«پوشش هوایی»: ضرورت پشتیبانی راهبردی از خیزش مردم

By | اردیبهشت ۲۵, ۱۴۰۵

دو ماه بعد از آتش‌بس موقت، درحالی‌که کشور در انبوهی از بحران‌ به‌سر می‌برد و میلیون‌ها نفر از شهروندان با بدترین وضعیت اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند و نارضایتی به اوج خود رسیده است، «ادامه بقا» برای حکومت و طرفدارانش که به «قدرت و مشیت الهی» باور دارند، یک معجزه‌ است.

علی‌رغم حذف علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی [فرمانده کل قوا] و  چند لایه از فرماندهان و مسئولان امنیتی و اطلاعاتی، تلفات گسترده در بین نیروهای رزمی، انهدام پادگان‌ها، مقرهای نظامی و انبارهای موشکی، انهدام رادارها، انبارهای مهمات و لانچرها، همچنان ایران و مردم در اسارت حکومت هستند، زیرا دستگاه سرکوب همچنان پایدار است.

شاهزاده رضا پهلوی در نشست امنیتی «پولیتیکو» خطاب به دونالد ترامپ گفت: «اکنون با یک جانور زخمی رو‌برو هستیم؛ این فرصتی است که نباید از دست برود، بلکه باید کار را یک‌بار برای همیشه تمام کرد.»

او که در فضای عمومی کمتر در مورد جزئیات مسایل امنیتی و نظامی وارد جزئیات می‌شود، این‌بار شفاف‌تر درباره‌ی آن صحبت کرد و اقدام نظامی علیه جمهوری اسلامی را «عملیات نجات»، مشابه جنگ علیه آلمان نازی دانست و  به دو نکته‌ی اساسی مرتبط با خیزش و میدان اشاره کرد: «باید یک استراتژی روشن برای پایان دادن به جمهوری اسلامی وجود داشته باشد؛ استراتژی‌ای که هم مردم را برای قیام تشویق کند و هم زمینه‌ی پیوستن نیروهایی از ارتش و دستگاه امنیتی به مردم را فراهم سازد».

در میان صحبت‌های او دو نکته راهبردی وجود داشت:

۱- «بازگشت به خیابان زمانی ممکن است که مردم توانی برابر برای مقابله داشته باشند»

۲- «نیروهای روی زمین در ایران، خود مردم ایران هستند. ما نیازی نداریم نیروهای خارجی این کار را برای ما انجام دهند».

کلیدواژه او با توجه به این‌که خودش سابقه‌ی گذراندن دوره‌ی خلبانی اف-۵ را در آمریکا دارد و بارها در دوران آموزش بر فراز تهران پرواز کرده است، شفاف بود: «نیاز به پوشش هوایی.»

در حال حاضر با توجه به این‌که نیروی هوایی و پدافند ارتش جمهوری اسلامی به‌معنای واقعی از معادلات جنگ خارج شده است، در نمای کلی، پوشش هوایی به معترضان در خیابان در مقابل سرکوبگران با جنگنده و پهپاد قابلیت توجیه دارد. بخشی از این مأموریت احتمالی در جریان جنگ ۴۰ روزه توسط نیروی هوایی ارتش اسرائیل با همکاری سرویس‌های اطلاعاتی آنها علیه ایست‌های بازرسی انجام شد.

مردم ایران در مقابل سرکوبگران دست‌خالی هستند. یکی از برنامه‌های دونالد ترامپ رساندن سلاح به مخالفان بود. فهرست مأموریت‌های پشتیبانی از مردم طولانی نیست، اما می‌تواند مؤثر باشد و اجرای آن، که احتمالا در نهایت به‌عنوان آخرین گزینه مطرح خواهد شد، نیازمند زمینه‌سازی است؛ مراحلی که شاید گام‌های نخست، با مأموریت ویژه برای دستیابی به اورانیوم‌ها مرتبط باشد.

حامد محمدی

کیهان لندن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *