به گزارش نشریه «لوسآنجلس تایمز»، دو شهروند ایرانی امریکایی به نامهای «مجید قربانی» و «احمدرضا محمدی دوستدار» توسط نیروهای فدرال امریکا بازداشت و به جاسوسی برای ایران متهم شدهاند.
ایرانوایر: نیک ولف
مجید قربانی پیشخدمت ۵۹ ساله یک رستوران ایرانی به نام «دریا» در جنوب ایالت کالیفرنیا است که بیش از ۲۰ سال در این رستوران کار میکرده است. احمدرضا محمدی دوستدار، مشاور انرژی ۳۸ ساله، ساکن «لانگ بیچ» کالیفرنیا است که در بین دوستان و آشنایانش، به «تپل» شهرت دارد. «افبیآی» معتقد است این دو نفر برای جمهوری اسلامی جاسوسی می کرده و سعی در شناسایی اموال و تاسیسات یهودیان و اسراییل در امریکا داشته و در صدد شناسایی و معرفی اعضای «سازمان مجاهدین خلق» و برنامههای آن ها به جمهوری اسلامی بوده اند.
گرچه شاید هیچگاه به نظر کسی نمیرسید این دو نفر جاسوس جمهوری اسلامی بوده یا حتی با هم هرگونه رابطهای داشته باشند اما ماموران امریکایی برای مدتها آن ها را زیر نظر داشته و مدارک کاملی علیهشان جمع کردهاند.
به گزارش آن ها، فقط طی تابستان ۲۰۱۷ تا بهار ۲۰۱۸ که این دو نفر تحت نظر افبیآی بودهاند، بارها به جمعآوری فیلم و عکس از یهودیان و به ویژه اعضای سازمان مجاهدین خلق پرداخته و مدارک جمعآوری شده را طی سفرهای خود، به ایران منتقل کرده و با مقامات این کشور به اشتراک گذاشتهاند؛ از جمله، فیلمبرداری از مراسم مجاهدین در واشنگتن دیسی و مراکز یهودیان در شیکاگو.
افبیآی هم چنین حداقل یک فایل صوتی از مکالمه این دو شخص در اختیار دارد که در آن، قربانی به محمدی دوستدار از پیشرفت ماموریت خویش در ارتباط با شناسایی مجاهدین در امریکا خبر داده و گفته است: «من از همه شون عکس گرفتم و هم چنین از سناتورهایی که قراره با اون ها کار کنند. بسته برای انتقال تقریبا آماده است ولی هنوز کامل کامل نیست.»
در ماه دسامبر ۲۰۱۷، محمدی به ایران میرود تا بسته آماده شده توسط قربانی را به دست روسای خویش برساند ولی بدون آگاهی او، افبیآی ساک مسافرتی وی را چک میکند و پاکت نامهای مییابد که در آن عکسهای اعضای مجاهدین قرار داشته است به همراه توضیح مبسوط در مورد هویت و سمت هر شخص که در پشت عکس ها نوشته شده بودند. همه این عکسها مربوط به مراسم مجاهدین در سپتامبر همان سال در نیویورک بوده اند. پشت یکی از همین عکسها نوشته شده است: «دکتر احمد رجوی، برادر مسعود». تمام این مدارک را دادستان در دادگاه رسیدگی به پرونده این دو نفر در واشنگتن دیسی ارایه کرده است. دادستان پرونده هم چنین گفته است که آقای قربانی در مارچ ۲۰۱۸ به ایران سفر کرده تا دستورات لازم برای چگونگی پوشش مراسم بعدی مجاهدین خلق را دریافت کند.
او افزوده است وقتی قربانی به امریکا باز میگردد، ماموران در کیف دستی او کاغذی مییابند که به فارسی دستورات و ماموریتهای آیندهاش را فهرست کرده بود.
معلوم نیست که قربانی و محمدی دوستدار در آغاز چه گونه با هم آشنا شده اند ولی به عقیده ماموران افبیآی، اولین دیدار آن ها در رستوران دریا، محل کار قربانی رخ داده و او فردی بوده که محمدی را جذب کرده است.
قربانی متولد ایران است و در سال ۱۹۹۵ به امریکا مهاجرت کرده و در تمام طول این مدت، با برادرش در آپارتمانی نقلی زندگی میکرده است. محمدی اما در کالیفرنیا به دنیا آمده، ولی بعد از ازدواج، به کانادا و بعد به ایران مهاجرت کرده و سالهایی را در این کشورها گذرانده است. او پس از تولد فرزندش، به امریکا بازمی گردد.
قربانی ۹ آگوست سال گذشته در رستوران دریا و جلوی چشم ناباور همکارانش، توسط ماموران افبیآی بازداشت شد و محمدی ظهر همان روز در شیکاگو. هر دو آن ها در دادگاه اظهار بیگناهی کردهاند.
در ماجرایی مشابه در آلبانی در ماه مارچ سال گذشته، دو ایرانی دیگر نیز به خاطر اقداماتشان در شناسایی اعضای سازمان مجاهدین خلق در آن کشور بازداشت و به جاسوسی برای جمهوری اسلامی متهم شدند. در ماه جولای سال گذشته هم یک دیپلمات ایرانی در آلمان به اتهام برنامهریزی برای بمبگذاری در یکی از مراسم مجاهدین خلق در پاریس دستگیر شد.
دادگاه رسیدگی به جرایم این دو شهروند ایرانی امریکایی مراحل پایانی خود را از سر میگذراند و به زودی باید منتظر رای دادگاه بود. جمهوری اسلامی هیچ موضعی رسمی در این خصوص اتخاذ نکرده است.