تأیید کاخ سفید بر سرنگونی پهپاد جمهوری اسلامی نزدیک ناو آبراهام لینکلن

By | ۱۴۰۴-۱۱-۱۵

کرولاین لویت، سخنگوی کاخ سفید، روز سه‌شنبه با تأیید گزارش خبرگزاری رویترز به فاکس‌نیوز گفت که ایالات متحده یک پهپاد جمهوری اسلامی را سرنگون کرده است.

او در مصاحبه‌ای با برنامه «گزارش‌های آمریکا» افزود که مذاکرات با جمهوری اسلامی در اواخر این هفته همچنان قرار است برگزار شود.

ارتش آمریکا روز سه‌شنبه ۱۴ بهمن از سرنگونی یک پهپاد ایرانی خبر داد که به گفته مقام‌های نظامی این کشور، به‌طور «تهاجمی» به ناو هواپیمابر یواس‌اس آبراهام لینکلن نزدیک شده بود.

به‌گفته فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا، این ناو هواپیمابر روز سه‌شنبه در حال عبور از دریای عرب، حدود ۵۰۰ مایل دورتر از سواحل جنوبی ایران بود که یک پهپاد ایرانی از نوع شاهد-۱۳۹ با نیت نامشخص به سمت آن حرکت کرد.

کاپیتان «تیم هاوکینز»، سخنگوی سنتکام، به خبرگزاری رویترز و همچنین به فاکس‌نیوز گفت که این پهپاد با وجود اقدامات کاهش تنش از سوی نیروهای آمریکایی در آب‌های بین‌المللی، به پرواز خود به سمت ناو ادامه داد.

بر اساس اعلام ارتش آمریکا، در نهایت یک جنگنده اف-۳۵سی مستقر بر روی ناو هواپیمابر یواس‌اس آبراهام لینکلن این پهپاد را «در چارچوب دفاع از خود و برای حفاظت از ناو و نیروهای حاضر» سرنگون کرد.

مقام‌های آمریکایی تأکید کرده‌اند که در این رویداد هیچ‌یک از نیروهای این کشور آسیب ندیده و خسارتی هم به تجهیزات وارد نشده است.

فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا همچنین از یک رویداد جداگانه در همان روز خبر داده است. به‌گفته این نهاد، ساعاتی پس از سرنگونی پهپاد، نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در تنگه هرمز یک کشتی تجاری با پرچم آمریکا و خدمه آمریکایی را هدف مزاحمت قرار دادند.

بر اساس گزارش فاکس‌نیوز، دو قایق سپاه به‌همراه یک پهپاد ایرانی از نوع مهاجر با سرعت بالا به نفتکش «ام‌وی استنا ایمپریتیو» نزدیک شده و تهدید به توقیف آن کرده‌اند.

سنتکام می‌گوید ناوشکن هدایت‌شونده یواس‌اس مک‌فال که در منطقه حضور داشت، بلافاصله وارد عمل شد و با پشتیبانی هوایی، این کشتی را اسکورت کرد. به‌گفته ارتش آمریکا، پس از این اقدام وضعیت تنش فروکش کرده و نفتکش آمریکایی به مسیر خود ادامه داده است.

این رویدادها در حالی رخ می‌دهد که هم‌زمان تلاش‌های دیپلماتیک برای ترتیب دادن گفت‌وگوهای هسته‌ای میان ایران و ایالات متحده جریان دارد.

در همین حال، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، هشدار داده است که در صورت نرسیدن به توافق، با حضور ناوهای جنگی آمریکا در نزدیکی ایران «احتمال رخ دادن اتفاقات بد» وجود دارد.

رئیس‌جمهور ایالات متحده روز چهارشنبه هشتم بهمن اعلام کرد که ناوگانی عظیم در حال حرکت به سوی ایران است و افزود که این ناوگان در صورت لزوم، آماده انجام مأموریت خود «با سرعت و خشونت» است.

دونالد ترامپ در پستی در شبکهٔ اجتماعی خود، تروث سوشیال، نوشت که «این ناوگان با سرعت، قدرت فراوان، انگیزه و هدف مشخص پیش می‌رود. این ناوگان بزرگ‌تر از ناوگانی است که به ونزوئلا اعزام شد و ناو هواپیمابر بزرگ آبراهام لینکلن در رأس آن قرار دارد».

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *