یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: بر اساس برآوردهای صورت گرفته در حال حاضر ۱۹ میلیون ایرانی از امکانات اولیه زندگی محروم هستند.
به گزارش مهر، علی آقامحمدی در پنجمین اجلاس رؤسای کمیسیونهای شهرسازی و معماری کلانشهرها و مراکز استانها و اولین اجلاس مشترک با معاونین شهرسازی و معماری در اصفهان اظهار داشت: اینکه برای اصفهان شعار شهر زندگی در نظر گرفتهاید یک وظیفه است، ما برای زندگی آمدهایم.
وی با بیان اینکه فعالان حوزه معماری نیز در نوع خود ایثارگر هستند، افزود: این افراد ذره ذره جان و زمان خود را میگذارند تا اثری را خلق کنند که این خود نوعی ایثار است.
وی با بیان اینکه فعالان حوزه معماری نیز در نوع خود ایثارگر هستند، افزود: این افراد ذره ذره جان و زمان خود را میگذارند تا اثری را خلق کنند که این خود نوعی ایثار است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه خیلی نیازی نیست شهر اسلامی را تعریف کنیم، افزود: باید توجه داشت که ما تاریخ عمیق داشتیم و باید آن را حفظ کنیم، دین اسلام عالم فیلسوف و شهرساز را تربیت کرد که نمونه آن کمتر در دیگر ادیان دیده میشود.آقامحمدی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب هنر، فرهنگ، زبانها، مباحث سیاسی، مباحث اقتصادی و … را به خوبی میشناسند، افزود: این در حالی است که کسانی به نام دین همه چیز را نابود کردهاند و این در حالی است که دانایی ندارند.
وی با بیان اینکه غرب زدگی به معنای کنار گذاشتن هویت است، ابراز داشت: اولین مأموریت ما زندگی است و باید در راستای بهبود کیفیت آن به صورت درست حرکت کنیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه خیلیها برای از بین بردن ضعفها سعی در پاک کردن صورت مساله دارند، افزود: نمیتوان با دیوار کشیدن بین اصفهان و برخی از محلات مشکلات را از بین برد.وی با بیان اینکه دوهزار و ۲۰ محله و ۱۹ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از جمعیت در سراسر ایران وجود دارد که از امکانات اولیه زندگی مانند مسکن، اشتغال، تحصیلات تا ۱۲ سال، سلامت، خوراک و پوشاک محروم هستند، ابراز داشت: در این شرایط چطور میتوان گفت مسلمانانی وجود دارند که شهرسازی اسلامی را در دستور کار دارند.
آقامحمدی با بیان اینکه ما در برنامهریزیهایمان سعی بر آن داریم تا ابتدا برنامه ریزی کنیم و پس از آن به تخصیص بودجه برسیم، گفت: از این رو از ظرفیت افراد جوان در محلات برای شناسایی نیازها استفاده کردیم و به نتایج خوبی نیز رسیدیم.عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه در این روند ۸۷۴ هزار تارک تحصیل ۶ تا ۱۷ سال در کشور شناسایی شد، افزود: همه این افراد با کد ملی شناسایی و به استانها برای ثبتنام ابلاغ شده است و مدارس با هر ثبتنام این افراد ۲ میلیون تومان بودجه دریافت میکنند و تاکنون ۱۵۰ هزار نفر از آنها به تحصیل برگشتهاند.
وی با بیان اینکه ما در محلات با بحران نیروی انسانی مواجه هستیم، ابراز داشت: ما فرصتهای شغلی را شناسایی کردهایم و به دنبال نیروی کار هستیم به گونهای که در تهران ۲۰۰ هزار نفر فرصت شغلی داریم که نیازمند نیروی کار است.آقامحمدی تاکید کرد: یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در کشور قابلیت توانمندسازی ندارند و این افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی قرار خواهند گرفت.
گفتنی است که بنا بر گزارش مرکز پژوهشهای مجلس که بهمن ماه سال گذشته منتشر شد، ظرف یک دهه به جمعیت زیر خط فقر در ایران ۱۰ میلیون نفر اضافه شده است. بر اساس این گزارش جمعیت زیر خط فقر در ابتدای دهه ۹۰ شمسی حدود ۱۶ میلیون نفر بوده اما در پایان این دهه این جمعیت به بالاتر از ۲۶ میلیون نفر رسیده است.
بر اساس آمارهای وزارت تعاون، کار و رفاه که گزارش مرکز پژوهشها بر اساس آنها تهیه شده، عمده این جمعیت در دوسال ۱۳۹۷ و ۹۸ اضافه شدهاند.
با توجه به این آمار میتوان گفت در ایران از هر سه نفر یک نفر زیر خط فقر زندگی میکند.
بر اساس اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نرخ فقر یک خانوار ۴ نفره در سال ۱۴۰۱ برای کل کشور ۷/۷ میلیون تومان و در شهر تهران ۱۴/۷ میلیون تومان است.