علی لاریجانی: قیمت برخی اجناس افزایش پیدا کرده؛ وزیر صنعت: می‌دانستیم افزایش قیمت بنزین بی‌تاثیر نیست

By | ۱۳۹۸-۰۹-۰۴

علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران، در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس خبر از افزایش قیمت “برخی اجناس شرکت‌های دولتی” داده و خواستار تلاش دولت ایران کنترل قیمت شد.

به گزارش ایسنا، آقای لاریجانی در جریان بررسی تاثیر افزایش قیمت بنزین بر قیمت کالاها و خدمات خطاب به وزیر صنعت گفت: “کالاهایی که توسط شرکت‌های دولتی تولید می‌شود یا دولت واردات آنها را برعهده دارد نباید افزایش قیمت داشته باشند. دولت باید در گام اول این بخش را کنترل کند. بعضا شنیده می‌شود برخی از شرکت‌های دولتی و حتی خودروسازی‌ها قیمت‌ها را بالا بردند”.

لاریجانی از افزایش قیمت تاکسی سخن گفته و پیشنهاد کرده دولت برای نظارت بر عدم افزایش قیمت کالاها “از ظرفیت بسیج” استفاده کند.

رضا رحمانی، وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) ایران نیز که در مجلس حاضر بود، گفته است که دولت “می‌‌دانسته افزایش قیمت بنزین روی قیمت بقیه کالاها تاثیر خواهد گذاشت.”

آقای رحمانی گفته است: “بالاخره واقعیت را بپذیریم که بنزین گران شده و در جامعه تاثیر خود را گذاشته و یک عده قلیل هم به دنبال سوءاستفاده از این فرصت بودند.”

وی در خصوص افزایش قیمت تاکسی نیز گفت که “می‌پذیریم افزایش قیمت بنزین بر روی این بخش تاثیرگذار است و ما در تلاش هستیم تا افزایش معقول در این بخش داشته باشیم”.

آقای رحمانی گفت که “براساس مصوبه کارگروه تنظیم بازار هیچ دستگاه دولتی تا پایان سال حق افزایش قیمت ندارد. حتی بخش‌هایی که قبل از اجرای این طرح مجوز افزایش قیمت دریافت کرده بودند و هنوز اعمال نشده بود مصوبه آنها لغو شد. هیچ یک از دستگاه‌های دولتی حق افزایش قیمت هیچ کالایی را تا پایان سال ندارند”.


درخواست شفافیت برای کمک‌هزینه‌های پرداختی

نادر قاضی‌پور، نماینده ارومیه در مجلس در جلسه علنی خواستار “شفاف شدن وجه واریز برای ۶۰ میلیون ایرانی شد.”

آقای قاضی‌پور در تذکری با اشاره به وعده پرداخت وجه کمکی به ۶۰ میلیون ایرانی در پی افزایش قیمت بنزین گفت: “از ۶۰ میلیون نفری که آقای نوبخت گفتند برای آنها مبلغی پرداخت می‌شود چیزی به کشاورزان و کارگران ارومیه پرداخت نشده است”.

وی ادامه داده: “این ۶۰ میلیون نفری که به آنها پول تعلق گرفته کجا هستند؟ آنها را به ما نشان دهید.”

افزایش قیمت بنزین و آغاز اعتراضات
افزایش قیمت بنزین که به طور ناگهانی از نیمه شب ۲۴ آبان شروع شد، به سلسله اعتراضات خیابانی در شهرهای مختلف ایران منجر شد. سازمان عفو بین‌الملل می گوید دست کم ۱۱۵ شهروند ایران در جریان اعتراضات کشته شده‌اند و مقام های ایرانی هم گفته اند که صدها بانک، مرکز تجاری و پمپ بنزین در اعتراض به افزایش قیمت سوخت به آتش کشیده شده است.

مقام های امنیتی دولت، برای کنترل دامنه اعتراضات، به شکل بی سابقه ای اینترنت سراسری ایران را قطع کردند و به این وضعیت به مدت یک هفته ادامه دادند.

قطعی اینترنت، خسارات وسیعی به اقتصاد ایران وارد کرده است.
بی بی سی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *