بخشی از سخنان دکتر فرشید هکی در مورد آسیبهای اجتماعی و ضرورت توجه به حقوق شهروندی
پزشکی قانونی میگوید هیچ نظری درباره مرگ فرشید هکی نداده اما پلیس اصرار دارد که این حقوقدان خودسوزی کرده و چاقوخوردگی ثابت نشده است. رسانههای رسمی جزییات متناقضی از خودروی آتش گرفته در باغ فیض منتشر کردهاند.
حسین رحیمی، رئیس پلیس تهران میگوید طبق نظر صریح پزشکی قانونی، فرشید هکی خودسوزی کرده و به قتل نرسیده است. رحیمی با تکذیب کاردآجین شدن فرشید هکی، انتشار خبرهایی از این دست در شبکههای اجتماعی را قابل پیگرد خوانده است.
کلانتری ۱۴۰ باغ فیض، چهارشنبه ۲۵ مهر، آتش گرفتن یک خودرو و وجود جنازهای سوخته داخل آن را صورتجلسه کرد. هویت سرنشین “فرشید هکی” اعلام شد اما روایت رسانهها از این که جسد، جلوی ماشین بوده یا در صندلی عقب، متناقض است.
خبر قتل فرشید هکی را عبدالرضا داوری، مدیر مسئول ماهنامه “بررسیهای اقتصادی” روز یکشنبه با فاصلهای چهار روزه در توئیتر منتشر کرد و نوشت: «دکتر فرشید هکی چهارشنبه ۲۵ مهر مفقود شد و خانوادهاش روز شنبه، ضمن اطلاع یافتن از وضعیت جنازه او از هر نوع مصاحبه منع شدند با این عنوان که قاتلان فرار نکنند.»
سایت خبری نیروی انتظامی جمهوری اسلامی مینویسد: «بنابر اظهارات اعضای خانواده متوفی، وی بارها از وضعیت موجود در زندگی و مشکلات مالی و خانوادگی اعلام نارضایتی کرده و بارها از تصمیم خود مبنی بر پایان دادن به زندگیاش خبر داده بود.»
محمد مقیمی، وکیل خانواده هکی چنین شائبهای را رد میکند و به دویچه وله میگوید: «من دوست صمیمی او بودم. روحیهای عالی داشت و میخواست موسسه پیشتازان عدالت را تاسیس کند. پلیس ابتدا گفت که او با چاقو کشته شده و سپس در ماشین گذاشته شده است. پزشکی قانونی هم گفته که تحقیقات هنوز تکمیل نشده است. در ثانی پزشک قانونی فقط میتواند علت و زمان مرگ را اعلام کند نه آن که نیتخوانی کند. اعلام این که انگیزه خودکشی بوده به یک پروسه طولانی و پیچیده قضایی نیاز دارد.»