تبریک به آنها که رأی ندادند! از این کابینه هیچ انتظاری برای تغییر و تحول نسبی هم نداریم!
پس از معرفی کابینهٔ پزشکیان و در حالیکه رژیم خامنه ای در گرداب بحران های حاد داخلی و خارجی دست و پا میزند، جنگ و جدال های درونی حاکمیت اوجی تازه گرفته است. این در حالیست که همگان میدانند در دیکتاتوری مطلقهٔ ولایتفقیه، از روز اول حاکمیت ملاها تاکنون، این ولیفقیه است که در مورد ترکیب دولت و وزرا حرف اول و آخر را میزند.
معاون پارلمانی پزشکیان در واکنش به انتقادها گفته: رئیسجمهور بهصراحت اعلام کرده بودند که اعضای هیأت وزیران را با نظر مقام معظم و تأیید ایشان معرفی خواهند کرد.
در همین حال جواد ظریف پس از اعلام کابینه پزشکیان در صفحه شخصی خود نوشت: از اینکه نتوانستم به شکل شایستهای نظر کارشناسی کمیتهها و حضور بانوان، جوانان و اقوام را آنگونه که که وعده داده بودم به نتیجه برسانم، شرمندهام. در پیشگاه مرم بزرگ ایران برای ناتوانی خود در پیگیری امور در دالانهای سیاست داخلی پوزش میخواهم.
جبهه اصلاحاتی ها هم در اعتراض به ترکیب کابینه پزشکیان آن را ادامه “سکانداری نظامیان” بر سیاست خوانده است.
آنچه در نگاه اول به اسامی وزرا جلب توجه میکند، حضور سه وزیر دولت رئیسی، نبود حتی یک وزیر سنی مذهب و یا فردی از اقلیتهای قومی در این کابینه پیشنهادی و پررنگ بودن حضور افرادی با سابقه امنیتی و نظامی در آن است.
جلیل رحیمی جهان آبادی، نماینده مجلس شورای اسلامی از کابینه پیشنهادی پزشکیان انتقاد کرد و در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی اکس نوشت: آقای رئیس جمهور هشت وزارتخانه به به اصولگرایانی که مقابل شما و ما ایستادند و به شما رای ندادند رسید. یک وزارتخانه به اهل سنت که با همه وجود شما و جنبش اصلاحات را یادی نمودند؛ نرسید. کجای این کابینه وفاق ملی است؟
فهرست کابینه همچنین با اعتراض جدی جبهه اصلاحاتی ها روبرو شده که پزشکیان نامزدشان بود و برای تشویق مردم به شرکت در انتخابات از هیچ تلاشی فروگذار نکردند. این جبهه شکست خورده میگوید برخی از وزرا “نه نسبتی با اصلاحات دارند و نه حتی به رویکرد اعتدالی نزدیک هستند. برخی دیگر هم اساساً به ضدیت با هر تغییر و اصلاحی شهره هستند.”
وزیر پیشنهادی پزشکیان برای وزارت کشور از فرماندهان پیشین سپاه پاسداران و جانشین و معاون فرماندهی نیروی انتظامی بوده است. فرد مورد نظر او برای وزارت اطلاعات نیز از اولین سالهای روی کار آمدن جمهوری اسلامی در اطلاعات عملیات سپاه فعال بود و پس از آن ریاست اداره اطلاعات قم و ریاست حراست آستان قدس رضوی را بر عهده داشته است.
تلگرام دیدارنیوز در این باره نوشت: متأسفانه سازوکارهای طراحی شده برای انتخاب وزرا با شکست سنگینی مواجه شد و شورای راهبری نیز نتوانست تا آخر مسیر تعریف شده را راهبری کند. به گونهیی که متغیرهای متعدد منجر به تغییر مداوم گزینهها و سردرگمی عجیب در افکار رئیسجمهور شده است.
در این میان کیهان خامنهای، اعضای شورای راهبری ظریف را افرادی تباه و نااهل توصیف کرد که جای آنها صندلیهای دادگاه و محاکمه است نه گروههای پیشنهاد کابینه!
این بکش واکش، بازتاب وضعیت حکومتی تکهپاره است که پس از خاکستر شدن رؤیای یکدستسازی خامنهای با هلاکت رئیسی در باتلاق بحران ها دست و پا میزند اما در هر تقلا بیشتر و بیشتر فرو میرود.
تبریک به آنها که رأی ندادند!
رسانه ای با نام “تحکیم ملت” با عنوان «تبریک به آنها که رأی ندادند» نوشت: لیست وزرای پیشنهادی پزشکیان رسماً منتشر شد، احساس همۀ آنها که رأی ندادند، شم سیاسی قویتری از ما که به پزشکیان رأی دادیم، داشتهاند.
این منبع میافزاید: جا دارد این کابینه پیشنهادی را قبل از هر کس به مقام معظم رهبری، سپس به شریعتمداری، جلیلی، جبلی، و قالیباف، همچنین ائمه جمعه سراسر کشور تبریک بگوییم. کابینهای که یک فرد مهم توانا برای تغییر در رأس هیچکدام از وزارتخانههای سیاسی، آموزشی و فنیاش نیست. از این کابینه هیچ انتظاری برای تغییر و تحول نسبی هم نداریم!کابینهای که افراد مهم آن سفارشی هستند. کابینهای که در کمال محافظهکاری معرفی شده. کابینهای که تمام اعضای آن را، قبلاً، از ما بهتران تأیید کردهاند.
این رسانه داخلی همچنین تحت عنوان “کلاه گشاد” نوشت: اصلاحطلبان که به تمام نمادها و واژهها برای رسیدن به قدرت خیانت کردند و رأی به پزشکیان را رأی به نجات ایران تفسیر و تعبیر میکردند خیلی زودتر از آنچه متصور بودیم با معرفی کابینه فریاد وا مصیبتها سر دادهاند. شما مسئول تمام اتفاقها، انتصابها و رویداد های دولت پزشکیان هستید.