سخنان تهدیدآمیز عراقچی پس از آن بیان شد که شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی قطعنامهای علیه جمهوری اسلامی صادر کرد
پس از سالها ادعای «صلحآمیز» بودن برنامه هستهای، «تمکین» به فتوای علی خامنهای درباره «حرام» بودن سلاحهای کشتار جمعی و تناقضگویی مسئولان حکومتی، سرانجام عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، در مصاحبهای بینالمللی اعلام کرد که برنامه هستهای ایران میتواند به سمت تولید سلاح اتمی پیش رود.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی روز چهارشنبه هفتم آذر در لیسبون، پایتخت پرتغال، طی سخنانی تهدیدآمیز گفت که در صورت ادامه تهدیدهای غرب برای اعمال تحریمها، احتمال تولید سلاح اتمی در ایران وجود دارد.
عراقچی همچنین مدعی شد که جمهوری اسلامی دانش و توان ساخت سلاح کشتار جمعی را دارد اما این اقدام فعلا بخشی از راهبرد امنیتی تهران نیست. او در ادامه افزود که پس از قطعنامه اخیر شورای حکام، هزاران دستگاه جدید و بسیار پیشرفته سانتریفیوژ در ایران وارد مدار شدند و گازدهی به این ماشینها نتیجه «فشار» غربیها است.
سخنان تهدیدآمیز عراقچی پس از آن بیان شد که شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی قطعنامهای علیه جمهوری اسلامی صادر کرد.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی کشورهای اروپایی، بهخصوص بریتانیا، آلمان و فرانسه، را به «تقابل» با جمهوری اسلامی متهم کرد و مدعی شد که تهران در حال حاضر برای غنیسازی بیش از ۶۰ درصد تصمیمی ندارد اما این تصمیم «فعلی» است و در «تعامل» ایران با غرب در مورد برنامه هستهای «تضمین» وجود ندارد.
بر مبنای گزارش روزنامه گاردین، او در عین حال ادعا کرد که ایران همچنان به معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای پایبند است و برای حل مشکل «خط همکاری» را انتخاب میکند.
وزیر امور خارجه ضمن اشاره به پیشنهادهای تولید سلاح هستهای از سوی برخی مقامهای حکومت، گفت که در حال حاضر، در ایران این بحث وجود دارد که شاید منع تولید این سلاح سیاست اشتباهی بود؛ زیرا نشان داد ما هر کاری نیاز بود، انجام دادیم اما وقتی نوبت به غربیها رسید، تحریمها را لغو نکردند.
او در ادامه افزود: «میتوانم بهصراحت بگویم که این بحث در ایران و عمدتا در میان نخبگانــ حتی در بین مردم عادیــ در جریان است که آیا باید این سیاست را تغییر دهیم یا نه، آیا باید دکترین هستهایمان را تغییر دهیم؟ برخی میگویند بله؛ زیرا در عمل، کافی نبوده است.»
عراقچی افزود: «اگر کشورهای اروپایی در شورای امنیت سازمان ملل تحریمها علیه ایران را مجددا اعمال کنند، «آنوقت همه را در ایران متقاعد خواهند کرد که بله دکترین شما اشتباه بود؛ بنابراین باید مسیر را تغییر دهیم.»
وزیر امور خارجه در ادامه، کشورهای غربی را تهدید کرد که در صورت بازگشت به عقب، بحران به وجود میآید. او ارسال موشک بالیستیک به روسیه را نیز انکار کرد و همکاری نظامی نزدیک تهران و مسکو را مشروع خواند.
عراقچی درباره احتمال وقوع جنگ بین ایران و اسرائیل گفت: «اگر اسرائیل یک جنگ تمامعیار علیه ایران به راه بیندازد، فاجعه خواهد بود. این بدان معنا نیست که ما خواهان جنگیم. برخلاف اسرائیلیها، ما خواهان جنگ نیستیم، اما برای آن کاملا آمادهایم.»
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در پاسخ به سوالی درباره پیامدهای سیاست خارجی جمهوری اسلامی در داخل ایران ادعا کرد که رئیس دولت چهاردهم جمهوری اسلامی در پی رفع تحریمها و تعامل با جهان بود اما اینک او بهعنوان وزیر امور خارجه، ۱۰۰ روز اول مسئولیتش را در تلاش برای جلوگیری از یک جنگ تمامعیار صرف کرده است.
او در همین مصاحبه که یک روز پس از اعلام توافق آتشبس در لبنان انجام شد، اعلام کرد که تهران به تامین تسلیحات برای حزبالله ادامه میدهد.