مسعود پزشکیان، رئیسجمهور ایران، شامگاه جمعه ۱۵ اسفند (۶ مارس) در پیامی تلویزیونی خطاب به مردم اعلام کرد که نیروهای مسلح از این پس نباید حملهای به کشورهای همسایه انجام دهند و ایران قصد تجاوز به هیچ یک از همسایگان خود را ندارد.
رئیس جمهور ایران تاکید کرد که کشورش به قوانین بینالمللی و چارچوبهای انسانی پایبند است.
پزشکیان از کشورهای همسایه بابت هر حملهای که “در چارچوب دفاع انجام شده”، عذرخواهی کرد و گفت: «دیگر به کشورهای همسایه حمله نخواهیم کرد مگر از مبدا آن کشورها به ایران حملهای صورت گیرد».
رئیس جمهور ایران درباره “چارچوب دفاع ایران” توضیح بیشتری نداد اما بر حل اختلافات از طریق دیپلماسی به جای جنگ تاکید کرد.
او همچنین در سخنان خود به هیچ کشور همسایه اشاره نکرد ولی روز قبل حیدر علیاف رئیس جمهور آذربایجان بخاطرحمله پهپادی ایران به نخجوان ارتش خود را در حالت آماده باش قرار داد و حمله پهپادی ایران را یک “اقدام تروریستی” خواند و گفت به این اقدام جمهوری اسلامی پاسخ خواهد داد.
آذربایجان روز جمعه ۱۵ اسفند (۶ مارس) با اشاره به “شواهد موجود” از جمهوری اسلامی خواست از “انکار بدیهیات” دست بردارد، عذرخواهی رسمی ارائه دهد و عاملان حمله را پاسخگو کند.
حمله ایران به نخجوان واکنشهای فرامنطقهای را نیز برانگیخت. سازمان ملل این حمله را نقض آشکار حاکمیت این کشور دانست. کشورهای منطقه و همسایه آذربایجان از جمله گرجستان، پاکستان و ترکیه نیز حمله به نخجوان را به شدت محکوم کردند.
مسعود پزشکیان در قسمتی از پیام تلویزیونی خود اعلام کرد که در شورای موقت رهبری، تصمیم گرفته شده که ایران دیگر به سمت کشورهای همسایه حملهای انجام ندهد مگر آنکه از مبدا آن کشورها به ایران حملهای صورت گیرد.

