وزرای خارجه اتحادیه اروپا تصمیم و بحث درباره جمهوری اسلامی را به تعویق انداختند

By | ۱۴۰۳-۱۲-۰۶

وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل گرد هم آمدند تا درباره جنگ اوکراین، لغو تحریم‌های سوریه و «نقش بی‌ثبات‌کننده ایران» گفتگو کنند، اما بحث درباره ایران به تعویق افتاد.

کسری ناجی، خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی، در نشست خبری از کایا کالاس مسئول سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا پرسید اروپا چه رویکردی درباره سیاست فشار حداکثری آمریکا دارد؟

خانم کایا کالاس پاسخ داد: «ما می‌خواستیم درباره ایران صحبت کنیم، اما به سبب غیبت برخی از وزرای خارجه مهم این جلسه به ماه مارس موکول شد.»

اتحادیه اروپا تاریخ این جلسه را ۱۷ مارس (۲۷ اسفند) اعلام کرد.

خانم کالاس بدون نام بردن از اینکه کدام وزیر خارجه غایب بوده است، تنها اشاره کرد که وزرای خارجه سه کشور اروپایی فرانسه و آلمان و بریتانیا که در توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ (برجام) با ایران حاضر بودند.

انتظار می‌رفت در این نشست برنامه هسته‌ای و زندانیان اروپایی در ایران از موضوعات بحث باشند.

نمایندگان اتحادیه اروپا قرار بود پس از بحث درباره ایران با فرستادگان دولت اسرائیل نیز نشست مشترکی برگزار کنند.

گیدعون سعر وزیر خارجه اسرائیل برای شرکت در نشست شورای همکاری اتحادیه اروپا به بروکسل رفته است.

نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا امروز در سومین سالگرد حمله روسیه برگزار شد و بخش عمده‌ای از این جلسه به موضوع جنگ اوکراین و سیاست متفاوت دولت دونالد ترامپ اختصاص یافت.

خانم کالاس در پاسخ به سوال کسری ناجی خبرنگار ارشد بی‌بی‌سی درباره اینکه «پیام» دیدار امروز وزرای خارجه در بروکسل پیرامون اوکراین به آمریکا چیست، گفت: «ما پشتیبان اوکراین هستیم.»

«به مقامات آمریکایی می‌گوییم که هیچ‌چیزی در ارتباط با اوکراین بدون اوکراین پیش نخواهد رفت، و هیچ‌ موضوعی هم برای اروپا بدون اروپا پیش نمی‌رود.»

«تصمیم امروز ما مبنی بر تقویت حداکثری اوکراین در جبهه جنگ علیه روسیه است.»

اتحادیه اروپا مجموعه‌ای از تحریم‌های سوریه را تعلیق کرد

در اقدامی دیگر، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پایان نشست وزرای خارجه این اتحادیه در بروکسل از لغو برخی تحریم‌های سوریه خبر داد.

اتحادیه اروپا اعلام کرد برای کمک به بازسازی سوریه، امروز مجموعه‌ای از تحریم‌های خود علیه این کشور را به تعلیق درآورده است.

احمد شرع، رئیس‌جمهور موقت سوریه، بارها این خواسته‌ را در دیدار با نمایندگان کشورهای غربی مطرح کرده بود.

برخی از این تحریم‌های تعلیق شده برای سال‌ها سوریه را تحت فشار قرار داده بود اما اکنون و تنها چند ماه پس از سرنگونی حکومت بشار اسد، لغو شدند.

تسهیل تحریم‌ها به بخش‌های انرژی و حمل‌ونقل و بانکی سوریه کمک خواهد کرد.

رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نشست خبری پس از جلسه وزرای خارجه کشورهای اروپایی گفت: «هنوز تضمینی برای برداشتن تمام تحریم‌های سوریه نیست.»

بدین ترتیب برخی تحریم‌های مربوط به امور نظامی و تسلیحاتی، مواد مخدر، و تجهیزات سرکوب باقی خواهند ماند.

کایا کالاس گفت: «اتحادیه اروپا تلاش کرده است تا قدم‌هایی عملی جهت رفع تحریم‌های بانکی و ترابری سوریه بردارد. از جمله بانک مرکزی سوریه از فهرست تحریم‌های اروپا خارج شد.»

«اتحادیه اروپا تلاش کرده است تا راه‌های تازه‌ای پیشنهاد دهد تا بخش انرژی و ترابری سوریه از تحریم خارج شود. هم‌چنین پناهجویان سوری هم بتوانند به کشور خود برگردند تا آنجا را دوباره بسازند.»

نظام بانکی و بخش انرژی و حمل‌ونقل سوریه هنوز مشمول تحریم‌های آمریکا است.

قدرت‌های غربی هنوز از تعلیق تحریم‌ها پیش از نشان دادن جدیت دولت جدید به رهبری اسلام‌گرایان در خصوص حکومت فراگیر، خودداری کرده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *