بسیج دانشجویی سه دانشگاه در تهران از علی شمخانی خواستند در باره “پرونده انتقام سخت” توضیح بدهد.
به گزارش ایرنا، بسیج دانشجویی سه دانشگاه علامه طباطبایی، علم و صنعت و شهید بهشتی در نامهای به دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران پرسیدهاند پس از “قریب به دو سال” از ترور قاسم سلیمانی، این سوال “مدام در اذهان مردم ما مرور میشود” که چرا “پاسخ همتراز” به آن داده نشده است؟
در این نامه به محسن فخریزاده و حسن ایرلو به عنوان موارد مشابه اشاره شده و از “انفعال” و “خمودگی” متولیان امر انتقاد شده است.
نویسندگان نامه، “مسامحه” در “پروندهٔ انتقام سخت” را موجب “جریتر شدن دشمنان” دانستند و از علی شمخانی دعوت کردند “با حضور در جمع دانشجویان بسیجی” توضیح دهد که “پرونده انتقام سخت در چه مرحلهای است؟ متولی آن دقیقاً کیست و چرا مردم در جریان جزئیات آن نیستند؟”
پس از کشته شدن قاسم سلیمانی، همه مقامها و نهادهای جمهوری اسلامی از “انتقام سخت” سخن گفتند؛ از رهبر ایران گرفته تا روسای سه قوه و مقامهای کشوری و لشکری.
مجلس ایران نیز طرحی سهفوریتی موسوم به انتقام سخت تصویب کرد.
اما در عین حال این “انتقام سخت” مرتب به “زمان و مکان مناسب” همراه با “صبر و حوصله” موکول شده است.
تنها مورد اعلام شده از “انتقام سخت” ساعت یک بامداد روز چهارشنبه ۱۸ دی ۹۸ به وقت تهران اتفاق افتاد و پایگاه نظامی عینالاسد آمریکا در استان انبار عراق هدف حملات موشکی ایران قرار گرفت. وزارت دفاع آمریکا در آن زمان تایید کرد دو پایگاه نظامیاش در عراق هدف موشک قرار گرفتهاند.
ایران زمان حملهها را با واسطه به آمریکا اطلاع داده بود و کسی آسیبی ندید. اما بعد گزارش شد بعضی نظامیان حاضر در پایگاهها دچار آسیب روحی و روانی شدهاند.
این حمله موشکی، اما، زمینهساز فاجعهای شد که تقریبا پنج ساعت بعد رخ داد: دو موشک سپاه پاسداران یک هواپیمای مسافری اوکراینی را ۲۴ ثانیه پس از برخاستن از فرودگاه تهران ساقط کردند و ۱۷۶ سرنشین آن کشته شدند.
حکومت ایران علت سقوط را مصرانه نقص فنی اعلام میکرد تا اینکه شواهد فراوان و همچنین ویدئوهای اصابت موشکها به هواپیما، آنها را وادار ساخت در یک “شرمساری بینالمللی” به علت واقعی ادعان کنند.
خانواده قربانیان هواپیمای اوکراینی همچنان در پی دادخواهی و غرامت هستند.
در ایران دادگاهی برای چند نفر که متهم شدند اشتباهشان باعث شلیک و اصابت موشکها برگزار شده که علنی نیست و به گفته وکلا، حقوق خانوادهها در آن رعایت نشده است.
انجمن خانواده قربانیان هواپیمای اوکراینی معتقد است “مسئول” سرنگون کردن پرواز ۷۵۲، “مقامات عالیرتبه جمهوری اسلامی” هستند و “به چند عضو ردهپایین سپاه پاسداران محدود نیست.”
کانادا، بریتانیا، سوئد و اوکراین برای ایران ضربالاجلی تازه تعیین کردهاند تا به سوالات مربوط به سرنگونی هواپیمای اوکراینی پاسخ دهد.
عدهای از شهروندان این چهار کشور از مسافران هواپیمای مسافربری اوکراینی بودند که نزدیک به دو سال پیش با دو موشک سپاه پاسداران سرنگون شد.
این کشورها تقریبا سه هفته پیش به ایران هشدار دادند که اگر تا پنجم ژانویه ۲۰۲۲ (چهارشنبه، پانزدهم دی) موافقت خود را برای گفتوگو درباره غرامت اعلام نکند، آنها به سراغ گزینههای دیگر برای حل این مشکل در قالب قوانین بینالمللی خواهند رفت.
عصر روز یکشنبه، دوازدهم دیماه، رسانههای ایران گزارش دادند ابراهیم رئیسی دستور داده برای “تامین حقوق قانونی” این خانوادهها در پرداخت غرامتشان “تسریع” شود.
بی بی سی: