تیم پناهندگان با ۱۴ ورزشکار ایرانی در المپیک پاریس شرکت می‌کند

By | ۱۴۰۳-۰۲-۱۹

توماس باخ: تیم پناهندگان را ۳۶ ورزشکار از ۱۱ کشور جهان تشکیل می‌دهند

فهرستی که کمیته بین‌المللی پاریس از ورزشکاران حاضر در تیم پناهندگان این رویداد ورزشی منتشر کرد، آشکار می‌کند دست‌کم ۱۴ عضو این تیم را ورزشکاران ایرانی تشکیل می‌دهند که در سال‌های اخیر ایران را ترک کردند.

توماس باخ، رئیس کمیته بین‌المللی المپیک، در مراسمی که در کاخ المپیک برگزار شد، اعلام کرد که تیم پناهندگان المپیک پاریس متشکل از ۳۶ ورزشکار از ۱۱ کشور جهان است که در ۱۲ رشته ورزشی رقابت خواهند کرد.

رئیس کمیته بین‌المللی المپیک خطاب به ورزشکاران عضو تیم پناهندگان گفت: «شما میلیاردها نفر را در سراسر جهان از بزرگی بحران پناهندگان آگاه می‌کنید.» او از همه مردم در سراسر جهان دعوت کرد در تشویق تیم پناهندگان مشارکت کنند.

این سومین بار است که تیم پناهندگان در رقابت‌های المپیک شرکت می‌کنند. سال ۲۰۱۶ در جریان بازی‌های المپیک تابستانی ریو که در برزیل برگزار شد، تیم پناهندگان برای نخستین‌ بار با ۱۰ ورزشکار شرکت کرد. شمار ورزشکاران این تیم در المپیک ۲۰۲۰ توکیو به ۲۹ نفر رسید و حالا در سومین حضور تیم پناهندگان ۳۶ ورزشکار به المپیک می‌روند. نکته قابل‌توجه این است که ۱۴ تن از اعضای این تیم را ورزشکاران ایرانی در رشته‌های مختلف تشکیل می‌دهند.

درسا یاوری‌وفا، در رشته بدمینتون، امید احمدی‌صفا در رشته بوکس، امیر رضانژاد حسن‌جانی و سعید فضل‌الله در رشته قایقرانی، سمن سلطانی در رشته کانو، محمد رشنونژاد و محبوبه بربری‌ژرفی در رشته جودو، کسری مهدی پور‌نژاد، دینا پوریونس لنگرودی و هادی تیران‌ولی‌پور در رشته تکواندو، ایمان مهدوی در رشته کشتی آزاد، جمال ولی‌زاده در رشته کشتی فرنگی، متین بالسینی در رشته شنا و یکتا جمالی در رشته وزنه‌برداری ورزشکاران ایرانی تیم پناهندگان المپیک پاریس‌اند.

علاوه بر آن‌ها امیر انصاری که در ایران متولد و در افغانستان بزرگ شده است، نیز در تیم پناهندگان حضور دارد. صبغت‌الله عرب و نگارا شاهین در رشته جودو، فرزاد منصوری در رشته تکواندو و منیژه تلاش در رشته رقص بریک دیگر ورزشکاران اهل افغانستان در تیم پناهندگان المپیک پاریس‌اند.

کیمیا علیزاده هم با پرچم کشور بلغارستان و سعید ملایی با پرچم جمهوری آذربایجان در بازی‌های المپیک پاریس رقابت می‌کنند. کیمیا علیزاده در المپیک توکیو عضو تیم پناهندگان بود و با ناهید کیانی، عضو تیم ملی تکواندو ایران مسابقه داد و از این رقابت پیروز بیرون آمد. حضور کیمیا علیزاده در تیم پناهندگان خشم نهادها و افراد وابسته به حاکمیت را در پی داشت.

دخالت نهادهای امنیتی در امور ورزشی، شرایط اقتصادی نامناسب ورزشکاران، حجاب اجباری، وادار کردن ورزشکاران به باخت مقابل رقبا با هدف ممانعت از رویارویی با ورزشکاران اسرائیلی، نبود امکانات مناسب و شرایط نامناسب اردوهای ورزشی از عواملی‌اند که ورزشکاران ایرانی را به مهاجرت و پیوستن به تیم‌های کشورهای دیگر ترغیب می‌کنند.

هم‌زمان با افزایش شمار ورزشکاران پناهنده و مهاجر، تعداد ورزشکاران حاضر در اردوی تیم‌های ملی ایران نیز کاهش یافته است. روزنامه شرق در گزارشی به کوچک شدن کاروان ورزشی ایران در المپیک پاریس پرداخت و نوشت که این کاروان برای مدال طلا شانس چندانی ندارد. به خصوص اینکه رئیس فدراسیون کشتی هم از همین حالا گفته که «نباید توقعات بیجا داشت» و در خوش‌بینانه‌ترین حالت ممکن است دو مدال طلا نصیب تیم ایران شود.

بازی‌های المپیک تابستانی ۲۰۲۴ به میزبانی پاریس، پایتخت فرانسه، از پنجم تا بیست‌و‌یکم مرداد (۲۶ ژوییه تا ۱۱ اوت) برگزار می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *