– پرستاران شاغل در چهار بیمارستان «رازی»، «امام»، «آپادانا» و «گلستان» در اهواز دور تازهای از اعتصاب را برگزار کردهاند.
– سه هزار نفر از کارگران پیمانکاری صنعت گاز شاغل در مجتمع گاز پارس جنوبی در اعتراض به وضعیت شغلی، اجرا نشدن عادلانه طبقه بندی مشاغل، دستمزد ناعادلانه، اخراج نماینده کارگران، وضعیت زمانبندی مرخصی در برابر ستاد مرکزی مجتمع گاز پارس جنوبی تجمع کردند.
– آموزگارانی که در سال ۱۴۰۲ بازنشسته شده بودند نیز امروز سهشنبه ششم آذرماه در اعتراض به عدم پرداخت پاداش پایان خدمت مقابل نهاد ریاست جمهوری در تهران تجمع کردند.
در حالی که موجی از گرانی کالا و خدمات بازارهای ایران را فراگرفته، اعتراضات و اعتصابات صنفی نیز با افزایش روبرو شده است. در روز سهشنبه ششم آذرماه صدها پرستار بطور همزمان در چهار بیمارستان بزرگ اهواز اعتصاب کردند و در استان بوشهر نیز سه هزار کارگر در مجتمع گاز پارس جنوبی تجمعی اعتراضی برگزار کردند.
پرستاران شاغل در چهار بیمارستان «رازی»، «امام»، «آپادانا» و «گلستان» در اهواز دور تازهای از اعتصاب را برگزار کردهاند.
امروز سهشنبه ششم آذرماه ۱۴۰۲ چهارصد نفر از پرسنل و کارکنان بیمارستان «امام» اهواز در محل این بیمارستان اعتصاب کردند و در با دست کشیدن از کار تجمعی بزرگ را برگزار کردند.
اعتصاب پرستاران در بیمارستانهای دولتی شهر اهواز که زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی است از سه روز پیشتر آغاز شده بود. پرستاران شاغل در سه بیمارستان «گلستان»، «امام» و «رازی» در اعتراض به «سوءمدیریت و عدم پرداخت مناسب حقوق و مزایا» اعتصای کرده بودند.
در بیمارستان «آپادانا» اهواز نیز روز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ در اعتراض به «تاخیر در پرداخت حقوق یک تجمع ۳ساعته را در محل بیمارستان برگزار کردند.
کارکنان بیمارستان «رازی» اهواز که از روز یکشنبه چهارم آذرماه اعتصاب خود را آغاز کردهاند علت این اعتصاب را مواردی چون «تفاوت فاحش تعرفههای پرداختی نسبت به بخشهای دیگر»، «عدم احتساب اتاق عمل به عنوان بخش ویژه»، «انبوه معوقات مزدی»، «کمبود نیرو»، «اضافه کاری اجباری» و «تحمیل وظایف خارج از چهارچوب» عنوان کردهاند.
همزمان سه هزار نفر از کارگران پیمانکاری صنعت گاز شاغل در مجتمع گاز پارس جنوبی در عسلویه امروز سهشنبه ششم آذرماه ۱۴۰۳ در اعتراض به وضعیت شغلی، اجرا نشدن عادلانه طبقه بندی مشاغل، دستمزد ناعادلانه، اخراج نماینده کارگران، وضعیت زمانبندی مرخصی در برابر ستاد مرکزی مجتمع گاز پارس جنوبی تجمع کردند.
خبرگزاری «ایلنا» نیز خبر این تجمع بزرگ را پوشش داده و نوشته این هفدهمین هفته از اعتراضات کارگران پیمانکاری پارس جنوبی است. این کارگران پیشتر در شانزده هفته متوالی برای رسیدن به مطالبات خود تجمع کردند اما در پی بیتوجهی به خواستههایشان، بعد از یک هفته وقفه، امروز به صورت تجمیعی مقابل ستاد مجتمع گاز پارس جنوبی و پالایشگاه دوم تجمع کردند.
خبرگزاری «ایلنا» تأکید کرده که تجمع بسیار گستردهتر از تجمعات قبلی بود و کارگران هر ۱۲ پالایشگاه در آن شرکت کردند. پیشتر کارگران هر پالایشگاهها جدا تجمع میکردند.
«ایلنا» مطالبات این کارگران را نیز اعلام کرده است: از بازنگری و اجرای صحیح طرح طبقهبندی مشاغل و نظام پرداخت عادلانه و همتراز با نیروهای رسمی، پیمانی و قراردادی؛ اجرای قانون کار و طرح طبقهبندی مشاغل، ساماندهی تردد، ایجاد امنیت شغلی و برقراری عرف کارگاه برای رانندگان غیرمالک خودروهای استیجاری؛ اجرای بدون تبعیض طرح اقماری دو هفته کار و دو هفته استراحت برای همکاران اداری و پشتیبانی؛ عمل به توافقات قبلی با مجتمع گاز پارس جنوبی علیالخصوص مرخصی استحقاقی و پرداخت هزینهی قطع امکانات رفاهی (حق کمپ).
کانال تلگرامی «کارگاه» با اشاره به اینکه تعداد کارگران معترض سه هزار نفر بود نوشته معترضان از جمله خواستار «بازنگری و اجرای صحیح طرح طبقهبندی مشاغل و نظام پرداخت عادلانه حقوقها»، «ایجاد امنیت شغلی» و «عمل به توافقات قبلی بویژه درباره مرخصی استحقاقی» هستند.
کارگران معترض پارس جنوبی در این تجمع بزرگ شعارهایی از جمله «از شعار تا عمل، وعدههای بیثمر»، «حقوق عادلانه حق مسلم ماست» و « یک کلام، یک کلام، مزد بدون تبعیض والسلام والسلام» سر دادند.
همچنین آموزگارانی که در سال ۱۴۰۲ بازنشسته شده بودند نیز امروز سهشنبه ششم آذرماه در اعتراض به عدم پرداخت پاداش پایان خدمت تجمع اعتراضی برگزار کردند.
آموزگاران بازنشسته در این تجمع که مقابل نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، خواستار پرداخت سریع پاداش پایان خدمت و مطالبات مزدی خود شدند.
آموزگاران بازنشسته گفتهاند «۶۰ درصد پاداش بازنشستگی ما بعد از گذشت پانزده ماه پرداخت نشده؛ در هفتههای اخیر به نهادهای مرتبط از جمله سازمان برنامه و بودجه مراجعه کردیم اما پاسخی نگرفتیم؛ امیدواریم رئیس جمهور صدای ما را بشنود و خواستههای ما را برآورده سازد.»
«امروز و فردا نکن، حق ما رو ادا کن»، «اینهمه بیعدالتی، هرگز ندیده ملتی»، «وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه» و «دشمن بازنشسته، دولت ورشکسته، «یا حق یا حق، بزن گردن ناحق» و «خدمت صادقانه، پاداش ظالمانه» شعارهایی بودند که آموزگاران بازنشسته در این اعتراض سر دادند.
اعرتاضات صنفی در هفتههای گذشته با افزایش روبرو شده است. روز گذشته، دوشنبه ۵ آذرماه، بازنشستگان مخابرات همزمان در شهرهای بندرعباس، تهران، رشت، همدان، کرمانشاه، سنندج، اهواز، ارومیه و اصفهان مقابل ساختمان دفاتر استانی این شرکت تجمع اعتراضی برگزار کردند.
در روز یکشنبه چهارم آذرماه نیز شماری از بازنشستگان تأمین اجتماعی در چند شهر ایران از جمله تهران، شوش، اهواز، رشت و کرمانشاه تجمع کردند.
مطالبات بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی «سطح نازل حقوق، مصوبه دستمزد شورای عالی کار و وضعیت نامناسب خدمات بیمه درمانی» اعلام شده است.
در شهر اصفهان نیز بازنشستگان فولاد به دلیل دستمزدهای ناچیز، عدم اجرای قانون همسانسازی دستمزدها، عدم پرداخت مطالبات معوقه، و بیمههای درمان ناکافی تجمع کردند.
«فولادی دادبزن، حق تو فریاد بزن»، «اسلام رو پله کردن، مردم رو ذله کردن»، «فقط کف خیابون، بهدست میاد حقمون»، «حقوق نصف و نیمه، سکوت کنی همینه» و «مشکل بازنشسته تا کی میخواد حل بشه» از شعارهای بازنشستگان فولاد در شهر اصفهان بود.