رئیس اتاق بازرگانی تهران: خروج سرمایه از ایران به ۱۰ میلیارد دلار در سال رسیده است

By | ۱۴۰۱-۱۰-۱۳

رئیس اتاق بازرگانی تهران روز دوشنبه ۱۲ دی گفت خروج سرمایه از ایران به ۱۰ میلیارد دلار (در سال) رسیده اما به نظر می‌رسد که فرار سرمایه از این رقم نیز بیشتر شود.

مسعود خوانساری با تاکید بر این‌که وجود جوانان فعال در حوزه استارتاپ‌ها و هدایت دانش آن‌ها به بخش‌های صنعتی و بازرگانی می‌تواند شرایط اقتصاد را بهبود بخشد، گفت در وضعیت فعلی شاهد خروج نخبگان از کشور در همه زمینه‌ها هستیم.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، رئیس اتاق بازرگانی تهران تایید کرد که شرایط اجتماعی و اقتصادی کشور دشوار شده است.

آقای خوانساری افزود که اقتصاد ایران و ترکیه در سال ۱۳۵۷ (سال پایانی سلطنت سلسله پهلوی و روی کار آمدن جمهوری اسلامی)، نزدیک به هم بود اما اکنون ترکیه ۵۰۰ میلیارد دلار از اقتصاد ایران پیشی گرفته است.

رئیس اتاق بازرگانی تهران این را نیز گفت که عدم توانایی ایران در فروش عادی نفت بیش از یک صد میلیارد دلار به اقتصاد کشور ضرر زده است.

رسانه‌های ایران هفته گذشته گزارشی منتشر کردند که نشان می‌داد در فاصله سال‌های۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰، دست‌کم ۹۷ میلیارد دلار سرمایه از ایران خارج شده است.

نهادی در تهران با نام «رصدخانه مهاجرت ایران» که داده‌های مهاجرت ایرانیان را تحلیل و بررسی می‌کند، نیز در روزهای گذشته در گزارشی گفته بود که بحران‌ها و تحولات منفی اقتصادی، تمایل افراد برای مهاجرت از کشور را به شدت تقویت کرده است.

بررسی آمار انتشار یافته در یک سال اخیر در رسانه‌های ایران نشان می‌دهد که رقم فرار سرمایه ده میلیارد دلاری که رئیس اتاق بازرگانی تهران روز ۱۲ دی به آن اشاره کرد، داده‌های مربوط به ماه‌های پیش از مرگ مهسا امینی است که مقطع تازه‌ای را در تحولات ایران رقم زده است.

مجموعه‌ای از شواهد و گزارش‌های رسانه‌ای حاکی است که از زمان گسترش سرکوب‌گری‌های حکومتی علیه معترضین، و به موازات وخیم‌تر شدن شرایط اقتصادی ایران، امواج جدیدی از خروج ایرانیان از کشور و افزایش فرار سرمایه شکل گرفته است.

پول ملی ایران در هفته‌های اخیر حدود ۴۰ درصد دیگر از ارزش خود را از دست داد و تورم لجام‌گسیخته چشم‌انداز عدم ثبات اقتصادی بیشتر را در برابر مردم ایران ترسیم کرده است.

رسانه‌های ایران اذعان دارند، در شرایط کنونی هر کسی که توان اندک یا راهکاری برای خروج از کشور با هدف مهاجرت دارد، در تدارک عملی کردن هدف خود است به گونه‌ای که مهاجرت دیگر اساسا مختص به اقشار مرفه و تحصیل‌کرده نیست.
رادیوفردا:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *