«فرزانه انصاریفر»، خواهر «فرزاد انصاریفر» از کشتهشدگان آبان ۹۸، در اتاق دادستان بهبهان و در حضور او، مورد ضربوشتم قرار گرفت. یک منبع مطلع جزییات بیشتری از نحوه رفتار دادستان با این خواهر دادخواه و آنچه بر سر این خانواده آمده، در اختیار ایرانوایر قرار داده است.
فرزاد انصاریفر کیست؟
فرزاد انصاریفر، در جریان اعتراضات شهر بهبهان از پشت سر مورد اصابت گلوله قرار گرفت. او ساعت یک ظهر روز بیست و پنجم آبان ۹۸ برای برگرداندن برادر کوچکترش از خانه خارج شد، اما در فاصله کمی از خانه پدری، با گلوله کلاشینکف به زمین افتاد و هرگز به خانه برنگشت.
فرزانه انصاریفر چرا به دفتر دادستان بهبهان مراجعه کرده بود؟
فرزانه انصاریفر حدود ساعت ده صبح روز دوشنبه دوم اسفند، برای پیگیری وضعیت پدر و برادرش که هماکنون در بازداشت به سر میبرند، به ساختمان دادگستری بهبهان مراجعه کرده بود.
او به دفتر «علیرضا قاسمینژاد»، دادستان عمومی و انقلاب بهبهان رفته بود تا شاید بتواند دادستان را قانع کند که قرار بازداشت پدر و برادرش را تبدیل به وثیقه کنند.
پدر و برادر فرزانه انصاریفر به چه دلیل در بازداشت به سر میبرند؟
«امین انصاریفر»، پدر فرزانه که جانباز جنگ بوده، پس از آنکه به صورت آنلاین و به عنوان شاهد، در دادگاه مردمی آبان ماه حضور پیدا کرد، روز شنبه سیام بهمن ماه به دادسرای عمومی و انقلاب بهبهان احضار و دستگیر شد. امین انصاریفر، هم اکنون با حکم بازداشت موقت سی روزه، به زندان بهبهان منتقل شده است.
امین انصاریفر در جریان دادگاه مردمی آبان گفته بود: «پسر من یک سرامیککار بود. جایی که پسرم کشته شد تا خانه ما یک فاصله صد و پنجاه متری بیشتر نیست. شکایت کردیم، اما هیچ جوابی ندادند. دخترم را هم به این دلیل که دادخواه خون برادرش بود، دستگیر کردند و بردند اهواز و هفت روز در زندان اهواز نگهداری کردند. هنوز هم پروندههایش در جریان است. دخترم میگفت، کسی که برادرم را با گلوله کشته را به ما معرفی کنید. چرا تیراندازی کردید؟ چرا برادرم را کشتید؟ آنها گفتند، فرزندتان اغتشاشگر بوده. آنها فیلم دوربینهای مختلف را بررسی کردند تا اثبات کنند که فرزاد از معترضان بوده. اما خانواده ما از آنها میپرسند، چرا به دنبال سرنخی از قاتل فرزندمان نیستید؟ چه کسی دستور این شلیک را داد؟ چه فرق میکند که او معترض بوده یا رهگذر؟ آیا مامور امنیتی دستور کشتن داشته؟»
پرونده امین انصاریفر به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام، به شعبه چهارم بازپرسی بهبهان ارجاع داده شده است.
یک روز بعد از بازداشت امین، ماموران امنیتی به خانه او مراجعه کرده و این بار آرمان ، فرزند ۲۴سالهاش را هم به اتهام تبلیغ علیه نظام، بازداشت کرده و با خودشان بردند.
در دفتر دادستان چه گذشت؟
یک منبع آگاه که مایل به ذکر نامش نیست، به ایرانوایر میگوید، آن روز که فرزانه برای پیگیری وضعیت پدر و برادرش مراجعه کرده بود، دادستان در پاسخ به درخواستش گفته است: «خود شما هم بازداشتید. همینجا بمانید، از آن جایی که در مورد یکی از پروندههایتان حکم محکومیت صادر شده، ما باید از شما پذیرایی کنیم.»
خانم انصاریفر هم پاسخ داده که شما شماره تلفن و آدرس مرا دارید. اگر هم حکمی صادر شده باشد، چرا به من ابلاغ نمیکنید؟ در صورتی که به من ابلاغ کنید، بلافاصله خودم را به مراجع قضایی معرفی خواهم کرد.
به گفته منبع آگاه «ایرانوایر»، فرزانه پس از گفتن این جمله، قصد ترک کردن اتاق دادستانی را داشته که دادستان به منشی خود دستور میدهد که اجازه خروج به او ندهند.
همزمان با این دستور دادستان، دو نیروی مرد شاغل در آنجا و یک زن به فرزانه حمله کرده و قصد حبس کردن او را در آن اتاق داشتهاند. فرزانه زیر بار نرفته و گفته تا زمانی که تصویر حکمم را نبینم، اینجا نمیمانم و بعد که اصرار به ترک اتاق داشته او را به دیوار میکوبند که از ناحیه کتف و شانه، دچار ضربدیدگی میشود.
در نهایت و بعد از کشاکش، فرزانه که چارهای جز تمکین نمیدیده، دست از تقلا برداشته و روی یک صندلی مینشیند و منشی دادگاه، به دستور قاسمینژاد، احکام صادره را بررسی کرده و مشخص میشود که هنوز حکمی برای هیچکدام از پروندههای باز خانم انصاریفر صادر نشده است. در این مرحله لحن دادستان تغییر کرده و شروع به دلجویی میکند. اما خانم او میگوید، شما چرا به من حمله کردید؟ این کافی نیست که یکی از برادرانم را کشتید و پدرم و برادر جوان دیگرم را به زندان انداختهاید؟
منبع آگاه ایرانوایر میگوید، دادستان از مصاحبههای فرزانه انصاریفر با شبکههای خبری بیرون از ایران، عصبانی بوده و در پاسخ به او گفته که حق مصاحبه با رسانههای بیرون از ایران را ندارید و اگر مصاحبه کنید به زیان خود شما و اعضای خانوادهتان تمام خواهد شد.
به گفته این منبع آگاه، دو مرد حملهکنندگان دو طرف او را گرفته بودند و زن حاضر در اتاق، تلاش کرده بود تا راه خروج را مسدود کند.
دادستان مکررا تاکید میکرده که اجازه ندهید، فرار کند. همه این موارد در شرایطی رخ داده بود که اساسا حکمی برای هیچ کدام از سه پرونده باز فرزانه انصاریفر صادر نشده بود.
به گفته این منبع آگاه، هم اکنون دو پرونده در دادگاهی در شعبه یک دادگاه انقلاب ماهشهر و یک پرونده در دادگستری بهبهان برای این خواهر دادخواه تشکیل شده است. عمده اتهاماتش نشر اکاذیب، توهین به رهبری، تجمع برای برهم زدن امنیت و تبلیغ علیه نظام است.
اولین جلسه دادگاه برای پروندهای که در شعبه یک ماهشهر در جریان است، روز پانزدهم آذرماه و دومین جلسه آن، در دیماه گذشته برگزار شده و شاکی پرونده، شخص دادستان بهبهان است.
فرزانه همچنین دارای یک پرونده بیسرانجام در شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری شماره دو بهبهان است.
فرزانه انصاریفر پیش از این به ایرانوایر گفته بود، در این مدت فقط دادخواه خون برادرش بوده و بارها از مسئولان پرسیده، چرا برادرش را که یک کارگر کاشیکار و کمک خرج پدرشان بوده کشتهاند؟ اما هر بار در پاسخ به این سوال، با پرونده جدید و اتهامات تازه مواجه شده تا با ایجاد رعب و وحشت، به سکوت وادارش کنند:
«واقعا شماره پروندهها از دستم خارج شده و تقریبا از هیچ کدامشان اطلاعات درستی ندارم. اتهاماتم را نمیدانم. تنها چیزی که میدانم، این است که من در مورد خون برادرم دادخواهی کردهام و همه این مصیبتها، پیامد همین درخواست بهحق من است.»
فرزانه نخستین بار و یکسال بعد از کشته شدن برادرش، در روز بیست و ششم تیرماه سال ۱۳۹۹ به بهانه شرکت در اعتراضات مسالمتآمیز مردم بهبهان بازداشت شد. این در حالی است که بعد از این اتفاق به ایرانوایر گفت، اساسا در محلی دور از تجمع و اعتراضات مردم در حال عبور بوده است؛ اما پس از بازداشت در خیابان، فرزانه را به زندان سپیدار اهواز منتقل کرده و به مدت یک هفته، در این زندان تحت بازجویی قرار دادند.
پروانه معصومی / ایران وایر
فرزانه انصاریفر به ۴ سال و ۶ ماه حبس محکوم شد
فرزانه انصاری فر، شهروند ساکن بهبهان و خواهر فرزاد انصاری فر، یکی از جانباختگان اعتراضات آبان ۹۸ توسط دادگاه انقلاب بندرماهشهر به حبس محکوم شد.
بر اساس این حکم که توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب بندرماهشهر صادر و ابلاغ شده است، خانم انصاری فر از بابت اتهامات “اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام” به ۴ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، در صورت تایید این حکم در مرحله تجدیدنظر ۳ سال و ۶ ماه از این محکومیت به اتهام “اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور” برای وی قابل اجرا خواهد بود.
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات فرزانه انصاری فر از در تاریخ ۱۳ بهمن ماه امسال در شعبه ۱ دادگاه انقلاب بندرماهشهر برگزار شد.
آرمان انصاری فر برادر و امین انصاری فر، پدر این شهروند نیز طی روزهای اخیر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده اند.