ترامپ: ایران مشکلات زیادی دارد و من مایل هستم کمک کنم

By | ۱۳۹۸-۰۳-۲۲

دونالد ترامپ می‌گوید به‌خاطر سیاست‌های او، ایران اکنون «کشور بسیار متفاوتی است» و با مشکلات زیادی روبه‌رو شده، به‌طوری‌که «کسی نمی‌تواند نان بخرد» و او مایل است به حل این مشکلات کمک کند.

رئیس‌جمهوری آمریکا ۲۱ خرداد ماه، پیش از عزیمت به کاخ سفید در جمع خبرنگاران به برخی پرسش‌های آن‌ها پاسخ داده‌است؛ از جمله یکی از پرسش‌ها که مربوط به ایران و احتمال انجام «مذاکرات مسالمت‌آمیز» با تهران می‌شد.

ترامپ در پاسخ گفته «امیدوارم همه چیز در مورد ایران درست شود. ایران، به‌خاطر همه تحریم‌ها و چیزهای دیگر، اکنون کشوری‌ست، به‌مراتب متفاوت از آن‌چه پیش از آمدن من بود».

ترامپ می‌گوید «ایران، به‌خاطر همه تحریم‌ها و چیزهای دیگر، اکنون کشوری‌ست، به‌مراتب متفاوت از آن‌چه پیش از آمدن من بود».

رئیس‌جمهوری آمریکا افزوده «وقتی آمدم، آن‌ها همه‌جا مشغول ترور و ایجاد مشکل بودند. آن‌ها دیگر این کارها را نمی‌کنند. من فکر می‌کنم به حق آمریکا خیلی بیشتر از هر زمان دیگری احترام می‌گذارند».

به گفته آقای ترامپ ایران با مشکلات «بسیار زیادی» روبه‌رو شده‌است: «من مایل هستم در [حل] این مشکلات به آن‌ها کمک کنم».

رئیس‌جمهوری ایالات متحده در توصیف این مشکلات به «تورم وحشتناک» و سقوط ارزش پول ملی اشاره کرده‌است.

او می‌‌گوید «دیگر نمی‌توانی نان بخری، در ایران مشکلات خیلی زیاد است».

به گفته رئیس‌جمهوری ایالات متحده یکی از مهم‌ترین مسائل تحریم‌ها علیه تهران بود، اما «مهم‌ترین مسئله» خروج دولت او از توافق اتمی با جمهوری اسلامی بود، که آقای ترامپ مجددا تاکید کرده از دید او «توافقی ناکارآمد» بود.

دولت ترامپ سال پیش از توافق اتمی شکل‌گرفته در دوره ریاست‌جمهوری باراک اوباما خارج شد. واشینگتن اکنون خواستار دستیابی به «توافقی جامع» با ایران است که گستره‌ای وسیع از مسائل مانند موشک‌های بالیستیک، حضور و نفوذ در کشورهای منطقه، حمایت از شبه‌نظامیان و مسائل دیگر را در برگیرد.

دولت دونالد ترامپ می‌گوید برای «تغییر رفتار» جمهوری اسلامی، رو به کارزار «فشار حداکثری» آورده‌است و در همین راستا نیز قصد دارد فروش نفت ایران را به صفر برساند. نفت و گاز مهم‌ترین کالای صادراتی و مهم‌ترین منبع درآمد در ایران است.

صندوق بین‌المللی پول می‌گوید نرخ تورم در ایران در سال گذشته به بیش از ۳۱ درصد رسید و در سال جاری میلادی به بیش از ۳۷ درصد اوج خواهد گرفت.

با وجود خروج دولت ترامپ از «برجام» دیگر طرف‌ها، از جمله متحدان اروپایی واشینگتن، بر «کارایی» و حفظ آن تاکید کردند.

تهران، تحریم‌ها و کارزار فشارها را «جنگ اقتصادی» یا «تروریسم اقتصادی» از سوی آمریکا توصیف کرده‌است. محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، می‌گوید این تحریم‌ها «مردم عادی را هدف قرار داده است».

ترامپ در هفته‌های گذشته چند بار تمایل خود به گفت‌وگو با طرف‌های ایرانی را ابراز کرده و گفته حاضر است «بدون پیش‌شرط» وارد مذاکرات شود. رهبر جمهوری اسلامی، که تصمیم‌گیرنده نهایی در مورد سیاست‌های کلانی مانند مذاکره با آمریکا است، تا کنون تمایلی نشان نداده و می‌گوید «موضوعات ناموسی و اساسی انقلاب» نمی‌توانند موضوع مذاکره باشند.

وب‌سایت کاخ سفید، رادیو فردا/ت/خ