سایت حالوش خبر داد که ابراهیم ریگی، از بازداشتشدگان اعتراضات مهر ماه زاهدان که ۱۱ دی ماه با وثیقه آزاد شده بود، روز چهارشنبه سوم اسفند به دست ماموران کلانتری ۱۲ زاهدان بازداشت شده و بر اثر ضرب و جرح شدید در کلانتری جان باخته است.
ابراهیم ریگی، پزشک ۲۴ ساله اهل زاهدان بود که روز ۲۱ مهر به دلیل مداوای مجروحان جمعه خونین زاهدان بازداشت و حدود سه ماه بعد آزاد شد.
او در آخرین پست اینستاگرامی خود و کمتر از یک هفته قبل از بازداشت دوباره و به قتل رسیدنش، نوشته بود: «نمیدانستم کمک کردن به مجروحین و انتقاد از کشته شدن برادران و خواهرانمان هم گناه است در این سرزمین … اما حتی مرگ، حتی اعدام کردن من، برایم دیگر مهم نبود. چون من در این سرزمین بارها از دنیا رفتهام. پیشنهادهای بسیاری برای خروجم از این سرزمین دادند. از سراسر دنیا به من پیام دادند اما من شهر خود و مکی را ترک نخواهم کرد.»
ابراهیم ریگی چند روز پس از این نوشته و روز سوم اسفند حوالی ساعت ۱۶:۳۰ بهدست دو مامور در محدوده خیابان کریمپور بازداشت و به کلانتری ۱۲ در منطقه بعثت برده میشود.
حالوش که اخبار سیستان و بلوچستان را پوشش میدهد بر اساس گفته منابع نزدیک به ابراهیم ریگی تایید کرده تلفن او از لحظه بازداشت خاموش شده و «در کلانتری مورد ضرب و جرح قرار میگیرد و فوت میکند».
بر اساس شواهدی که حالوش به دست آورده، ساعت ۱۷:۳۰ روز گذشته (چهارشنبه سوم اسفند) ماموران پزشکی قانونی با حضور در کلانتری و «معاینه جسد و مشاهده پاره بودن لباسهای ابراهیم ریگی» تایید کردهاند او در اثر ضرب و جرح جان خود را از دست داده است.
با این که کلانتری ۱۲ مدعی شده است آثار ضرب و جرح روی بدن ابراهیم ریگی مربوط به «بیرون از پاسگاه» بوده اما قاضی پرونده شعبه ویژه قتل که شخصی به نام جهانتیغ است و قاضی کشیک تایید کردهاند که ریگی بر اثر ضرب و جرح در «داخل کلانتری» درگذشته است.
از سوی دیگر پزشکی قانونی تایید کرده که ضرب و جرح «تازگی» دارد و همان ساعات اولیه پس از انتقال به داخل کلانتری رخ داده است.
حالوش همچنین خبر داده است ماموران کلانتری ۱۲ و آگاهی زاهدان با فشار بر خانواده ریگی در تلاش هستند تا مانع پیگیری پرونده از سوی آنها شوند.
به دلیل صدور حکم کالبدشکافی برای مشخص کردن چگونگی مرگ ابراهیم ریگی، پیکر او تاکنون به خانواده تحویل داده نشده است.
در روزهای گذشته و بر اساس گزارش رسانههای محلی، یک شهروند زندانی بلوچ به نام پرویز صفاری هم در زندان کرمان هدف ضرب و جرح قرار گرفته و به دلیل عدم رسیدگی پزشکی، جان خود را از دست داده است.
بر اساس گزارش «رسانک»، صفاری که دچار بیماری آرتروز و از بیماران دیالیزی بوده، روز ١٣ بهمن حالش وخیم میشود اما مسوولان زندان به جای انتقال او به بیمارستان، کتکش میزنند که به دلیل برخورد سر با جسم سخت، او به کما رفته و در نهایت ٢٢ بهمن جان خود را از دست داده است.
در جریان خیزش انقلابی و اعتراضات مردم سیستان و بلوچستان، دستکم ۱۳۲ شهروند این استان کشته شدند.
دهها شهروند دیگر نیز در جریان شلیک نیروهای حکومتی به معترضان بهویژه در روز هشتم مهر (جمعه خونین) نابینا، قطع نخاع یا قطع عضو شدند.
با وجود این سرکوبها و آمار بالای کشتهها و مجروحان، اعتراضات مردم سیستان و بلوچستان به ویژه در شهر زاهدان، از آن زمان برای ۲۰ جمعه متوالی ادامه داشته است.