آمریکا مهمات مصادره‌شده از ایران را به اوکراین تحویل داد

By | ۱۴۰۲-۰۷-۱۳

ارتش آمریکا اعلام کرد بیش از یک میلیون گلوله مهمات مصادره شده از ایران را که قصد ارسال آن به شورشیان حوثی یمن را داشت، به اوکراین تحویل داده است. این مهمات در دسامبر گذشته از یک کشتی ارسال شده از سوی سپاه توقیف شد.

ارتش ایالات متحده آمریکا روز چهارشنبه ۴ اکتبر (۱۲ مهرماه) اعلام کرد یک میلیون و یکصد گلوله مهمات تفنگ ۷.۶۲میلی‌متری را روز دوشنبه ۲ اکتبر به نیروهای مسلح اوکراین تحویل داده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این مهمات از یک کشتی‌ که در دسامبر گذشته توسط یک کشتی جنگی آمریکایی در خلیج عمان متوقف شده بود، به دست آمده است.

به گفته فرماندهی ارتش آمریکا سنتکام، این مهمات از سوی سپاه پاسداران ایران ارسال شده و قرار بود به شورشیان حوثی در جنگ داخلی یمن تحویل داده شود و این امر برخلاف قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد است. ایالات متحده این مهمات را مصادره و سپس آن را دارایی خود اعلام کرد.

شورشیان حوثی با حمایت تهران در سال ۲۰۱۴ صنعا پایتخت یمن را تصرف کردند. سال بعد، عربستان سعودی یک ائتلاف نظامی را برای حمایت از دولت یمن بسیج کرد. صدها هزار نفر در درگیری‌های چندین ساله کشته شدند و وضعیت انسانی فاجعه‌باری در این کشور به وجود آمد.

تحویل مهمات به اوکراین در میانه بحران کنگره

تحویل مهمات مصادره شده به اوکراین در لحظه سیاسی بسیار دشواری صورت می‌گیرد. آخر هفته گذشته، کنگره ایالات متحده بودجه دولت بایدن را به طور موقت تصویب کرد که در آن کمک مالی برای اوکراین محاسبه نشده بود.

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا از کنگره خواسته است کمک‌های میلیاردی جدید به کی‌یف را در متنی جداگانه تصویب کند. اما با بروز اختلافات جدی میان جناح‌های مختلف جمهوری‌خواهان، مجلس نمایندگان آمریکا با رأی طرفداران دونالد ترامپ، روز سه‌شنبه ۳ اکتبر کوین مک‌کارتی، رئیس جمهوری‌خواه این مجلس را از مقام ریاست مجلس نمایندگان برکنار کرد. بدین گونه کنگره در هرج و مرجی بی‌سابقه فرو رفته و تا اطلاع ثانوی با انسداد سیاسی مواجه است.

هنوز مشخص نیست که آیا کمک‌های جدید اوکراین بتواند از تصویب کنگره بگذرد. جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا روز سه‌شنبه هشدار داد که با بودجه‌ای که تاکنون توسط کنگره تصویب شده است، کمک‌های نظامی آمریکا به اوکراین تنها برای “چند ماه” ادامه خواهد داشت.

ایالات متحده آمریکا حامی اصلی اوکراین در جنگ علیه روسیه است. بنابراین، انسداد سیاسی در واشنگتن از سوی متحدان غربی با نگرانی شدید دنبال می‌شود.
دویچه وله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *