چندین نهاد و تشکل دانشگاهی و صنفی از فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران برای تجمع حمایت کردند و از کارگران، بازنشستگان، دانشآموزان و خانوادههایشان خواستند در تجمعات روز سهشنبه ۱۹ اردیبهشت شرکت کنند.
شورای بازنشستگان ایران در اطلاعیهای اعلام کرد از این تجمع «قویا حمایت میکند» و افزود: «جنبش انقلابی زن زندگی آزادی که از قتل مهسا امینی شروع شده تا تعیین تکلیف جامعه برای آزادی، رفاه و برابری با همه افت و خیزهایش به عقب بر نخواهد گشت.»
شورای بازنشستگان ایران در بیابیه خود به حملههای شیمیایی علیه مدرسههای دخترانه، تهدید، بازداشت و حبس معلمان شاغل و بازنشسته، تعرض به حریم خصوصی خانوادهها در دیدارهای جمعی و حمایتی، وضعیت بسیار بد معیشتی معلمان و «ترور معلم مبارز حسین مهدیپور» اشاره کرده است.
دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد نیز در بیانیهای اعلام کردند در حمایت از معلمان روز سهشنبه ۱۹ اردیبهشت تجمع میکنند. در بیانیه این دانشجویان، مکانهای اعتراض به ترتیب دانشکده مهندسی، میدان علوم، دانشکده علوم و دانشکده ادبیات عنوان شده است.
چندین نهاد و تشکل دیگر هم در بیانیهای مشترک از تجمع روز سهشنبه حمایت کردند. این بیانیه به امضای تشکل دانشجویان پیشرو، نهاد آزاداندیشان جندیشاپور، نهاد آزادیخواهان دانشگاه تهران شمال، نهاد اتحاد دانشجویان دانشگاه الزهرا، جمعیت دانشجویان آزاد (دانشگاه آزاد سنندج)، نهاد اتحاد دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشجویان آزاد خوراسگان (دانشگاه آزاد اصفهان) و همینطور جمعی از دانشجویان و فعالان دانشگاه اصفهان، دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان رسیده است.
در این بیانیه مشترک آمده: «این اصرار بر حقخواهی از طرف معلمان، برای همه انسانهای آزادهای که امروز در حال مبارزه علیه وضعیت حاکم بر کشور هستند، نویدبخش است.»
این بیانیه تجمع روز سهشنبه را «گام دیگری در انقلاب زن زندگی آزادی» عنوان کرد و از دانشآموزان و خانوادههایشان، کارگران و بازنشستگان خواست بر اساس دو خوسته «رعایت امنیت، شان و منزلت انسانی معلمان و تمام مزدبگیران با تامین آزادی، رفاه همگانی و برابری و نابودی ساختار تبعیضآمیزی که فقر و فلاکت را به عموم مردم تحمیل کرده است» و «پایان یافتن فوری حملات شیمیایی به مدارس و ناامنی شدید مدارس از طریق حملات شیمیایی سازمانیافته نیروهای نظامی و شبهنظامی حکومتی» در تجمعات شرکت کنند.
پیشتر، شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان برای تجمع سراسری معلمان در اعتراض به زندانی شدن فرهنگیان، در روز سهشنبه ۱۹ اردیبهشت از ساعت ۱۰ تا ۱۲ مقابل مجلس و در شهرستانها مقابل ادارههای کل آموزش و پرورش فراخوان داده بود.
در هفتههای اخیر، اعتراضات صنفی معلمان ایران از سرگرفته شده و مسمومسازیهای سریالی دانشآموزان در مدارس ایران نیز بر خشم معلمان از حکومت افزوده است.
تشکلهای صنفی فرهنگیان در جریان خیزش انقلابی مردم، بیانیههای متعددی را در محکومیت دستگیری و تداوم بازداشت معلمان به دلیل پیگیری مطالبات مدنیشان منتشر کرده و اعلام کردند در صورت ادامه این روند از سوی حاکمیت، تجمعهای اعتراضی خود را ادامه خواهند داد.