده بود که از طلافروشان خواسته شده تا از شنبه ۲۲ اردیبهشت ماه در محل کار خود حاضر شده و به اعتصاب پایان دهند.

این اتفاق اما رخ نداد تا این رئیس اتحادیه در مصاحبه‌ای که روز شنبه با ایسنا داشت تایید کند که بازار طلا همچنان در اعتصاب به سر می‌برد.

وب‌سایت «تابناک» نیز در این رابطه نوشت: «خبر‌ها از بازار حاکی از آن است که تعداد زیادی از واحد‌ها هنوز بسته بوده و دست رد بر درخواست اتحادیه زده‌اند.»

به باور تحلیلگران بخشنامه وزارت «صمت» نکته تازه‌ای برای مجاب کردن فعالان این صنف نداشته و طلافروشان کماکان نگران قدم‌های بعدی دولت در زمینه مالیات‌ستانی از دارایی‌های خود هستند.

در بخشنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت آمده است که «مالیات بر عایدی سرمایه مشمول واحدهای صنف طلا نمی‌شود.»

این بخشنامه همچنین تاکید دارد که ثبت موجودی اولیه در سامانه جامع تجارت مربوط به دارایی‌های شخصی یا سرمایه‌ای که در جریان تولید و فروش قرار نگرفته، نخواهد شد.

طلافروشان اما با در نظر گرفتن رفتار دولت در حوزه مالیات‌ستانی طی دو سال اخیر و تاکید مقامات بر ضرورت افزایش درآمدهای مالیاتی، از ثبت اطلاعات خود در سامانه جامع تجارت خودداری می‌کنند.

موضوعی که با واکنش سازمان امور مالیاتی نیز مواجه شده و این سازمان به دور از هرگونه مصلحت اندیشی، طلافروشان را تهدید به جریمه‌های سنگین در پی عدم همکاری کرده است.

در همین رابطه سخنگوی سازمان امور مالیاتی به وب‌سایت «خبرآنلاین» گفته است که مشروط بر اینکه فروش طلا و ارز از طریق صورت‌حساب الکترونیک به صرافی‌های مجاز یا طلافروشی‌های دارای پایانه فروشگاهی و ثبت صورت‌حساب‌های الکترونیک انجام شود، اساسا مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نخواهد بود.

مهدی موحدی گفته است اگر صورت‌حساب دستی باشد یا صورت‌حساب صادره مدنظر سازمان امور مالیاتی نباشد، مشمول درآمد اتفاقی و نرخ‌های مربوط به این پایه درآمدی خواهد بود و در صورت عدم همکاری جریمه‌های سنگینی در انتظار طلافروشان خواهد بود.

براساس این گزارش دولت به دنبال آن است که با وضع قانون مالیات بر عایدی سرمایه، از ملک، خودرو و همچنین طلا و ارز مالیات جدیدی دریافت کند. براساس طرح دولت، سود حاصل از خرید و فروش این دارایی‌ها مشمول مالیات خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *