-جوزف فراگر تحلیلگر سیاسی معاون اجرایی «بنیاد میراث اسرائیل» در مقالهای که ۱۹ اوت (۲۹ امرداد) در وبسایت «جوییش نیوز سندیکا» (JNS) منتشر شد عنوان کرده دلیل تأخیر جمهوری اسلامی از اقدام انتقامجویانه علیه اسرائیل، ترس علی خامنهای و سایر ملاها از تکرار سرنوشت اسماعیل هنیه برای خودشان است.
-نویسنده در مقدمه این یادداشت مینویسد «دستگاه تبلیغاتی حکومت ایران به دروغ ادعا میکند که علت تأخیر در انتقام از اسرائیل به تلافی ترور اسماعیل هنیه، این است که نمیخواهند مذاکرات آتشبس در غزه مختل شود. جمهوری اسلامی با این بهانه تلاش میکند در عرصه سیاست جهانی مشروعیت پیدا کند».
-نویسنده در پاسخ به این پرسش که «چرا [رژیم] ایران برای بار دوم به اسرائیل حمله نکرده است؟» مینویسد، این اقدام میتواند نه تنها منجر به بمباران گسترده تأسیسات هستهای بلکه میادین نفتی آن نیز شود.
– جوزف فراگِر در عین حال مینویسد، با اینهمه بعید است که این تهدیدات جمهوری اسلامی را منصرف کرده باشد. دلیل واقعی تردید رژیم ایران برای حمله دوم به اسرائیل این است که علی خامنهای و دیگر آخوندها میترسند که خودشان به سرنوشت هنیه دچار شوند… اسرائیل از انجام این کار خودداری کرده است، اما این سریعترین راه برای تغییر رژیم خواهد بود».
-به باور نویسنده «نفسهای جمهوری اسلامی به شماره افتاده است. آنها به اندازه کافی در جهان ویرانی ایجاد کردهاند. مردم ایران لایق بهتر از اینها هستند.»
جوزف فراگِر تحلیلگر سیاسی و معاون اجرایی «بنیاد میراث اسرائیل» در مقالهای که ۱۹ اوت (۲۹ امرداد) در وبسایت «جوییش نیوز سندیکا» (JNS) منتشر شد عنوان کرده دلیل تأخیر جمهوری اسلامی از اقدام انتقامجویانه علیه اسرائیل، ترس علی خامنهای و سایر ملاها از تکرار سرنوشت اسماعیل هنیه برای خودشان است.
نویسنده در مقدمه این یادداشت مینویسد «دستگاه تبلیغاتی حکومت ایران به دروغ ادعا میکنند که علت تأخیر در انتقام از اسرائیل به تلافی ترور اسماعیل هنیه، این است که نمیخواهند مذاکرات آتشبس در غزه مختل شود. جمهوری اسلامی با این بهانه تلاش میکند در عرصه سیاست جهانی مشروعیت پیدا کند.»
فراگر با اشاره به اینکه «رژیم ایران سر مار» و «علت همه بیثباتیها در خاورمیانه» است عنوان میکند، اگر جمهوری اسلامی نمیبود، عملیات تروریستی «هفت اکتبر» هم اتفاق نمیافتاد و حزبالله هم موشک نمیداشت.
در این یادداشت آمده، «رژیم ایران قصد خود برای نابودی اسرائیل و آمریکا را پنهان نمیکند. این حکومت پایگاه شیطان است. شورشها، اعتراضها و خشونتهایی که در سرتاسر جهان در دانشگاهها به راه افتاده و همچنین حملات سایبری تا حد زیادی توسط حکومت ایران تأمین مالی شده است. حکومت ایران نفرت و تروریسم را از راهها و به اشکال مختلف صادر میکند.»
فراگر در بخشی از این یادداشت به انتقاد از سیاستهای جو بایدن علیه جمهوری اسلامی پرداخته و مینویسد، «رژیم ایران از کاهش تحریمها در طول سالهای بایدن- هریس سود برده است. ثروتهای نفتی ایران از آن زمان زیاد شد که ۱۵۰ میلیارد دلار در زمان باراک اوباما به جیب آنها سرازیر شد تا برجام را امضاء کند… جو بایدن و معاون او کامالا هریس نیز برای آزادی پنج آمریکایی که در ایران گروگان بودند شش میلیارد دلار باج دادند. کشتار وحشیانه «هفت اکتبر» پس از پرداخت این پول اتفاق افتاد. تیم بایدن- هریس بجای توقف انتقال پول، در روندی شرمآور ۱۰ میلیارد دلار دیگر به تهران داد.»
در ادامه این نوشتار آمده، مماشات با جمهوری اسلامی آنها را از همیشه مصممتر کرده و همچنین عزم حکومت را برای گروگانگیری آمریکاییها محکمتر کرده است. در چنین فضایی جمهوری اسلامی جوخههای ترور خود را علیه مقامات آمریکایی نیز تقویت کرد. اخیراً یک تاجر پاکستانی به نام آصف رضا مرچنت که دو هفته را در ایران گذرانده بود، به دلیل برنامهریزی برای ترور دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا بازداشت شده است.
فراگر اشاره میکند، حکومت ایران فعالانه از کارزار هریس- والز حمایت میکند. هک کمپین ترامپ تنها یکی از راههایی است که رژیم ایران تلاش میکند بر انتخابات آینده آمریکا تأثیر بگذارد.
او سپس پرسش اصلی خود را چنین مطرح کرده است: «چرا [رژیم] ایران برای بار دوم به اسرائیل حمله نکرده است؟» پاسخ وی چنین است: ممکن است دلایل متعددی وجود داشته باشد. یکی از آنها ائتلافی است که علیه جمهوری اسلامی تشکیل شده که برای جلوگیری از یک تراژدی وحشتناک موفق بوده است. حکومت ایران این را هم میداند که حمله دوم میتواند نه تنها منجر به بمباران گسترده تأسیسات هستهای بلکه میادین نفتی آن نیز شود.
فراگر در ادامه مینویسد، با اینهمه بعید است که این تهدیدات جمهوری اسلامی را منصرف کرده باشد. دلیل واقعی تردید رژیم ایران برای حمله دوم به اسرائیل این است که علی خامنهای و دیگر آخوندها میترسند که خودشان به سرنوشت هنیه دچار شوند.
این استدلال که مقامات جمهوری اسلامی از ترور شدن خودشان بیم دارند یک واقعیت است زیرا اسرائیل بارها در عمق خاک ایران عوامل و فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و یا متخصصان موشکی و اتمی حکومت را حذف کرده است.
در همین ارتباط علی یونسی وزیر سابق اطلاعات جمهوری اسلامی هشتم تیرماه ۱۴۰۰ در مصاحبه با وبسایت «جماران» گفته بود، «از نفوذ سرویسهای اطلاعاتی و مخصوصا اسرائیل غفلت شد. در ۱۰ سال اخیر متأسفانه نفوذ موساد در بخشهای مختلف کشور به حدی است که جا دارد همه مسئولین جمهوری اسلامی برای جان خودشان نگران باشند. متأسفانه سازمانهای امنیتی و اطلاعاتی بجای اینکه آنها را شناسایی کنند به جان خودیها افتادهاند.»
در پایان یادداشت جوزف فراگر آمده، ترور هدفمند هنیه نشان داد که اسرائیل توانایی نفوذ به عمیقترین و پنهانترین مخفیگاههای رژیم ایران را دارد. اسرائیل از انجام این کار خودداری کرده، اما این سریعترین راه برای «تغییر رژیم» خواهد بود.
به باور این تحلیلگر سیاسی، «نفسهای جمهوری اسلامی به شماره افتاده است. آنها به اندازه کافی در جهان ویرانی ایجاد کردهاند. مردم ایران لایق بهتر از اینها هستند.»