به گفته منابع آگاه، ساختمان محل ترور اسماعیل هنیه در کنترل اطلاعات سپاه است
ایندیپندنت فارسی به واسطه چندین منبع آگاه درمورد نحوه هدف قرار گرفتن اسماعیل هنیه و اقدامات پس از ترور او در تهران به اطلاعات جدیدی دست یافته است.
براساس این اطلاعات، حدود ۴۰ نفر از اعضای سپاه حفاظت انصار المهدی – که در پشتیبانی و انتقال اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس، و زیاد نخاله، دبیر کل جهاد اسلامی فلسطین، از لحظه ورود به ایران تا زمان کشته شدن هنیه نقش داشتهاند- در بازداشتاند.
منابع آگاه همچنین اطلاع دادند که زیاد نخاله در طبقه سوم و اسماعیل هنیه در طبقه چهارم ضلع غربی ساختمانی اسکان داده شده بودند که از کوههای اطراف و منطقه بام تهران در توچال به آن اشراف وجود داشته است.
به گفته منابع مطلع، ترور اسماعیل هنیه در تهران با استفاده از یک موشک هوا به زمین صورت گرفته که از سقف طبقه چهارم وارد ساختمان شده است.
پس از کشته شدن اسماعیل هنیه، این ساختمان تحت کنترل یک گروه ویژه در سازمان اطلاعات سپاه قرار گرفته و اجازه مداخله گروههای بررسی و ضدجاسوسی وزارت اطلاعات داده نشده است. این گروه ویژه اطلاعاتش را با دفتر رهبر جمهوری اسلامی به اشتراک میگذارد.
موشک پیش از ساعت ۲ بامداد روز چهارشنبه ۱۱ مرداد به محل اقامت هنیه برخورد کرده است. یکی از موضوعاتی که مورد توجه تیم ویژه است دلیل اسکان هنیه در آخرین طبقه و ضلع غربی این ساختمان است که مناسبترین جا برای هر نوع عملیات ترور از بیرون بوده است.
صداوسیمای جمهوری اسلامی، روز جمعه ۱۲ مرداد، ادعاهای قبلی برخی از چهرههای امنیتی ایران و کارشناسان این سازمان درباره ایجاد حفره امنیتی از سوی اسرائیلیها برای ترور اسماعیل هنیه را رد کرد و گفت دلایل کشتهشدن رییس دفتر سیاسی حماس در قلب پایتخت همچنان درحال بررسی است.
پیش از آن، شماری از رسانههای حکومتی در ایران و همچنین چند مقام امنیتی، ازجمله سعدالله زارعی، عضو سازمان اطلاعات سپاه پاسداران، علت ترور موفق اسماعیل هنیه را رعایت نکردن نکات امنیتی ازسوی تیم حفاظتی گروه حماس و «هک تلفن همراه هنیه از سوی موساد برای ردیابی» عنوان کرده بودند تا به این طریق هر گونه ضعف و شکست اطلاعاتی ماموران سپاه قدس را توجیه کنند.
در واکنش به این ادعا، مرکز اطلاعرسانی فلسطین از «ابراز تاسف» خالد قدومی، نماینده حماس در ایران، به برخی اظهارنظرهای مطرحشده در رسانهها درباره «قصور امنیتی و حفاظتی» خبر داد و بهطور ضمنی کشتهشدن اسماعیل هنیه در تهران را کوتاهی دستگاههای امنیتی جمهوری اسلامی اعلام کرد.
او افزود: «این اظهارات شتابزده به معنای رفع مسئولیت خواهد بود، درحالی که وقوع چنین اتفاقی در ایران، امنیت ملی، تمامیت ارضی و حیثیت و اعتبار جمهوری اسلامی را نیز زیر سوال برده است.»
پس از ترور هنیه در بامداد روز چهارشنبه، علاوه بر شمار زیادی از تحلیلگران در کشورهای غربی و عربی که از «بیحیثیت شدن نظام ایران» سخن گفتند، بسیاری از چهرههای رسانهای و امنیتی نزدیک به سپاه پاسداران و دفتر رهبر جمهوری اسلامی نیز مستقیم و غیرمستقیم به انتقاد از عملکرد دستگاههای اطلاعاتی نظام در محافظت از جان چهرههای سیاسی پرداختند و خواستار بازنگری در نحوه مدیریت این دستگاهها شدند.
روز جمعه همچنین خالد القدومی، نماینده گروه حماس در جمهوری اسلامی ایران درباره شرایط و جزئیات ترور اسماعیل هنیه و محافظش با نشریه قطری «العربی الجدید» گفتوگو کرد. او در این مصاحبه اطلاعات منتشرشده در روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» را تکذیب کرد. این رسانه مدعی شده بود که هنیه با انفجار بمبی که پیشتر در اتاق او جاسازی شده بود ترور شده است.
خالد القدومی، که در مقام یکی از شاهدان عینی با العربی الجدید گفتوگو کرده است، تاکید کرد که عامل انفجار در اتاق اسماعیل هنیه شلیک یک پرتابه از فراز آسمان به صورت موشک یا راکت بوده است.
او افزود: «حمله دقیقا در ساعت ۱:۳۷ دقیقه انجام شد. ضربه شدیدی به ساختمان وارد شد. بهدلیل نوری که همراه آن بود فکر کردم رعد و برق است، پنجره را باز کردم اما باران و رعد و برق ندیدم. از جایی که در آن بودم خارج شدم و دود غلیظی را دیدم. به طبقه چهارم رفتم و متوجه شدم که اسماعیل هنیه کشته شده است. دیوار و سقف مکانی که او در آنجا بود ریزش کرده و ویران شده بود.»
به گفته خالد القدومی، «از ظاهر محل پس از حمله و از پیکر اسماعیل هنیه مشخص است که هدفگیری با شلیک گلوله از هوا انجام شده و مرگ او بر اثر اصابت موشک یا گلوله بوده است.»
او مدعی شد: «اسرائیل با آگاهی و تایید آمریکا حمله به اسماعیل هنیه را طراحی و اجرا کرده است و ایالات متحده در سفر اخیر نتانیاهو به واشینگتن اجازه انجام این کار را داده است.»
این در حالی است که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، هرگونه دخالت کشورش در ترور اسماعیل هنیه را رد کرده است. او در پاسخ به سوال یک خبرنگار تاکید کرد که «ما نه در جریان این حمله قرار گرفته بودیم و نه هیچ دخالتی در آن داشتیم».