محمدباقر قالیباف: فاصله‌های زیاد بین دو طرف به رغم پیشرفت در مذاکرات

By | فروردین ۳۰, ۱۴۰۵

قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی و سرپرست هیئت مذاکره‌ با آمریکا گفت که مذاکرات پیشرفت کرده اما هنوز “فاصله‌های زیادی” بین دو طرف وجود دارد. او همچنین مدعی شد که “ایران تمامی تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز را کنترل می‌کند”.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی و سرپرست هیئت مذاکره‌کننده ایران با آمریکا در مصاحبه‌ای با خبرگزاری تسنیم (نزدیک به سپاه پاسداران) به مذاکرات تهران و واشنگتن پرداخت. او تصریح کرد که پیشرفت در مذاکرات حاصل شده، اما هنوز “فاصله‌های زیادی” میان دو طرف وجود دارد.

قالیباف در این مصاحبه که از تلویزیون جمهوری اسلامی پخش شد، این باره گفت: «بعضی موضوعات در مذاکرات به جمع‌بندی رسیده است بعضی هم نه، و هنوز تا بحث نهایی فاصله داریم. ما پیشرفت داشته‌ایم اما فاصله‌های ما هنوز زیاد است و بعضی نکات اساسی باقی مانده است.»

او با اشاره به اینکه اکنون نیز چند موضوع مورد اختلاف وجود دارد، گفت: «آنها نظراتی در حوزه هسته‌ای و تنگه هرمز دارند ولی ما بر مواضع خود ایستاده‌ایم البته نفس مذاکره برای رسیدن طرفین به تفاهم است ولی ما اصول خود را داریم.»

رئیس مجلس شورای اسلامی در این مصاحبه مدعی شد که “ایران تمامی تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز را کنترل می‌کند”. پیش از آن، جمهوری اسلامی در اقدام خود در راستای بازگشایی تنگه هرمز بازنگری و اعلام کرد که با توجه به ادامه محاصره دریایی از سوی ایالات متحده، بار دیگر این آبراه حیاتی را می‌بندد.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این رابطه اعلام کرد، تنگه هرمز تا لغو محاصره آمریکا مسدود شده و هر شناوری که به این تنگه نزدیک شود، به منزله “همکاری با دشمن هدف قرار خواهد گرفت”.

قالیباف در این مصاحبه خود، تصمیم ایالات متحده به ادامه محاصره بنادر ایران را تصمیمی “نادرست و ناسنجیده” خواند و افزود، “اگر این محاصره رفع نشود، کشتیرانی در تنگه هرمز نیز بدون شک محدود خواهد ماند”.

آرش رضایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *