-سرویس امنیت اوکراین (SBU) و دفتر دادستانی کل کشور بطور غیابی علیه یک سردار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به نام «عباس موسی شریفی ملاسری» به اتهام «همدستی در جنایت جنگی» از طریق مشارکت در حملات پهپادی روسیه علیه غیرنظامیان در اوکراین کیفرخواست صادر کرده است.
-تحقیقات نشان داده که این سپاهی مستقیماً به نیروهای اشغالگر روسیه آموزش داده و در هماهنگ کردن آنها برای حمله به اوکراین نقش اساسی داشته است.
-بنا به گزارش نهادهای امنیتی اوکراین، حکومت ایران در فاصله ماه اوت تا سپتامبر ۲۰۲۲ دستکم ۱۵۰۰ فروند پهپاد جنگی شامل مدلهای «شاهد-۱۳۶» و «مهاجر-۶» را به روسیه تحویل داد. بر اساس همین گزارشها شریفی در سال ۲۰۲۲ با همراهی تیمی از مربیان پهپاد ایرانی به منطقه اشغالی کریمه سفر کرد.
سرویس امنیت اوکراین (SBU) و دفتر دادستانی کل کشور بطور غیابی علیه یک سردار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به نام «عباس موسی شریفی ملاسری» به اتهام «همدستی در جنایت جنگی» از طریق مشارکت در حملات پهپادی روسیه علیه غیرنظامیان در اوکراین کیفرخواست صادر کرده است.
منابع اوکراینی سوم شهریورماه (۲۴ اوت) گزارش دادند این سپاهی نقش جدی در تسهیل حداقل ۲۰ حمله هوایی با استفاده از پهپاد علیه اهداف اوکراینی از اوت ۲۰۲۲ ایفا کرده است. سرویس امنیت اوکراین مدارک قابل توجهی علیه شریفی جمعآوری کرده است.
تحقیقات نشان داده که او مستقیماً به نیروهای اشغالگر روسیه آموزش داده و در هماهنگ کردن آنها برای حمله به اوکراین نقش اساسی داشته است.
بنا به گزارش نهادهای امنیتی اوکراین، حکومت ایران در فاصله ماه اوت تا سپتامبر ۲۰۲۲ دستکم ۱۵۰۰ فروند پهپاد جنگی شامل مدلهای «شاهد-۱۳۶» و «مهاجر-۶» را به روسیه تحویل داد. بر اساس همین گزارشها شریفی در سال ۲۰۲۲ با همراهی تیمی از مربیان پهپاد ایرانی به منطقه اشغالی کریمه سفر کرد.
یکی از مقامات دادستانی اوکراین میگوید صدور این کیفرخواست علیه یک فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بدان معناست که از دید اوکراین، ایران طرف جنگ است و در جنایات جنگی که روسیه علیه اوکراین مرتکب شده، همدست تلقی میشود.
حکومت ایران اما همواره مدعی بیطرفی در جنگ روسیه علیه اوکراین شده و مقامات تهران بارها ارسال تسلیحات برای روسیه را انکار کردند اما شواهد متعددی در رد این ادعا وجود دارد.
در بیانیه دادستانی کل اوکراین عباس موسی شریفی ملاسرایی متولد ۱۹ فروردین ۱۳۶۵ یک سرتیپ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی معرفی شده و شماره گذرنامه او نیز درج شده است.
با وجود هشدارهای بینالمللی، منابع امنیتی و نظامی غربی طی سه سال گذشته بارها گزارش دادند روسیه بخشی از مهمات و تجهیزات نظامی مورد نیاز خود را در جنگ اوکراین از طریق عراق و شبکههای قاچاق سلاح وابسته به رژیم ایران دریافت میکند.
روزنامه انگلیسی «گاردین» فرودین ۱۴۰۱ به نقل از شماری از اعضای حشدالشعبی گزارش داد، قطعات دو سیستم پرتاب موشک «آستروس دو» ساخت برزیل که در عراق به عنوان «سجیل ۶۰» شناخته میشود با سه کشتی باری (دو کشتی با پرچم روسیه و یک کشتی با پرچم جمهوری اسلامی) از بندر انزلی به بندر آستراخان روسیه منتقل شدند.