حملات پهپادی و موشکی سپاه به کویت و بحرین

By | خرداد ۱۳, ۱۴۰۵
سنتکام از حمله به اهدافی در قشم خبر داد

فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) و سپاه پاسداران از حملات جدید موشکی و پهپادی خبر دادند.

کویت از رهگیری حملات موشکی و پهپادی ایران خبر داد، در بحرین آژیر خطر به صدا درآمد. وزارت کشور بحرین بامداد چهارشنبه ۱۳ خرداد (۳ ژوئن) از شهروندان و ساکنان این کشور خواست که آرامش خود را حفظ کنند و به نزدیک‌ترین مکان امن بروند.

رسانه‌های نزدیک به سپاه پاسداران از حمله به فرودگاه دبی در امارات متحده عربی و همچنین از به صدا درآمدن آژیرهای خطر در شرق عربستان خبر دادند.

فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) هم تائید کرد که چند موشک بالستیک و پهپاد ایرانی و یک ایستگاه کنترل زمینی نظامی در قشم را منهدم کردند.

سنتکام همچنین گفته است بامداد روز چهارشنبه ۱۳ خرداد (۳ ژوئن) موج دیگری از پهپادهای منتسب به ایران که قصد حمله به نیروهای آمریکایی در کویت را داشتند، توسط سامانه‌های پدافند هوایی آمریکا سرنگون شدند.

طبق داده‌های سنتکام هیچ‌یک از نیروها یا تاسیسات آمریکا در کویت دچار آسیب نشده‌اند.

سنتکام شامگاه سه‌شنبه نیز در پلتفرم خود در شبکه ایکس خبر داد نیروهای آمریکایی نفتکش “ام‌تی‌لکسی” خالی از محموله را که با پرچم بوتسوانا هنگام عبور از آب‌های بین‌المللی به سمت جزیره خارک بوده از کار انداختند.

به گفته سنتکام، خدمه این کشتی هشدارهای مکرر را نادیده گرفتند و طی یک دوره ۲۴ ساعته چندین بار از تبعیت از دستورات نیروهای آمریکایی خودداری کردند. در نهایت یک هواپیمای آمریکایی با شلیک یک موشک به اتاق موتور کشتی آن را از کار انداخت و مانع رسیدن نفتکش به ایران شد.

سنتکام همچنین اعلام کرد که از ۱۳ آوریل اجرای محاصره تمامی ترددهای دریایی به مقصد و از مبدا بنادر ایران را آغاز کرده است و نیروهای آمریکایی تا کنون شش کشتی تجاری را از کار انداخته و ۱۲۲ کشتی را به مسیرهای دیگر هدایت کرده‌اند؛ اقدامی که هم‌زمان با ادامه آتش‌بس با ایران انجام می‌شود.

سپاه پاسداران: به پایگاه‌های آمریکایی در منطقه حمله کردیم

سپاه پاسداران نیز در “بیانیه‌ شبانه” اعلام کرد در پاسخ به حمله آمریکا به یک نفت‌کش ایرانی در نزدیکی تنگه هرمز یک شناور متعلق به “دشمن آمریکایی-صهیونیستی” را هدف قرار داده است.

در بیانیه سپاه گفته شده است که در پی حمله آمریکا به یک دکل مخابراتی در جنوب جزیره قشم، نیروهای آمریکایی مستقر در منطقه و پایگاه‌ها و مراکز دریایی آن کشور هدف حملات موشکی و پهپادی قرار گرفته‌اند.

سنتکام بلافاصله ادعای سپاه پاسداران در مورد حمله موشکی و پهپادی به مقر ناوگان پنجم ایالات متحده در بحرین و یک پایگاه هوایی آمریکا در منطقه را تکذیب کرد و گفت تمامی حملات ایران به نیروهای آمریکایی شکست خورد.

جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده در شرایطی این حملات را انجام می‌دهند که مذاکرات میان دو طرف عملا متوقف شده و در چارچوب یک آتش‌بس شکننده قرار گرفته‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *