طبق گزارشی که در پارلمان استرالیا ارائه شده، عوامل وابسته به سپاه سازمانهای استرالیا را هدف حملات سایبری قرار دادهاند تا از اطلاعات آنها برای اخاذی استفاده کنند. طبق این گزارش، حملات مشابهی نیز علیه سازمانهای فعال در بخشهای زیرساختی آمریکا، کانادا و بریتانیا در جریان است.
طبق این گزارش، عوامل حملههای سایبری به سازمانهای استرالیا زیر نظر شرکتهای ناجی تکنولوژی هوشمند فاطر در کرج و افکار سیستم یزد فعالیت میکنند.
یکی از سخنگویان وزارت خارجه استرالیا با ابراز نگرانی عمیق از گزارشها درباره دخالتهای خارجی، از جمله آزار و تهدید شهروندان استرالیایی-ایرانی، بر تلاش برای حفظ امنیت شهروندان در داخل و ادامه همکاری با کشورهای متحد برای فشار بر رژیم ایران به دلیل نقض فاحش حقوق بشر تاکید کرد.
از سوی دیگر، همزمان با نگرانیها درباره نفوذ عوامل جمهوری اسلامی در استرالیا، وزارت کشور استرالیا به شبکه ایبیسی این کشور گفت: «اگرچه ممکن است مقامهای ارشد حکومت ایران در استرالیا سرمایهگذاری یا سپرده نقدی داشته باشند، دولت استرالیا به موجب قانون نمیتواند اطلاعات آنها را منتشر کند.»
در همین حال، کلر چندلر، عضو سنای استرالیا، گفت: «شهروندان ایرانی-استرالیایی ماههاست که از تهدید و آزارهای عوامل جمهوری اسلامی ابراز نگرانی کردهاند و استیصال شهروندان از عدم تمایل یا عدم توانایی دولت استرالیا در رسیدگی به این نگرانیها، موضوع جدیدی نیست.»
در اواسط آذر ماه، وزارت خارجه استرالیا از اعمال تحریمهای حقوق بشری علیه گشت ارشاد، نیروی مقاومت بسیج و شش عضو ارشد سپاه پاسداران و بسیج به دلیل نقض حقوق و آزادیهای زنان ایرانی خبر داد.
محمد رستمی چشمه گچی، رئیس پلیس اخلاق، و احمد میرزایی، رئیس پلیس اخلاق تهران، غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج، حسین اشتری، رئیس پلیس ایران، در فهرست تحریمهای استرالیا هستند.
این اقدام دولت فدرال استرالیا به دنبال هفتهها درخواست گروههای حقوق بشر و مخالفان برای استفاده از قوانین تحریمهای هدفمند به سبک مگنیتسکی صورت میگیرد.