سفیر ایران در بریتانیا میگوید تهران هیچ تعهدی به دولت جبلالطارق نداده است که مقصد ابرنفتکش «گریس- ۱» سوریه نباشد.
به گزارش خبرگزاری فارس، حمید بعیدینژاد گفته است: «بحث هیچ تعهد و ضمانتی نیست. از همان ابتدا نیز اعلام کرده بودیم که مقصد این نفتکش سوریه نبوده است».
وی افزود: «اگر مقصد نفتکش هم سوریه میبود، هیچ اقدام خلاف حقوق بینالملل از سوی ایران صورت نگرفته بود».
این اظهارات در حالی است که فابیان پیکاردو، وزیر دولت محلی در جبلالطارق که تحت حمایت بریتانیاست، روز پنجشنبه اعلام کرد که ایران تعهد داده است محموله نفتی گریس- ۱ را به سوریه نفرستد.
وی گفته است: روز ۱۳ اوت (۲۲ مرداد) از جمهوری اسلامی ایران تضمینی کتبی دریافت کردم که اگر گریس- ۱ آزاد شد، مقصد این کشتی نهادی نباشد که در فهرست تحریمهای اتحادیه اروپا قرار دارد.
Our London Embassy note to UKFCO:
-Protested the illegal detention of Grace1;
-Repeated public statements about destination; &
-Made it crystal clear that EU sanctions do NOT apply to Iran—a position shared by most Europeans.Nothing changes the fact: detention was 100% unlawful pic.twitter.com/lwJ2gYKpf6
— Javad Zarif (@JZarif) 15 augusti 2019
از سوی دیگر، محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران پنجشنبه شب توئیت کرد که تهران در هفتم مرداد هم نامهای رسمی به وزارت خارجه بریتانیا فرستاد و اعلام کرد که «مقصد سوپرتانکر گریس-۱ نهاد تحت تحریم اتحادیه اروپا نبوده و نخواهد بود».
دولت جبلالطارق این کشتی را روز ۱۳ تیرماه و به اتهام حمل نفت به بندر بانیاس سوریه توقیف کرده بود و اقدام خود را در راستای اجرای تحریمهای اتحادیه اروپا علیه سوریه دانست.
ایران روز پنجشنبه گفت که مقصد بعدی گریس- ۱ بنادر مدیترانه است ولی نامی از این بنادر نبرد.