-در ادامه انفجارها و آتشسوزیهای زنجیرهای در تأسیسات نفتی ایران، روز پنجشنبه ۱۷ اسفندماه وقوع یک انفجار مهیب در «پالایشگاه نفت آفتاب» در بندرعباس چند کشته و مجروح برجای گذاشت.
-منابع داخلی گزارش دادند یکی از کورههای این پالایشگاه دچار انفجار شده است. مسئول روابط عمومی شرکت نفت آفتاب بندرعباس اعلام کرد، علت انفجار «ایراد فنی در یکی از کورهها بوده است.» خبرگزاری صداوسیمای جمهوری اسلامی به نقل از همین منبع نوشت، «کوره یکی از بخشهای دردست تعمیر این پالایشگاه دچار ایراد فنی شد».
– حبیب بهادری فرماندار بندرعباس میگوید، در این حادثه یک نفر فوت کرده و سه نفر مجروح شدند که حال یکی از آنان وخیم است اما منابع غیررسمی میگویند آمار تلفات بیشتر از اینهاست.
– ساعاتی پس از خبر انفجار که برخی رسانهها به اشتباه در پالایشگاه بندرعباس اعلام کرده بودند، منابع رسمی داخلی وقوع آن را تکذیب کردند.
-علی مجتهدزاده مدیر روابط عمومی پالایشگاه بندرعباس در مصاحبه با «ایرنا» ضمن تکذیب آتشسوزی در این پالایشگاه افزود: «در پالایشگاه بندرعباس هیچگونه آتش سوزی رخ نداده و فرایند تولید پالایشگاه کاملاً طبق روال گذشته در جریان است.»
در ادامه انفجارها و آتشسوزیهای زنجیرهای در تأسیسات نفتی ایران، روز پنجشنبه ۱۷ اسفندماه یک انفجار مهیب در «پالایشگاه نفت آفتاب» در بندرعباس چند کشته و مجروح برجای گذاشت.
منابع داخلی گزارش دادند یکی از کورههای این پالایشگاه دچار انفجار شده است. مسئول روابط عمومی شرکت نفت آفتاب بندرعباس اعلام کرد، علت انفجار «ایراد فنی در یکی از کورهها بوده است.» خبرگزاری صداوسیمای جمهوری اسلامی به نقل از همین منبع نوشت، «کوره یکی از بخشهای در دست تعمیر این پالایشگاه دچار ایراد فنی شد.»
حبیب بهادری فرماندار بندرعباس میگوید، در این حادثه یک نفر فوت کرده و سه نفر مجروح شدند که حال یکی از آنان وخیم است. اما منابع غیررسمی میگویند آمار تلفات بیشتر از اینهاست.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان توضیح داد، «فرد فوت شده مردی ۳۸ ساله بوده که به دلیل انفجار مخزن کوره به دلیل جوشکاری جان خود را از دست داده است.»
گزارش شده است که سه نفر در بیمارستان «محمدی» بستری هستند که حال یکی از آنها وخیم است. وی که مردی ۳۲ ساله است با سوختگی ۷۱ درصد در بخش آیسییو بستری است. دو نفر دیگر دچار سوختگی ۲۰ و ۲۵ درصد از ناحیه سر و گردن شدهاند.
ساعاتی پس از اعلام خبر انفجار در «پالایشگاه بندرعباس» منابع رسمی داخلی وقوع آن را تکذیب کردند چرا که برخی خبرگزاریها به اشتباه محل انفجار را «پالایشگاه بندرعباس» اعلام کرده بودند که با پالایشگاه «آفتاب» متفاوت است.
علاوه بر شرکت پالایش نفت بندرعباس، دو مجموعه پالایشی دیگر شامل شرکتهای نفت ستاره خلیج فارس و پالایش نفت آفتاب و شماری از شرکتهای مرتبط با صنایع نفتی در غرب شهر بندرعباس فعالیت دارند.
علی مجتهدزاده مدیر روابط عمومی پالایشگاه بندرعباس در مصاحبه با «ایرنا» ضمن تکذیب آتشسوزی در این پالایشگاه افزود: «در پالایشگاه بندرعباس هیچگونه آتشسوزی رخ نداده و فرایند تولید پالایشگاه کاملاً طبق روال گذشته در جریان است.»
وی خاطرنشانکرد: «این پالایشگاه آمادگی کامل دارد تا با به حداکثر رساندن تولید خود، بنزین مورد نیاز مسافران نوروزی را تأمین کند.»
«شانا» خبرگزاری شرکت نفت نیز در گزارشی نوشت: «پیش از ظهر امروز خبری اشتباه مبنی بر انفجار در یکی از کورههای پالایش نفت بندرعباس در برخی رسانههای جمعی منتشر شد، در حالی که دقایقی پس از آن روابط عمومی شرکت پالایش نفت آفتاب اعلام کرد که در زمان تعمیرات و رفع اشکال در یکی از کورههای این مجموعه پالایشی حادثهای جزئی رخ داده است.»
پیش از این در ۱۹ تیرماه ۱۴۰۲ نیز یکی از مخازن این شرکت دچار آتشسوزی شده بود.
انفجار و آتشسوزی در تأسیسات نفت و پتروشیمی ایران به یک روال تبدیل شده است. تحلیلگران فرسودگی تأسیسات، عدم رعایت ایمنی، ضعف آموزش و علمی و خرابکاری را از جمله عوامل اصلی این وضعیت میدانند.